•  Előző
 • 1
 • 2(current)
 • 3
 • 4
 • 5
 • ...
 • 7
 • Következő 
Sakkolimpia 2014 Tromsø
#21
A nőknél kötelező minden pont, a férfiaknál az első táblás GM nehogy remizni tudjon.
Válaszol
#22
röhögés röhögés

Jó az a remi az első táblán fütyülés
Válaszol
#23
(2014-08-02, 10:22:56)Simulacrum Írta: A nőknél kötelező minden pont, a férfiaknál az első táblás GM nehogy remizni tudjon.

Lékó pihen az első fordulóban (ahogy logikusan kb minden nagycsapat legerősebb játékosa), így Balogh Csabié az első tábla. Ő viszont csak kb 130 ponttal erősebb az ellenfelénél, ráadásul sötét lesz. Remélem megnyeri, de nem tragédia az a remi esetlegesen. mosolygás Ki ne kapjon azért.
Válaszol
#24
A férfiak és a nők is hozták a "kötelezőt" (4:0) !
Válaszol
#25
Érdekes, hogy Palesztina is indított csapatot mindkét szekcióban. Mivel nem éppen ütős társaság, ezért kicsi az esély arra, hogy összekerüljenek, de pikáns lenne egy Izrael-Palesztina meccs ... fütyülés
Válaszol
#26
Nem sok meglepetést látok az első fordulóban, talán szegény hazaiak kezdtek csapnivalóan.
Válaszol
#27
(2014-08-03, 06:35:42)Simulacrum Írta: Nem sok meglepetést látok az első fordulóban, talán szegény hazaiak kezdtek csapnivalóan.

Azért igazán nagy meglepetés az első fordulóban szinte kizárt. Hatalmasak még a csapatok közti különbségek a legjobbak pihentetése mellett is. A norvégok gyengébb eredménye kicsit meglepő, de egyben látszik is rajta, hogy náluk számít messze a legtöbbet (az élcsapatok közül) az első táblás hiánya: a 4 táblán vett Élő-átlaguk 80! ponttal gyengébb Carlsen nélkül. Nálunk ugyanez 25 pont pl.

A srácok ma Venezuelával, a lányok Libanonnal játszanak. Mindkét esetben kötelező ismét a (nagyarányú) győzelem. Immár legjobbjaink is asztalhoz ülnek. A két pihenő Balogh Csaba és Mádl Ildikó. A nyolc partiból a legnehezebbnek Lékó Petié ígérkezik, ő messze a legjobb venezuelaival játszik (Iturrizaga Bonelli Eduardo, 2653).
Amúgy ahogy nézem Petinek jutott a legerősebb ellenfél az összes 2700 feletti közül.

Érdekesség még, hogy jó pár világsztár a második fordulót is kihagyja: ma sem játszik Nakamura (utazási problémák miatt), Topalov, Wojtaszek és Adams.
Válaszol
#28
Judit csapkodó játék és durva hibák után vesztésre áll szomorúság
A másik 3 partiban kicsit jobban állunk.
Lékóban nagyon bízom, bár csak minimális az előnye, de ez a végjáték a fogára való gonoszság
Remélem, a többiek is behúzzák ... gonoszság
Kisebb meglepetés, hogy Carlsennek "csak" remire futotta a majd' 300 élővel gyengébb finn GM ellen ...
Válaszol
#29
Peti rettentően jól nyomja a végjátékot, szerintem meglesz. Judit a mákosok mákosa, ellenfele bárhol nyerhetett volna, de persze nem véletlenül annyi az élője, amennyi. Ricsi veszni látszik, de így is nyerni fogunk összességében.
Válaszol
#30
A lányok még mindig 100%-osak, Libanont verték 4-0-ra nagyszerű
Válaszol
#31
Lékónak csak egy remire futotta végül. Kár, hogy nem sikerül behúzni, elég jól állt, már majdnem biztosra vettem a sikert. Ricsi csúnyán kikapott, de szerintem csak azért, mert semmiképp nem akart remizni világossal egy 2390-es ellenfél ellen. Remélem fontos meccsen bejön majd egy hasonló rizikóvállalás. Mindenesetre nem játszott jól már a meccs első felében sem.
Összességében szerencsénk volt, hiszen ha azt nézem Judit partija simán elmehetett volna és akkor még ki is kapunk. Ez a forma kevés lesz az első 6-ba kerüléshez, az biztos.

A nap meglepetése az ukrán csapat, képtelen voltak legyűrni az egyhén szólva sem acélos 2. számú norvég csapatot. Ivanchuk még ki is kapott, de a többiek sem remekeltek. A második legnagyobb meglepetés a norvégok remije a finnek ellen. Nem csak Carlsenen múlt persze.

A lányoknak nagy gratula!
Válaszol
#32
Vízilabdában is akkor ment jól nekünk, ha az elején bukdácsoltunk és a végén jött ki a lépés, remélem sakkban is ez lesz. teljesen más egy 2400-as ellen játszani, mert igaz, hogy nem olyan erőseket húz, mint egy szupernagymester, de éppen ezzel keveri meg a nagyon jó játékosokat.

Én nem lennék szomorú, ha a nők hoznának idén érmet és nem a férfiak. mosolygás
Válaszol
#33
Azért itt a (résztvevő csapatok számához képest) kevés számú forduló miatti szerencse-faktor is erősen meghatározó: ha az első fordulókban mindenkit 0-ra verünk, akkor igen gyorsan összekerülünk a nagyágyúkkal, ahol egy-egy vereség is befigyel. Lehet, hogy jobb a "külső körön" kapaszkodni, majd az utolsó forduló(k)ban nagyot villantani mosolygás
Válaszol
#34
(2014-08-03, 19:58:09)Amerigo61 Írta: Azért itt a (résztvevő csapatok számához képest) kevés számú forduló miatti szerencse-faktor is erősen meghatározó: ha az első fordulókban mindenkit 0-ra verünk, akkor igen gyorsan összekerülünk a nagyágyúkkal, ahol egy-egy vereség is befigyel. Lehet, hogy jobb a "külső körön" kapaszkodni, majd az utolsó forduló(k)ban nagyot villantani mosolygás

Tény, bár az igazi külső körhöz 1-1 rendes csapatvereség/döntetlen is kellene. mosolygás
Válaszol
#35
Bizony, nem is úsztuk meg "ilyen jó eredmény" mellett az erős ellenfelet már a 3. fordulóra sem. Dobpergés....
Következő ellenfelünk Kína! Kemény meccs lesz.
A lányok Norvégiával játszanak majd.

Egyébként sokan siránkoznak, hogy a 11 forduló kevés, mert sokára kezdődnek az igazi rangadók. Hát ehhez képest én a 3. fordulóban Örményország - Franciaország csúcsrangadót, valamint USA - Hollandia, Németo. - Anglia illetve Magyaro. - Kína rangadókat látok. angyal
Válaszol
#36
Kezdőcsapatok (Polgár pihen):

GM Leko, Peter 2740 - GM Wang, Yue 2718
GM Balogh, Csaba 2637 - GM Ding, Liren 2742
GM Almasi, Zoltan 2690 - GM Yu, Yangyi 2668
GM Rapport, Richard 2704 - GM Ni, Hua 2666
Válaszol
#37
Sajnos úgy tűnik nem jött be elsőre a Balogh Csaba második táblája. Őt ott könnyen megverték és sajnos se Alma, se Ricsi nem tudott élni a hátsó táblák "könnyebb" ellenfelei ellen. Peti viszont remélem ezt már megnyerni.
Válaszol
#38
A lányok viszont újabb győzelmet könyvelhetnek el, már csak az arány kérdéses angyal
Válaszol
#39
(2014-08-04, 17:42:55)Simulacrum Írta: Sajnos úgy tűnik nem jött be elsőre a Balogh Csaba második táblája. Őt ott könnyen megverték és sajnos se Alma, se Ricsi nem tudott élni a hátsó táblák "könnyebb" ellenfelei ellen. Peti viszont remélem ezt már megnyerni.

Bu Xiangzhi mellett Ding Liren a legjobb formában lévő kínai. Az olimpia előtt Kínában nyert egy viszonylag erős tornát magabiztos játékkal: http://www.chessgames.com/perl/chess.pl?tid=84353

Viszont azt mindig jó látni, ha bukik az orosz-védelem!

Edit: Mire ezt megírtam, Almási bukta a végjátékot. szomorúság
Válaszol
#40
Alma időzavarban elszúrta a végjátékot, így Peti győzelme ellenére csapatvereség szomorúság
Válaszol
  
 •  Előző
 • 1
 • 2(current)
 • 3
 • 4
 • 5
 • ...
 • 7
 • Következő 
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég