• 1(current)
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • ...
 • 25
 • Következő 
Anand - Kramnyik 2008 Sakkvilágbajnoki döntõ
#1
Október 14-én elkezdõdik a párharc a koronáért. Itt beszélgessünk az esélyekrõl a partikról.
Válaszol
#2
Anand. Mert Anandnak kell nyerni! Ez nem is vitás. Csak sajnos Kramnyik fog. De azért mégis Anand. röhögés
Válaszol
#3
1 szavazat Kramora, mert nagyon erõs a pm-eken. De hogy kinek drukkoljak, arról egyelõre fogalmam sincs. megijedés
Válaszol
#4
Az égvilágon semmi bajom Ananddal, de én Kramónak fogok drukkolni, már csak azért is, mert Petit õ gyõzte le. Biztos érdekes párharc lesz. Nagyon kíváncsi vagyok milyen védelmekkel állnak elõ. Anand pl. játszik-e majd Caro-Kannt. :-)
Válaszol
#5
Természetesen Anand nem fog Caro-Kannt játszani, mert Kramnik nem próbálkozik majd e4-gyel. kacsintás SZVSZ nem hinném, hogy szickók ellen akar majd küzdeni, inkább a jól bevált Katalán és d4-es társaira tippelnék. Túl általános, de Kramonak jobban mennek a zárt, nyúzós állások, melyekben ráadásul Anand sokszor türelmetlen és kapkodós játékot mutat. Nagyon érdekes lesz a 2 stílus párbaja egy PM-en, csak nehogy akkora csalódás legyen, mint a Kasparov elleni.
Válaszol
#6
Egyetértek én is d4-et várok Kramótól, szerintem is abban lehetne Anandot megfogni. Az viszont akkor nehezebb kérdés, hogy vajon Kramó mit húz majd e4-re, biztos készít majd Anandnak is egy Berlini védelmet. Meglepne, ha valamelyik fél simán verné a másikat, bár a pillanatnyi forma nagyon fontos lesz.
Válaszol
#7
Simulacrum Írta:...Az viszont akkor nehezebb kérdés, hogy vajon Kramó mit húz majd e4-re...

Ezt én is nagy érdeklõdéssel várom. Ugye Kaspi ellen jött a berlini, Peti ellen az orosz. Ezek mellé egy Philidort tudnék elképzelni vigyorgás Pár éve az oroszt is lenézték, eljött Philidor ideje! Komolyra váltva, majdnem 100%-ra veszem, hogy marad az orosz védelemnél, soha nem arról volt híres, hogy sötéttel szeretné megváltani a világot.
Válaszol
#8
Majdnem biztos az orosz védelem, de én egy Caro-Kanntól sem lepõdnék meg. Mindenesetre Anandnak nagyon nehéz lesz partit nyernie, ha nem tudja megkavarni az állást.
Válaszol
#9
Nem lepodnek meg, ha Krampusz elovenne a franciat e4 ellen. Anandnak valoszinuleg nincs ideje mindenre kulon keszulni, igy varhato, hogy a kedvenc Hf3-He2 varijat jatszana meg, amivel nagyon jo a statisztikaja, de ha ez ellen talal valamit Kramnyik, akkor jo lehet.
Válaszol
#10
Anandnak drukkolok. Kaszparov-fan vagyok, neki drukkoltam Karpov ellen, bejött, neki drukkoltam a kis Karpov-epigon Kramnyik ellen, nem jött be. Szeretem Anand színes, könnyed, szerintem ravasz stílusát...
A Kivétel nem erősíti a Szabályt. Minden esetben gyengíti.
Válaszol
#11
Nagy küzdelem lesz, de úgy érzem, Anand gyõz, annak ellenére, hogy inkább Kramnyikot tartják párosmeccs-specialistának. Úgy érzem, Kramnyik csillaga leáldozóban van ...

Hajrá Anand! mosolygás
Válaszol
#12
Sajnálom, hogy csak 12 meccses a döntõ, kevésnek érzem, minimum 16 játszmásra tervezném.

Game 1 Tuesday October 14 3 p.m.
Game 2 Wednesday October 15 3 p.m.
Game 3 Friday October 17 3 p.m.
Game 4 Saturday October 18 3 p.m.
Game 5 Monday October 20 3 p.m.
Game 6 Tuesday October 21 3 p.m.
Game 7 Thursday October 23 3 p.m.
Game 8 Friday October 24 3 p.m.
Game 9 Sunday October 26 3 p.m.
Game 10 Monday October 27 3 p.m.
Game 11 Wednesday October 29 3 p.m.
Game 12 Friday October 31 3 p.m.
Tiebreak Sunday November 02 3 p.m.
Válaszol
#13
Egyetértek, szerintem is több parti kellene. Nagyon remélem, hogy eldõl 12 parti alatt és nem kell rapidban eldõlnie a dolognak.
Válaszol
#14
Hányadik játszmában viszi haza valamelyikük elõször a teljes pontot? Kramnik Topalov és Lékó ellen is nyert az elsõben, sõt mindkettõjüket megverte a meccs során sötéttel is, ami azért vele elég ritkán szokott elõfordulni. Kasparov ellen is hamar nyert Kramnik, viszont Anand meccsén NY-ban Kasparov ellen (ahol Kramnik még GK szekundánsa volt) elég sokáig kellett várni az elsõ gyõzelemre, mintha rekord is lenne a vb-meccsek történetében, hogy ott kezdtek a felek a legtöbb döntetlennek zsinórban.

Én is csatlakozok ahhoz a véleményhez, hogy kevés a 12 meccs, nem gyakran van VB-párosmeccs, meg kellene adni a módját és az esélyt hogy lehetõség szerint ne blitzben dõljön el. 16 játszma még vállalható lenne. Ha pedig már 12, akkor rapidnál nem kellene lejjebb menni az idõkontrollal. Itt is van még az az idióta armegeddon-szabály? Csak ne az döntsön...!
Válaszol
#15
Kramó szívósabb játékos, mint Anand, szerintem ez fog dönteni az õ javára. Amúgy remihegyeket várok (hátha akkor nem az lesz) a 12 parti pedig kevés, nagyon kevés...
Lát valaki esélyt Marshallra ? Végülis manapság a Marshall szinte biztos remi ezen a szinten.
Válaszol
#16
Simulacrum Írta:Egyetértek, szerintem is több parti kellene. Nagyon remélem, hogy eldõl 12 parti alatt és nem kell rapidban eldõlnie a dolognak.
Simulacrum Írta:Egyetértek, szerintem is több parti kellene. Nagyon remélem, hogy eldõl 12 parti alatt és nem kell rapidban eldõlnie a dolognak.

Ha rapidra kerül a sor, akkor Anand esélyesebb. Ezt Kramnyik is tudja, gondolom, megpróbál a hosszú partikban döntést kicsikarni ...
Válaszol
#17
htblank Írta:Kramó szívósabb játékos, mint Anand, szerintem ez fog dönteni az õ javára. Amúgy remihegyeket várok (hátha akkor nem az lesz) a 12 parti pedig kevés, nagyon kevés...
Lát valaki esélyt Marshallra ? Végülis manapság a Marshall szinte biztos remi ezen a szinten.

A hosszú partikat tekintve Anand néhányszor megjátszotta a Marshallt és nyert is vele, Kramnyik valamiért nem szereti ezt a varit. Talán a rossz emlékek miatt vigyorgás
Válaszol
#18
Anand segítõi:

Peter Heine Nielsen (Denmark), Rustam Kasimdzhanov (Uzbekistan), Radoslav Wojtaszek (Poland) and Surya Shekhar Ganguly (India)

http://susanpolgar.blogspot.com/
Válaszol
#19
Amerigo61 Írta:Anand segítõi:

Peter Heine Nielsen (Denmark), Rustam Kasimdzhanov (Uzbekistan), Radoslav Wojtaszek (Poland) and Surya Shekhar Ganguly (India)

Nem tûnik túl ütõsnek ... :-
Válaszol
#20
htblank Írta:Nem tûnik túl ütõsnek ... :-

Hát, a Kramnyik-team simán lenyomná az Anand-teamet egy csapatversenyen mosolygás
Ettõl persze még lehetnek jó specialisták, mint ahogyan Kaszim is az ...
Válaszol
  
 • 1(current)
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • ...
 • 25
 • Következő 
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég