•  Előző
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4(current)
 • 5
 • 6
 • 7
 • Következő 
Sakkolimpia 2014 Tromsø
#61
Úgy néz ki, a nők is nyernek, csak el ne kiabáljam mosolygás
Hou Yifan mindenkit ver ...

A férfiaknál van pár meglepetés is: az azeriek csak x-eltek a szerbekkel (Rádzsa kikapott), az oroszoknál Karjakin vereséget szenvedett egy alacsonyabban jegyzett ellenféltől. A norvég első csapat meglepően állta a sarat az örményekkel szemben. Kramnyik legyőzte az "ősellenség" Topalovot (gondolom, kézfogás most sem volt). A hollandok is x-re állnak Kínával, kivételesen nagyon szurkolok van Welynek, hogy tartsa az állását mosolygás

Az élmezőnyből nagyjából minden csapat hullajtott már el ponto(ka)t, szóval ettől kezdve lesz érdekes a dolog kacsintás
A nők ismét nyertek, de nem értem, hogy Mádl Ildiék partija miért lett remi megdöbbenés
Válaszol
#62
Az utolsó lépés a Mádl partiban biztosan hibás. Nagyon szép a lányok menetelése, de sajnos most vagy a kínaiak vagy az oroszok jönnek.

El kell ismerni most viszont bejött a férfi taktika. A második és harmadik táblán győztünk, ahol pedig a legnagyobb élő előnyünk volt, ott meg kikaptunk, de a csapatgyőzelem a fontos.

Ez a bolgár gyerek eddig 5/5-öt hoz, lehet kicsit oda kellene rá figyelni, használ-e segédeszközt. kacsintás 5 éve 2600 alatt van, alig változik az élője, már nem is fiatal most meg nagyon durva ez az eredmény ehhez képest. Mindenképp érdekes...
Válaszol
#63
Szép győzelmet aratott mindkét csapatunk.

A nőknél az oroszok vagy a kínaiak jönnek és vele egy majdnem biztos vereség, de semmi gond, utána ismét lehet majd menetelni. Ebből még egy szép összesített helyezés is lehet!

A férfiak győzelme nem igazán forgott veszélyben, alapvetően jól játszottunk. Lékó ismét jobban állt a partijában, ahogy eddig mindig, de sajnos megint nem sikerül győzelemig fokozni az előnyt. Elég jól játszik amúgy eddig, az okos hozzászólók által tökreminek titulált állásokat nyerésig/közel nyerésig nyúz. Carlsennek van még hasonló stílusa/tudása.
Zoli nagyon szép partit játszott! Csabié is szép siker. Ricsi sajnos ismét kikapott, de legalább tapasztalatot gyűjt. Nem tudom mi a gond, a légkör, a teher vagy csak a fáradtság (a verseny előtti Politiken Cup után nem volt ideje a pihenésre), mindenesetre a torna második fele jobban kellene, hogy sikerüljön. A kapitány helyében adnék neki még egy plusz pihenőnapot (így kettő lenne egymás után), a játékostársak helyében meg leülnék kicsit beszélgetni vele, hátha az segít. Mind Lékó az elképesztő rutinjával, mind Alma a vagány lazaságával, mind Judit a tapasztalatával és az anyai hozzáállásával mosolygás tudna neki talán segíteni. Lehet persze, hogy nem kér belőle, de szvsz sok múlik majd azon a végén, hogy Ricsitől a maihoz hasonló vereségek, vagy zseniális győzelmek jönnek.

A mai eredményekről: az örmények végül csak lebirkózták a norvégokat, "jutalmul" az angolokkal játszhatnak. röhögés A norvégok sem jártak ezzel túl jól, mert az olaszokat kapták következőnek, így Carlsen a mai Aronian elleni parti után Caruanaval is megmérkőzhet röhögés Ahhoz képest, hogy nem voltak várhatóak a konkrét élmezőnybe (és nincsenek is ott), Carlsen már a 3. baromi erős ellenféllel találkozhat és még hol a vége. Tongue
A mai nap egyik legnagyobb meglepetése amúgy az amerikaiak újabb pontvesztése. Ezúttal a sokkal gyengébb Kanada csent el tőlük egy pontot, ezáltal egy ponttal mögöttünk, a 37. helyen állnak.

A sok döntetlen és számunkra kedvezően alakuló parti következtében már nincs 100%-os csapat és így összesen 1 pontra vagyunk az első helytől. Persze sokan mások is ott vannak az elejében, így jelenleg a 20. helyen tanyázunk. A következő ellenfél Vietnám, akik bőven verhetőek és kell is majd nagyon a két pont. Azért érdemes velük vigyázni, mert bár jóval gyengébben nálunk, ma döntetlenen tartották az angolokat.

A lányok helyezésére és következő ellenfelére egyelőre még várni kell. mosolygás
Válaszol
#64
A közvetítésekből úgy tűnik, hogy hatalmas jövés-menés van a teremben és gondolom, ez némi zajjal is jár. Ilyen körülmények között nem lehet egyszerű feladat kizárni a külvilágot ... arra gondoltam, hogy egyeseket ez sokkal jobban zavar, mint másokat, így ez is befolyásolhatja az eredményt ... fütyülés
A férfiak következő ellenfele Vietnam, nem lesz könnyű meccs ...
Válaszol
#65
A lányok a második helyen állnak!
Következő ellenfelük az első helyen kiemelt Kína. megdöbbenés
Remélem Yifan pihen majd egyet... Tongue (és/vagy Judit suttyomban bevállalja ezt az egy meccset a nőknél az első táblán röhögés)
Válaszol
#66
(2014-08-06, 22:37:13)kiszol Írta: A lányok a második helyen állnak!
Következő ellenfelük az első helyen kiemelt Kína. megdöbbenés
Remélem Yifan pihen majd egyet... Tongue (és/vagy Judit suttyomban bevállalja ezt az egy meccset a nőknél az első táblán röhögés)

Isteni csoda lenne egy döntetlen menőség
Válaszol
#67
A lényeg, hogy ne nullára kapjunk ki, mert akkor visszük majd a kínaiak bergerét magunkkal (az ő meccspontjuk szorozva az ellenük elért egyéni pontok összegével) és az jól fog jönni a végén a velünk döntetlenben állók ellen.
Válaszol
#68
Na, elindult az adok kapok. Hihetetlen, hogy az olimpia alatt kell ez. Utána is ráért volna.

http://sportgeza.hu/sakk/hirek/2014/08/0...kolimpian/

Magyar Sakkszövetség Írta:Reakció az Index.hu “Kiborultak a magyar férfiak a sakkolimpián” című cikkére

1. Nem igaz, hogy kiborultak a játékosok a sakkolimpián. Nagyon jó kint a hangulat, a csapategység. Eddig kiválóan szerepelnek csapataink, a férfiak négy győzelemmel és egy balszerencsés vereséggel, a nők öt győzelemmel, azaz százszázalékos teljesítménnyel várják a következő fordulót.

2. Nem igaz, hogy “a csapaton belüli egységen is repedések mutatkoznának”. A csapategység kiváló, ez elhangzott a versenyt megelőző sajtótájékoztatón is a játékosok részéről, a mai napon pedig Horváth Tamás szövetségi kapitány is megerősítette ezt.

3. Nem igaz, hogy “Polgár Judit a három győzelmét olyanok ellen érte el, akikkel akár szimultánt is játszhatna.” Polgár Judit a világ legjobb női sakkjátékosa, 25 éve vezeti a világranglistát, megszakítás nélkül. Természetesen a svájci rendszerből fakadóan, az első mérkőzéseket papíron gyengébb csapatokkal játszottuk, ezért a nagymesternőnk ellenfelei is nála papíron gyengébben voltak. A 3/3 győzelemet azonban nem kell magyarázni.

Almási Zoltán Facebook bejegyzése a saját lelki állapotát tükrözte, nem lehet azt az egész csapatra vetíteni. Nagyon balszerencsés verség után, érzelem alapú, rosszul megfogalmazott mondatot írt, amit azóta módosított oldalán.
Az Index.hu által megjelentetett cikk nagyon negatívan tünteti fel hazánk egyik legsikeresebb sportját és annak játékosait.
A cikk szerzője Kállai Gábor véleménye nem tükrözi a Magyar Sakkszövetség álláspontját, nem értünk egyet a cikkben leírtakkal.

Igazából a 3. pontot kár volt leírniuk, mert kb. az első mondatot rögtön cáfolták is a másodikkal és azért valljuk be 300+, 400+, 500+ élő különbségek voltak Judit és az ellenfelei közt, ami tényleg szimultán szint kb.
Nem értem Kállait, miért az olimpia közepén kell ilyen mondatokkal előjönnie, de Almásit se. Nem igaz, hogy egy pszichológus vagy marketingest nem lehet melléjük rakni, aki figyelne erre, ha már a játékos nem tud.

Ma reggel már a tv-ben is magyarázkodott a Sakkszövetség egyik embere. Ettől függetlenül, ahogy a mondás szól, a rossz reklám is reklám. Sajnos a sakk nem nagyon tud bekerülni önmaga miatt a tv-be.
Válaszol
#69
Kállai gondolom reklámozni akarja magát. Az Index jellemzően őt szokta felkérni, ha van valami magyar vonatkozású sakkhír, amiről írni akarnak. Kár így feszültséget szítani... Persze most nyilván nagyobb a dolog hírértéke, mint az Olimpia után.

Ahogy várható volt, ma Ricsi kap pihenőt a férfiaknál. Az ellenfél első két táblája erős, ott tulajdonképpen nyílt sisakos harc lesz, hasonló tudású játékosok között. A meccs (remélhetőleg) a 3. és 4. táblán dőlhet el a javunkra, Zoli és Judit rendre több, mint 150 ponttal erősebb az ellenfelénél.
A meccset nagyon fontos lenne egyébként behúzni. Verhetőek, ezt pedig ki kell használni, aztán holnaptól már kemény meccs(ek) jön(nek) majd ismét.
A nőknél Papp Petra nem játszik, így a lehető legerősebb csapattal igyekszünk némi borsot törni a kínaiak orra alá.

A lányok jelenleg szinte nyerésre állnak Kína ellen! Az első tábla necces lesz, könnyen lehet vereség, de a másik három egyaránt jól néz ki és időben is jobban állunk. Már egy döntetlen is világraszóló hatalmas eredmény lenne.
Válaszol
#70
Kállai jobban tette volna, ha meg sem szólal. Értékelni a torna után kell, akkor sem az ő dolga, hanem a kapitámyoké. (Lehet, hogy ő szeretett volna lenni a kapitány, és most sértődöttségből piszkálódik?)

Mint várható volt, Hou Yifan nyert, Ildi remizett, jó lenne a másik két partit is x-re kihozni.

A férfi csapat ígéretesen áll, de várjuk ki a végét ... fütyülés
Válaszol
#71
A kínaiak ellen még a remi is benne volt 1 órája kb. Most azon szurkolok, hogy ne csak fél pontot szerezzünk ellenük. Minden fél pont kb. 10 Bergert érhet.
Válaszol
#72
Ennek a körben is lesznek meglepetések: pl. az üzbég-orosz meccsen Kaszimdzsanov Kramnyikot verte, egy számomra ismeretlen nevű GM meg Szvidlert. A másik két parti az oroszoké ... megdöbbenés
A norvégok az olaszok ellen állnak nyerésre, (Carlsen Caruana ellen, de ez nem meglepi mosolygás )
(2014-08-08, 17:26:23)Simulacrum Írta: A kínaiak ellen még a remi is benne volt 1 órája kb. Most azon szurkolok, hogy ne csak fél pontot szerezzünk ellenük. Minden fél pont kb. 10 Bergert érhet.

2 remi lett ...
Válaszol
#73
A férficsapat ellenfele a 7. fordulóban Örményország ... fütyülés
Válaszol
#74
Igen, ott nincs szerencsénk, de a nőknél a románokat el lehetne kapni. Az arany és ezüstérem sorsa holnap dől el a nőknél, de a bronzra de szép lenne odaérnünk...
A férfiak esetén lehet, hogy belemennek a kapitányok a 2-2-be és gyors remik lesznek.
Válaszol
#75
(2014-08-08, 21:43:41)Simulacrum Írta: Igen, ott nincs szerencsénk, de a nőknél a románokat el lehetne kapni. Az arany és ezüstérem sorsa holnap dől el a nőknél, de a bronzra de szép lenne odaérnünk...
A férfiak esetén lehet, hogy belemennek a kapitányok a 2-2-be és gyors remik lesznek.

Lehet, de szerintem meg kellene próbálnunk lenyomni őket. Erősebbnek érzem a csapatunkat az övéknél. Tudom, 2 éve kikaptunk tőlük, de azóta változtak valamelyest az erőviszonyok. Nekik az első táblán van előnyük elviekben, ugyanakkor Lékó kb bárki ellen kitartja a remit és ezt az ellenfelek is tudják. Minden bizonnyal Balogh Csabi pihen és így a maradék három tábla mindegyikén erősebbek leszünk 20-30 ponttal, ráadásul kettőn világosak leszünk. Ha egyet behúzunk, a többi lehet sima remi. mosolygás
Válaszol
#76
Elégedett lennék a döntetlennel. Szerintem az élőnek itt nincs túl nagy jelentősége, az örmények viszont óriási küzdők, mint azt a korábbi olimpiákon is bizonyították, tartok attól, hogy mi nem vagyunk olyan erősek mentálisan. Nem tudom elképzelni, hogy a háttérben megegyeznének a csapatremiről, legalábbis előre biztosan nem. Peti az első táblán sötéttel fog játszani ...
Válaszol
#77
Almási pihen, így Baloghon és Polgáron lesz a sor világossal, hogy megküzdjön a csapatsikerért. Úgy látszik Rapportot nem akarják 1.b3 közelébe engedni. kacsintás
Válaszol
#78
A nőknél kínagyengerosz szétlövés lesz, ettől kezdve nincs 100%-os csapat kacsintás
Válaszol
#79
Mért, ha valamelyik nyer, akkor az nem lesz 100%-os? gonoszság
Válaszol
#80
Döntetlen lesz vigyorgás
Válaszol
  
 •  Előző
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4(current)
 • 5
 • 6
 • 7
 • Következő 
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég