•  Előző
 • 1
 • 2
 • 3(current)
 • 4
 • 5
 • ...
 • 7
 • Következő 
Sakkolimpia 2014 Tromsø
#41
Butaság még levonni bármilyen következtetést már most, de sajnálom Csabát. Egyrészt már az óriási tehet a vállán, hogy Berkes, illetve Erdős helyett a kapitány őt választotta, ezt még megtetézte azzal, hogy második táblát adott neki, ahol nem kismiska ellenfeleket fog kapni. Jó, gondolom úgy tervezték, hogy ha hoz egy 40%-os teljesítményt, akkor az elég lehet, ha a hátsó táblákon viszont sokat tudunk nyerni, de akkor is ez egy érdekes döntés.
Mikor régen nagy viszály volt a táblasorrend miatt, akkor úgy döntöttek, hogy ha jól tudom 3 negyedév élőpontjainak átlaga alapján alakuljon ki a jövőben. Lehet ez túl egyszerű volt így, de mégis talán logikusabb.

Sajnálom a csapatot a mai eredmény miatt, nyerésből vesztés lett.
Válaszol
#42
(2014-08-04, 19:37:00)Simulacrum Írta: Jó, gondolom úgy tervezték, hogy ha hoz egy 40%-os teljesítményt, akkor az elég lehet, ha a hátsó táblákon viszont sokat tudunk nyerni, de akkor is ez egy érdekes döntés.

A 2013-as csapatEB-n Erdős első táblája még sikerként is elkönyvelhető volt +1-2=4. A mostani kapitányi lépés mögött az akkori döntés pozitív tapasztalatai is meghúzódhattak.
Válaszol
#43
(2014-07-27, 07:05:44)Simulacrum Írta: Én lehet, hogy Ricsit tenném a negyedik táblára és várhatóan ott nagyon sok pontot szerezne. Judit viszont nem biztos. Kíváncsi vagyok én is a sorrendre. Nekem egy Alma-Lékó-Judit-Ricsi se lenne meglepő, bár gondolom Peti kimondottan szereti az első táblát.

Almásit össze-vissza vernék az első táblán, Lékó legalább remire mindenki ellen jó, de visszatérni látszik a jobb forma. Nem rossz ez az összeállítás, de amit Ricsi tegnap, ma pedig Alma művelt ...
Válaszol
#44
Egy jó van ebben a mai vereségben, legalább külső körösök leszünk. mosolygás
Válaszol
#45
Ritkán fordul elő, hogy a csapat összeállítást és a táblasorrendet senki sem vitatja mosolygás A Magyar Sakkszövetség FB oldalán is vannak kétkedők ...
A "külső körön" a következő ellenfél Portugália, illetve a lányoknál Kuba mosolygás
Válaszol
#46
(2014-08-04, 20:50:00)Amerigo61 Írta: A "külső körön" a következő ellenfél Portugália, illetve a lányoknál Kuba mosolygás

Alaposan elgondolkodtam, hogy legalább megnevezzek egy portugál sakkozót, aki tagja lehet az olimpai csapatnak, de passzolnom kellett. Kapitány legyen a talpán, hogy ki maradjon ki holnap a sima győzelmek sorából. ha Baloghot leülteti, akkor őt hátralévő fordulókra szerintem le is lehet írni.
Válaszol
#47
Elszomorító a mai eredmény... Reméltem, hogy ettől a tartalékos kínai csapat ellen minimum egy döntetlent elérünk. Sajnos Alma megint időzavarba került, ez volt a gond, enélkül hiba sem lett volna. Csabi veresége nem igazán nagy gond, egy 100 ponttal erősebb ellen sötéttel inkább (majdnem) papírformának nevezném. Ezzel együtt nem érzem feltétlenül helyesnek, hogy a 2. táblára tette a kapitány. Ahogy írtátok, talán túl nagy terhet rakott ezzel Csabira.

Peti győzelmének nagyon örülök, klasszis teljesítmény volt, egy igen erős GM ellen. Remélem végig olyan formában játszik majd, mint ahogy eddig tette.
Sok az erős csapat, de még bőven van esélyünk a jó eredményre. Külső körre kerültünk, azaz most 2-3 könnyebb meccs jöhet, melyeket illene behúzni. Ha utána megnyerünk 1-2 rangadót is, a végén még bármi lehet. Mindenesetre orosz - francia csatát várok az aranyért, a bronzra viszont vagy 10 gárda is odaérhet az eddigiek alapján.

Amúgy Zoli reakciója a mai partijára:

"Nem véletlen mondom én,hogy a sakk a világ legnehezebb és legigazságtalanabb játéka! Simán túljátszottam,kis és nagy plusz minusz közt volt az állás! Már közel nyerésre álltam,amikor 40 előtt sikerült elcseszni és kiengyenlitett,onnantól tök remi volt. Nem is értettem mit játszunk ezen. Aztán remit is ajánlottam,amire nem is reagált a baromarcú és lépett még vagy 20 paszt,aztán meguntam és elindultam g4-el hogy,akkor fejezzük be,adott még egy utolsó trükkös sakkot,amire mgtaláltam az egyetlen helyet,ami vezstett,mondván,hogy viszem közelebb a királyt..A 2,5 győzelem helyett nem hogy 2-2 lett,de ezzel a fatális elnézéssel elvesztettök a megnyert meccset szomorúság((((( Nekem pedig 3/3 helyett 3/2 ;((("

Alapvetően rendben van és érthető abszolút az elkeseredettség, de az ellenfeleket jobban kellene tisztelni. Ez a barmozás nem megengedhető szvsz semmilyen szinten, pláne nem a válogatottban.

Gratula a lányoknak, remélem a holnapi meccset is behúzzák, elvileg nyerhető.
Válaszol
#48
Elég csak belegondolni mi mehetett a másik válogatottnál. Wang figyelte ugye Zoliék játszmáját és próbálta Peti ellen a végsőkig tartani magát, aztán mikor már tényleg semmit esélye nem volt föladta. Zoli ellenfele pedig egy full egyenlő állást a csapatgyőzelemért a végsőkig megpróbált húzni, hisz bármennyire is remi volt, azért neki volt távoli gyalogja és kitartás bejött. Ha kínaiak lennénk, most csodálattal beszélnénk a válogatott mindenáron való győzni akarásáról és gyönyörű nyeréséről egy erős magyar csapat ellen.

Szóval egyrészről bármennyire is nem szimpatikus magyar oldalról egy fullremi végjátékot ennyi ideig tolni, másrészről ne felejtsük el, hogy milyen lenne ez odaátról, illetve azt, hogy egy olimpián vagyunk és nem egy vidéki openen. Ez a kínai küzdés lenne alapesetben mindenkitől az elvárható és nem a szalonremik.
Válaszol
#49
(2014-08-05, 07:02:47)Simulacrum Írta: Szóval egyrészről bármennyire is nem szimpatikus magyar oldalról egy fullremi végjátékot ennyi ideig tolni, másrészről ne felejtsük el, hogy milyen lenne ez odaátról, illetve azt, hogy egy olimpián vagyunk és nem egy vidéki openen. Ez a kínai küzdés lenne alapesetben mindenkitől az elvárható és nem a szalonremik.

Ennyi. Nagyon igaz.

Almási nyilatkozata a Nakamura szintet veri. Sportszerűtlen, tiszteletlen. Nyilván csalódottság beszél belőle, de ha annyira triviális tökremi volt, akkor nem kellett volna időzavarba kerülni a parti végére és nem kellett volna a "trükkös sakk" csapdába belesétálni. Utána meg felháborodni: nem elég hogy nem veszítette el a kínai a partit, de még volt képe továbbjátszani, csapdát állítani és megnyerni. Mindezt sötéttel.

Inkább csendben kellett volna maradni.
Válaszol
#50
FB-n folyamatosan így reagál a verreségekre, általánosan lekicsinylően, megalázóan beszél az ellenfeleiről. Mákosok, síberek, idióták stb. Most annyi a mentsége, hogy az ellenfele nem reagált semmit a dönti ajánlatra, ennél gusztustalanabb viselkedéssel sakktáblán nehéz előállni. Tehát valóban baromarcú a kínai, de FB-n nem kevésbé baromarcú dolog baromarcúzni egy kiemelt magyar válogatott játékosnak. vigyorgás
Válaszol
#51
Idéznék a versenyszabályzatból:

Idézet:A döntetlen ajánlat mindaddig érvényben van, amíg
- az ellenfél el nem fogadja
- vissza nem utasítja szóban, vagy válaszlépéssel
- az ellenfél (lépési szándékkal) meg nem érint egy bábot
- a játszma más módon be nem fejeződik.

Elég sok versenypartit játszottam már, persze közel sem ilyen szinten, de nekem is előfordult, hogy ellenfelem simán csak lépett a remiajánlatom után és szóban semmit nem mondott, pedig magyar volt. Jó, gondolom ilyen szinten az angol nyelv nem probléma egyik játékosnál sem, de ki tudja, lehet a kínai játékos félt, hogy félreérthetik, amit mond és simán csak lépett. Én emiatt biztos nem orrolnék meg senkire, még kicsit sem.

Én hallottam már magasabb szintekről, hogy Almásit nagyobb tehetségnek tartották, mint Lékót anno, de lehet éppen az alázat hiányzik nála ahhoz a kis pluszhoz, ami igazán a szupernagymesterek közé emelhetné.
Válaszol
#52
Almásit ki kellene zárni a csapatból !
A playchess-en mi lenne a tagok véleménye erről a sportszerűtlen nyilatkozatáról ? mosolygás Azt hiszem, hogy reklamálnák az eltiltását.
Megérdemelné !!!
Válaszol
#53
A mai nap viszont nagyon jónak tűnik eddig. A lányok egy papíron nem sokkal gyengébb ellenfél ellen lehet nagy arányban fognak nyerni és a fiúknál is két nyerés már kinéz, de lehet több is.
Válaszol
#54
Nagyarányú győzelem mindkét meccsen : 3,5-0,5, illetve a nőknél 3-1 mosolygás
Válaszol
#55
Holnap a spanyolok következnek. Nem is tudtam, hogy Shirov már nem az ő színeikben versenyez.
Válaszol
#56
Már elég régóta nem pedig. A nőknek szerencséjük van a párosítással, a papíron legkönnyebb elől levő iráni csapatot kapták, remélem menetelnek tovább!
Válaszol
#57
A spanyolok eddig nem voltak túl meggyőzőek, Szingapúr ellen is csak minimális győzelmet arattak. Szerintem az alsó táblákon verjük meg őket ...
Válaszol
#58
Rendben vannak a mai eredmények. mosolygás
Holnap is nyerni kell a "srácoknak" mindenképp a spanyolok ellen, mert még egy botlás egyelőre nem fér bele. Menni is fog, remélem. Valószínűleg Zoli pihen, egyedül ő játszott eddig minden meccsen. Simán fogható még az eleje! Már csak három csapat hibátlan és közülük kettő semmiképp sem élcsapat (Bulgária és Szerbia), valamint a harmadik Azerbajdzsán is gyengébb nálunk (papíron). Akad jó pár 7 pontos, de 1 pont nem pont, szóval csak nyerni kell a meccseket zsinórban. mosolygás Amúgy a kínaiak elleni peches vereségen nincs mit szégyellni, ma az oroszok is megszenvedtek velük még egy fránya döntetlenért is. Komolyan gondolom, hogy egy Ding Liren, Wang Hao, Wang Yue, Bu Xiangzhi, Li Chao kvintettel a legnagyobb favoritok lettek volna. Persze így sem rosszak, sőt.

A lányok nagyon ügyesek! Ok, hogy "papírforma", de sok meccset behúzni akkor sem sima, ha te vagy az erősebb. Egyébként a jó formájukat mutatja, hogy még partit sem vesztettek. Mondjuk ez könnyen változhat majd, mert ha holnap is nyernek, akkor a szünnap után kb biztosan Kína vagy az oroszok jönnek, de sebaj. mosolygás
Válaszol
#59
Szerintem nem véletlen a két csapat eddigi szereplése. Egy nehéz döntés Balogh este a férfiaknál, míg egy fantasztikus visszatérés a nőknél (Mádl), amivel csak erősödött a csapatunk. Egy biztos pont, aki rettentő nagy tapasztalattal szerintem lélekben is segíti a csapatot, de valószínűleg ott tanácsokkal is. Jó, persze Rapporttal elvileg a férfi csapat is erősödött, de a táblasorrend miatt azért ez nem biztos, hogy kijön majd.
Válaszol
#60
Minimális győzelem a spanyolok ellen :-)
Válaszol
  
 •  Előző
 • 1
 • 2
 • 3(current)
 • 4
 • 5
 • ...
 • 7
 • Következő 
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég