London Chess Classic
#21
Jutka nem tudta legyőzni Gawaint. Carlsen viszont ismét nyert (ezúttal Aronian volt az áldozat), és ezzel megdöntötte Kaszparov 2851-es világcsúcsát: az új rekord : 2855 ...
Kramnyik az utóbbi időben kevesebbet versenyez, viszont most 2-ből 2-t nyert. Aronian viszont másodszor is betlizett ...
Válaszol
#22
(2012-12-02, 23:38:23)Amerigo61 Írta: Jutka nem tudta legyőzni Gawaint. Carlsen viszont ismét nyert (ezúttal Aronian volt az áldozat), és ezzel megdöntötte Kaszparov 2851-es világcsúcsát: az új rekord : 2855 ...
Kramnyik az utóbbi időben kevesebbet versenyez, viszont most 2-ből 2-t nyert. Aronian viszont másodszor is betlizett ...

Most azt olvastam, hogy 2856.7 a top live rating, amit Kasparov valaha elért, úgyhogy még van mit befogni. A 2851 a hivatalos fide listáról van. Annak megdöntésével meg kell várni a köv. lista megjelenését, hogy akkor is felette lesz-e Carlsen. Ettől függetlenül az igazán sokkoló, hogy mennyivel követik őt a többiek. Aronian és Kramnik van még éppen 2800 felett a live ratingen, de ez így is laza 50 font. A top10-et meg már 2766-tal zárja Ivanchuk. Majdnem 100 pont. Döbbenet.

Holnap jöhet az orosz-norvég szuperrangadó!
Válaszol
#23
Fantasztikus teljesítmény, de biztos vagyok benne, hogy ez ahogy Kaszparovnál is már öngerjesztő is. Sokkal jobban "feszengenek a fenekükön" azok, akik Carlsen ellen ülnek le játszani, mintha egy "sima" 2700-as ellen ülnének.
Válaszol
#24
Jutka vereséget szenvedett Adamstól. Talán jobban jár, ha a kellemetlen c7 futótól időben megszabadul egy minőségáldozattal ...
Carlsen remire mentett, pedig Kramnyik mindent megpróbált. Két királyig tolták kacsintás
Válaszol
#25
(2012-12-03, 00:16:36)terrier Írta: Most azt olvastam, hogy 2856.7 a top live rating, amit Kasparov valaha elért, úgyhogy még van mit befogni. A 2851 a hivatalos fide listáról van. Annak megdöntésével meg kell várni a köv. lista megjelenését, hogy akkor is felette lesz-e Carlsen. Ettől függetlenül az igazán sokkoló, hogy mennyivel követik őt a többiek. Aronian és Kramnik van még éppen 2800 felett a live ratingen, de ez így is laza 50 font. A top10-et meg már 2766-tal zárja Ivanchuk. Majdnem 100 pont. Döbbenet.

Holnap jöhet az orosz-norvég szuperrangadó!

Carlsen mai győzelmével 2857,4 ... fütyülés
Válaszol
#26
Ez a mai viccparti volt megint. Ki ellen is áldoznék vezért, na majd most megmutatom a világ legjobbja ellen, persze...
Lehet ez még a nyugati aluljáróban sem jött volna be az öreg szakik ellen... menőség
Válaszol
#27
Lilienthal is a világ (akkori) legjobbja ellen áldozott vezért, és neki bejött gonoszság

http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1090860
Tévedtem: 1935-ben már nem Capablanca volt a világ legjobbja mosolygás
Válaszol
#28
A példa annyiban sántít, hogy Gawain Jones nem egy Lilienthal és ezzel nem akarom az angol sakkozót megbántani, de azért van egy különbség köztük.
Válaszol
#29
(2012-12-04, 22:40:10)Amerigo61 Írta: Tévedtem: 1935-ben már nem Capablanca volt a világ legjobbja mosolygás

1936-os moszkvai és nottinghami tornák alapján egyáltalán nem egy földtől elrugaszkodott ötlet, hogy a kubai varázsló ismét a világ legjobbja lett.
(2012-12-04, 23:09:31)Simulacrum Írta: A példa annyiban sántít, hogy Gawain Jones nem egy Lilienthal és ezzel nem akarom az angol sakkozót megbántani, de azért van egy különbség köztük.

A brit bajnok, ahogy mindig elhangzik a közvetítésben. Tongue

Ahogy Paco Vallejo-Pons hozzátartozott Linareshez, Van Wely, L'Ami Corushoz/Tatahoz, hogy egy-két brit Londonba is belefér. A reklám, a szponzorok miatt szükség rá gondolom. Carlsen ellen picit elragadtatta magát.

Adams viszont nagyon korrekt produkciót nyújt eddig, bár a neheze még hátravan a számára.
Válaszol
#30
Félre ne értsetek, én abszolút támogatom az ilyen dolgot. Ha nálunk lenne ilyen verseny jó lenne látni Berkest és Almát is a mezőnyben. Szóval teljesen jó dolog, hogy az adott országbeli legjobbakat is beleveszik a mezőnybe.
Válaszol
#31
Ma mindegyik parti eldől, sajnos, Jutka ismét veszíteni fog. Carlsen 2860 fölött jár. Kramnyik is szenzációsan játszik ...
Válaszol
#32
Igen, ez nem Judit versenye lesz most úgy tűnik. Bitang erős a mezőny.
Válaszol
#33
Bravó Jutka! Nagyon kellett ez a győzelem! kacsintás
Válaszol
#34
Végül is Judit a 7. helyet szerezte meg a 9-ből, ami megfelel a papírformának. Vesztett ugyan némi élőt, de a nagyon gyenge kezdés után összekapta magát.
Válaszol
#35
Anand és Aronjan szereplése nálam meglepőbb volt, mint Judité.
Válaszol
#36
Rapid torna lett az idei versenykiírás Londonban. 16 GM négy csoportban küzd a gondolom 2-2 továbbjutó helyért, hogy aztán jöhessen az egyeneskieséses rendszer, mert a további lebonyolításról nem találtam információt.

http://www.londonchessclassic.com/super16_draw.htm

Anand, Kramnik, Nakamura, Caruana, Svidler, Gelfand mellett ott van a mezőnyben Polgár Judit is, illetve a népes brit/angol légió.

Szerdán lesz az első két forduló.
Válaszol
#37
Anand nem sokáig nyalogatta a sebeit, pedig a nyilatkozatai alapján úgy tűnt, hogy egy ideig pihenni fog ...
Válaszol
#38
Polgár Judit is indult a rapid tornán, de sajnos elég gyengén tolta, így kiesett:

http://en.chessbase.com/post/favorites-q...-in-london

Ma a két volt világbajnok (Kramnyik és Anand) egymással meccsel kacsintás
Válaszol
  
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég