Üzenetek: 2202
Témák: 48
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Érdemes figyelni erre a versenyre is, mert ezen a szinten ritkán látható nyíltsisakos küzdelem folyik (az első két forduló 8 partijából csak 2 remi lett!). A nem éppen magasan jegyzett Luke McShane játéka lenyűgöző: az első körben Carlsent, a másodikban Shortot verte, imponáló játékkal:
http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=6859
Üzenetek: 2182
Témák: 51
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Megnéztem az első nap partijait már tegnap. Nekem valahogy hihetetlen mennyire gyengén játszott Carlsen és Adams ellenfele is. Mindketten ilyen alapszintű dolog, minthogy a megnyitásban fejlesszük ki a tisztjeinket alapvetést be nem tartva vesztettek szinte már a megnyitás után. Adams ellenfele elment a huszárával vadászni, közben alapvonalon figyeltek a tisztjei. Carlsen szintén ugyanezt csinálta szinte dettó szintén a huszárjával. Szépen meg is büntették őket.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ilyen pancser hiba (fejlődés elhanyagolása a megnyitásban) után Carlsen majd megkapja a "Hogyan verjem meg aput sakkban" című könyvet a Jézuskától
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Anand-Carlsen 1-0, hosszú tusakodás után. Még hosszabb nyúzás folyik a McShane-Kramnyik partiban, a 121. lépésnél tartanak. Elméleti döntetlen állás, de Krampusz még próbálkozik.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ennek a Carlsennek nincsenek idegei, vagy valami igen masszív drótkötélből fonták őket  McShane ellen elég ramaty állást kellett tartania, ráadásul az időzavar miatt az utolsó 10-15 lépésben már snelleznie kellett, ennek ellenére szinte mindegyik lépésben a legjobbakat húzta!
Kramnyik szépen ketrecbe zárta Short futóját, be is gyűjtötte a teljes pontot
Élvezet nézni némelyik partit, igazi nyíltsisakos küzdelem folyik!
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Közben Nakamura begyűjtötte Aronian skalpját
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
2011-12-06, 21:59:26
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011-12-06, 22:44:47. Szerkesztette: Amerigo61.)
Nagy fordulatok az Anand-Nakamura partiban: a 18-20 lépés magasságában Nakamura állása lényegében vesztő volt, de túlélte a szorongatást, Anand pedig bizonytalankodott. Most már Nakamura áll jobban, de már csak 2,5 perce maradt 6 lépésre ...
Az időzavar elmúltával:
Anand-Nakamura 0-1 !
Üzenetek: 269
Témák: 2
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Short királycsellel próbálkozott McShane ellen.  Parti utáni elemzésnél mesél egy párbeszédet, amit Morozevichcsel folytatott a Blitz VB-n:
Moro: szerinted a királycselt válasszam megnyitásnak?
Short: persze. miért ne?
Moro: hogyan egyenlítem ki az állást 2...exf4 után?
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Az idei tornán Polgár Jutka is indul, olyan ellenfelekkel mérkőzik meg, mint Anand, Carlsen, Aronian, Nakamura
http://www.londonchessclassic.com/classi...JOFg8Ue5VV
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ez nagyon kemény lesz, ebből csak jól lehet kijönni, bármilyen teljesítményt is nyújt.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
50% már kiváló eredmény lenne, de Jutkát ismerve ezt nem unalmas remikkel fogja megcélozni
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Meglepő, hogy páratlan számú résztvevő van. Bár lehet direkt, kíváncsi vagyok emiatt érdekes lesz-e az elemzőszoba, hogy ott van egy olyan játékos is, aki részt vesz amúgy a versenyen.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Nepomniachtchinek a britek nem adtak vízumot. A hír érdekessége, ami számomra újdonság volt, hogy Nepo Carlsen szekundánsa.
Hihetetlen, hogy ebből még mindig lehet problémát kreálni. Kíváncsi lennék az indokra... Nyilván ha valami határidőről csúsztak le, akkor az a ő saruk, de elég amatőr lenne.
Tudom, hogy a nagyközönség számára, csak ritkán derülnek ki, hogy melyik sakkozót ki segíti, de az ilyen színfalak mögötti híreket mindig érdeklődéssel olvasom.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Jutka sima vereséget szenvedett Kramnyiktól
Azt a tisztáldozatot nem értem ...
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Mindenki van olyan ellenfele, aki ellen ha a feje tetejére áll, akkor sem tud jól játszani: Jutkának Kramnik ilyen.
Short (elemében volt) és Anand kommentárja jó nyitánya volt a tornának. A McShane-Carlsen partiból nem tudom, kisül-e még valami, de érdekes volt a középjáték.
John Lennon/Paul McCarthy lépés következik: knight b4. :lol: Óriási.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ma kétlépéses tisztelnézések napja van? Judit 11...d5-je elnézés volt vajon vagy direkt dolog? Direktnek azért kemény Kramó ellen ilyet bevállalni. Mert mondjuk ellenem bevált volna, de azért ilyen szinten nem ajánlatos ilyet lépni.
Aronjan dettó. Elképesztően kezelte a megnyitást, aztán meg szintén tisztprobléma.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Szerintem Carlsen be fogja gyűjteni a teljes pontot. Egy látszólag egyenlő végjátékban addig masszírozta McShane-t, amíg az lépett egy pontatlant. (48.c5).
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
4 perc 45 sectől van a Kramnik-Polgár parti elemzése ezen a videón: http://www.livestream.com/LondonChessCla...m=ui-thumb
|