•  Előző
 • 1
 • ...
 • 3
 • 4
 • 5(current)
 • 6
 • 7
 • Következő 
Nagy bemutatkozó téma
#81
Üdv mindenkinek, Én Csaba vok most reggeltem be végre találtam 1 netes sakk fórumot. Magamról annyit, h gyerekkoromban játszottam pár évig utána tizenév szünet után 2006-ban kezdtem el újra sakkozni. Azóta járok versenyekre is, bár inkább csak szeretem a sakkot de játékerőm nincs most csak 1400-as az élőm. Még büszkélkedek azzal, h Grószpéter Attila magyar nagymester a rokonom, csak sajna nem tartja a kapcsolatot senkivel. Amúgy a szegedi Maróczy klub tagja vok. Géppel is szoktam játszani bár régen többet mint mostanában mivel gép ellen sztem kicsit unalmas. Neten a babaschess progival szoktam csatlakozni és játszok a hozzáám hasonló szintűekkel. Majd főleg nyitásokról akarok értekezni.
Köszi a filgyelmet.
Válaszol
#82
Szevasztok. Muszáj nekem bemutatkozni?
Válaszol
#83
(2010-07-15, 20:41:50)pernahajder Írta: Szevasztok. Muszáj nekem bemutatkozni?

Eltekinthetünk tőle. vigyorgás
Válaszol
#84
kb.40 éve tanultam sakkozni a sorkatonai szolgálat alatt.Aki tanitott,azt mondta,ha ehyszer megverem,akkor nekem adja azt a sakktáblát,melyen tanitott.
Az 50.-ik körüli partit sikerült megnyernem,igy nekem adta a sakktáblát!
Ezután sakkoztam,akivel csak lehetőségem nyilt,majd a helyi általános iskolában elkezdtem a diákokat sakkozni tanitani.Az egymást követő 3 évben mindig az én diákom nyerte meg a Marcali Járási Bajnokságot.Közben megalakitottam lakhelyemen a sakk szakosztályt,és elindultunk a járási bajnokságban,ahol egészen jó eredményeket értünk el!
Mostanában csak a Zalaszentgróton évente két alkalommal rendezett TÁRLAT kupa versenyeken veszek részt.Ez a játék elég kevés,és észre is vettem,hogy sakktudásom erősen fogy.
Válaszol
#85
Sziasztok ! Csordás Csaba vagyok , 40 éves érdi srác . A Flyordie - n szoktam játszani teknoyogi néven . A sakk mellet hobbim még a gitárolás . Kedvenc sakkózóim : Tal , Kramnyik , Kaszparov , Anand , Polgár Judit . A romantikus játék híve vagyok . Sajnos stratégiában nem vagyok túl jó . Bár elég sokat játszom , a hangulatom erőssen megmutatkozik a partiaimon . menőség
Válaszol
#86
Sziasztok!
Csillangó vagyok, 20 éves amatőr hobbi játékos. Szívesen tanulnék tapasztaltabb játékosoktól. Magával a játékkal kiskoromban ismerkedtem meg a szüleim révén. Akkoriban még nem igazán értettem a játék lényegét, ezért nem is kötött le igazán mindezidáig. Mostanában sűrűn játszom szüleimmel, se sajnos kevésnek bizonyul a folytonos vereség fejlődés szempontjából. Szeretnék szakmai vélemények, meglátások alapján tanulni az erősebb féltől. Aki tudna nekem segíteni, kérem írjon nekem üzenetet.
Jaa és nem vagyok reménytelen eset.vigyorgás
Köszönömkacsintás
Válaszol
#87
Üdv minden újoncnak! Nézzetek szét itt a fórum többi témájába és találtok majd az elinduláshoz online és offline segítségeket is.
Válaszol
#88
Sziasztok mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni TŐLETEK, SAKKBAJNOKOK!

Egy partit kellene játszanom egy nagyon jól sakkozó FIÚval. Én (a NŐ) sajnos a sakkban csak a lépéseket ismerem, meg a bábukat. Ez idáig nem kötötte le a figyelmemet a sakk. Most viszont, hogy vele kellene megmérkőznöm, nagyon el kezdett érdekelni, hogy mi a sakkban az ami megmozgatja az ember agyát?

Egy valakit kérnék meg, hogy játssza végig velem ezt a menetet: lehetőleg profit, mert ez a FIÚ nagyon tud sakkozni, és nem szeretnék mattot kapni.
Úgy tervezem, hogy kb. hetente lesz egy lépés, max. kettő, tehát lesz időnk megbeszélni, hogy mifán terem a sakk logikája![/fen][/color][/font][/size]
Természetesen nem kérem ingyen, bővebben megbeszéljük, ha már tudom, hogy ki segít!

Köszi: Cicus
Válaszol
#89
Ha tényleg olyan jól nyomja, akkor neked évekig kell tanulnod, ha kezdő vagy, de szerintem nem korrekt, hogy más segít neked a partiban. Keress neten egy sakkoldat ahol gyakorolhatsz, és ellátnak tanácsokkal. A fiuval meg ne hitesd el, hogy már tudsz sakkozni, ha még nem tanultál meg.
Válaszol
#90
Köszi XBOARD!
Nem akarom elhitetni, hogy jól sakkozom, csak mattot akarok neki adni, és játszani akarok vele.
Egyébként már jelentkezett a XINU, köszi mindenki másnak a segítséget (argyelan!). Vele megbeszéltem már a továbbiakat.
Válaszol
#91
Hm, érdekes ötlet ez a fiú-lány (sakk)parti mosolygás

Ha csalsz, az előbb-utóbb úgyis kiderül, és valószínűleg nem kapsz érte piros pontot a sráctól fütyülés Persze, ha ő is sumákol, akkor még pikánsabb a szitu vigyorgás

Figyelemfelkeltésre viszont biztosan jó, és szerintem ez is a célod ... röhögésröhögés
Válaszol
#92
Lehet, hogy egy Rybka vs Houdini kűzdelem fog kialakulni belőle a kulisszák mögött. röhögés
Válaszol
#93
Köszi Amerigo, eddig nem tudtam megfogalmazni, de igazad van, valószínűleg a figyelmét akarom felkelteni a fiúnak. Remélem sikerül, majd tájékoztatlak az eredményről, csak jó hosszú menet lesz, mert hetente max. 2 lépés lesz.
Válaszol
#94
Nem éppen szokványos módszer a figyelem felkeltésére, de a nők találékonysága nem ismer határokat mosolygás. Azt azért vedd figyelembe, hogy egy sakkparti - ha egyik fél sem hibázik nagyot - átlagosan 40 lépésig tart, vagyis ez akár egy féléves menet is lehet mosolygás
Válaszol
#95
Sziasztok!
Csak tájékoztatni szeretnélek benneteket (ha kételkednétek még), hogy:
Március 8-án (Nőnap!) elkezdődött a játék, elég jól haladunk, mert majdnem naponta lépünk.
Nagyon élvezem! Rettenetesen jó így tanulni sakkozni, más kezdőnek is ajánlom! Persze a tanáron sok múlik és az enyém non plusz ultra!
További jó játékot nektek is, majd írok hogy ki kapott mattot.
Válaszol
#96
És a végén jöhet majd az egész parti is! mosolygás
Válaszol
#97
Erre én is kíváncsi vagyok mosolygás
Válaszol
#98
(2011-04-02, 08:26:56)Cicus Írta: Sziasztok!
Csak tájékoztatni szeretnélek benneteket (ha kételkednétek még), hogy:
Március 8-án (Nőnap!) elkezdődött a játék, elég jól haladunk, mert majdnem naponta lépünk.
Nagyon élvezem! Rettenetesen jó így tanulni sakkozni, más kezdőnek is ajánlom! Persze a tanáron sok múlik és az enyém non plusz ultra!
További jó játékot nektek is, majd írok hogy ki kapott mattot.

Nos, mi a helyzet? mosolygás
Válaszol
#99
Sziasztok!
KisOssik a nevem, és sokáig játszottam amatőr versenyeken székesfehérváron.
Ma már csak hobbi szinten szoktam játszani, de kacsingatok még afelé, hogy visszatérhessek a versenyzéshez.
Válaszol
Kosárlabda edző vagyok eredetileg, tehát sokáig dolgoztam a sportban. Most 54 éves vagyok. Gyerek korom óta imádom a sakkot, ezt a remek szellemi párbajt. Nagy rajongója vagyok a magyaroknak de sok más nemzetiségű játékost is szeretek. Magyarok közül is hosszú lenne a lista, a teljesség igénye nélkül: Maróczy Géza, Portisch Lajos, Lékó Péter, Almási Zoltán és még sorolhatnám a neveket. Legújabban Raport Ricsi ifjú tehetségünknek szurkolok nagyon hogy minnél előbb a világ élvonalába kerüljön. Persze a hölgyekről se feledkezzünk meg: Polgár Judit, és testvérei, Karakas Éva, (akivel egyszer gyerekkoromban Százhalombattán egy szimultánon 90 lépéses döntetlent értem el ) Mádl Ildikó,Forgó Éva és itt is sorolhatnám a neveket tovább. Külföldiek közül még hosszabb a lista: Aljechin, Morphy, Lasker, Capablanka, Fischer, Szpaszkij, Tal, Karpov, Kaszparov,Anand, Kramnyik, Carlsen és még hosszan sorolhatnám a neveket. Nők: Maja Csiburdanidze, Nona Gaprindasvili, Pia Cramling, stb. Szóval lelkes rajongó vagyok. Amatőr. Gyűjtöm a sakk-könyveket, van egy szép kis könyvtáram úgy kb 300 könyvem van. Hát röviden ennyi magamról.
Válaszol
  
 •  Előző
 • 1
 • ...
 • 3
 • 4
 • 5(current)
 • 6
 • 7
 • Következő 
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég