•  Előző
 • 1
 • ...
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6(current)
 • 7
 • Következő 
Sakkolimpia 2014 Tromsø
Fényes 3:1-es siker Izrael ellen! röhögés
Ricsi megtalálta a formáját, Csabi pedig továbbra is kiváló!
Ráadásképpen a maradék két partiban is jobban álltunk.
Ezzel a második bolyba kerülünk! Mindössze egy pont a hátrányunk a vezető kínai, francia párossal szemben. Ők holnap egymással játszanak majd.
Ismét sok döntetlen született, így csak pár csapat áll velünk azonoa ponttal: Ukrajna, Azerb., Románia, Bulgária. Esetleg csatlakozhat még az örmény/szerb és/vagy az argentin/indiai csapat.
Remélem elkerüljük holnap a nehéz ellenfeleket, zsinórban a begyedik TOP10-es csapat jönne.

A lányok sajnos kikapnak a németektől. szomorúság
Válaszol
Én ezt az eredményt vártam mindkét csapatnál. Biztos voltam benne, hogy legyőzzük Izraelt és sajnos a német nyerést is éreztem.
Lehet a végén mégis a férfiak fognak előrébb végezni, mert a végén jó nyerni a svájci rendszerben.
Válaszol
Most ez tulajdonképpen hány fordulós ez a tromso? Mert 14 napig tart.
Válaszol
11, két szabadnap, illetve nyitó-érkező nap miatt 14.
Válaszol
(2014-08-11, 19:28:46)Simulacrum Írta: Én ezt az eredményt vártam mindkét csapatnál. Biztos voltam benne, hogy legyőzzük Izraelt és sajnos a német nyerést is éreztem.
Lehet a végén mégis a férfiak fognak előrébb végezni, mert a végén jó nyerni a svájci rendszerben.

Azért merész ezt biztosra várni a 9. kiemelt ellen, miközben az első kiemelt alig bírja ma megverni az 58.-at és már kikaptak korábban a 16.-tól. mosolygás
Mondjuk én is optimista szoktam lenni magunkkal kapcsolatban. Most is az vagyok. mosolygás

Mindkét említett párharc döntetlennel zárult, így ötös holtversenyben vagyunk a 3. helyen. Még mindig nem ástam bele magam teljesen a párosítási rendszerbe, de a lényeg, hogy ezúttal végre szerencsések vagyunk!
Hatodik helyen állnak a férfiak és a következő ellenfél a hetedik Románia!

Nisipeanu nélkül (bár vele is) lényegesen gyengébbek nálunk, ha érmet akarunk, mindenképp nyernünk kell!

Az élbolyban a párosítások:

CHN(15) - FRA(15)
UKR(14) - AZE(14)
HUN(14) - ROU(14)
BUL(14) - POL(13)

Ha nyerünk, csütörtökön éremért játszhatunk. Vigyázni kell, mert az oroszok, hollandok, amerikaiak, örmények, stb. mind egy ponttal mögöttünk tolakodnak.

Csak egy apró kis forgatókönyv:

CHN - FRA -> francia siker ("papírforma")
UKR - AZE -> döntetlen
HUN - ROU -> magyar győzelem ("papírforma")
BUL - POL -> a bolgárok nem nyernek ("papírforma")

Ekkor az utolsó fordulóban a franciákkal meccselnénk és ha esetlegesen nyerünk, olimpiai bajnokok leszünk! megdöbbenés
Nem mondom, hogy ez valószínű, de nem reménytelen. kacsintás Főleg, hogy egy ukrán vagy azeri győzelem, illetve egy bolgár siker sem lenne feltétlen katasztrófa, még úgy is meglehet.
Hajrá magyarok!
Válaszol
Azért vettem biztosra, mert megnéztem mit alkottak eddig és nem volt kiemelkedő teljesítmény náluk. Gelfandnak nem megy most, így biztos voltam benne, hogy Peti legalább kiremizi, de amúgy első táblán győzelmet vártam, még optimistább voltam, hátul meg tudtam, hogy hozunk pontot még.

Szerintem vagy kínai siker vagy döntetlen lesz a kínai-francia meccs, nem fogadnék a franciákra.
Igen, szerencsések vagyunk, mindkét csapatunk simán verhető ellenfelet kapott. Sajnos a női bronzérem elúszott ezzel a vereséggel, de lehet még simán szép a vége.
Válaszol
(2014-08-11, 21:46:22)Simulacrum Írta: Szerintem vagy kínai siker vagy döntetlen lesz a kínai-francia meccs, nem fogadnék a franciákra.

Szerintem meg minden tündérmesének vége szakad egyszer és a kínaiaké nem tart ki az Olimpia végéig. A franciák nagyon erősek és VLM igen erős lett az elmúlt két évben. Világossal elveri Wang Yue-t és onnantól bajban lehet Kína.
Erősebbnek tartom a franciákat. Ugyanakkor az eddigiek alapján a kínaiak jobb formában vannak, de most megszakad a (részben szerencsés) sorozatuk.
Vagy nem, majd kiderül. kacsintás

Azon gondolkodtam, hogy nálunk kinek kellene holnap ill. csütörtökön pihennie? Lékó gondolom nem hagy ki egyáltalán fordulót (az első kivételével), Judit pedig épp pihent egy kört. Almási és Balogh ugyanakkor jobb formában van, Ricsi pedig kezd belejönni. Talán mégis őt kellene pihentetni holnap, hogy csütörtökön alkothasson valamit az utolsó (remélhetőleg sorsdöntő) meccsen.
Szóval nálam most talán ő pihenne (vagy esetleg Zoli), csütörtökön pedig Csaba vagy Judit.

Btw az orosz csapat még a "szokásosnál" is nagyobbat buktázik ezúttal, hiába magasan a legerősebbek papíron. Lényegében 3 fordulóval a vége előtt elszálltak a reális esélyeik nem hogy az aranyra, de még a bronzra is.
Mind az ötük jelentős Élő mínuszban van...
Válaszol
A kapitány ma is Juditot pihenteti. A mai tábla párosítás:

Bo. 5
Hungary (HUN) Rtg - 32 Romania (ROU) Rtg 0 : 0
4.1 GM Leko, Peter 2740 - GM Lupulescu, Constantin 2625
4.2 GM Balogh, Csaba 2637 - GM Parligras, Mircea-Emilian 2574
4.3 GM Almasi, Zoltan 2690 - GM Jianu, Vlad-Cristian 2579
4.4 GM Rapport, Richard 2704 - GM Vajda, Levente 2561

Kiemelten fontos lehet a végén a Berger, így ma ki kellene használni a kedvező párosítást és minél nagyobb különbséggel nyerni. Minden fél pont 7-8 Bergert érhet a végén!
Válaszol
(2014-08-11, 21:46:22)Simulacrum Írta: Szerintem vagy kínai siker vagy döntetlen lesz a kínai-francia meccs, nem fogadnék a franciákra.

Megkövetlek, igazad lett.
Ezzel az aranyesélyeink haloványakká váltak, de sebaj. Az ezüstért játszunk csütörtökön! Nyertek ma a fiúk, ismét Ricsi és Csabi győzelmeivel, de ezúttal sötéttel. mosolygás

Egy ponttal Kína mögött, a második helyen állunk, már a harmadik előtt is pontelőnnyel! Ki jöhet az utolsó körben?

RUS, FRA, AZE, UKR a nehezebbek, könnyebbek küzül jó eséllyel POL, CZE, IND.

A mai nap is hozott pár meglepetést:
USA - ARG remi lesz
VIE - ARM nagy eséllyel kikapnak az örmények!
CRO - NOR horvát siker, ráadásul Carlsen is kikapott, Sarictól.
Válaszol
Az hihetetlen küzdeni tudás, ami a kínaiakban benne van az mondatta velem a tegnapit. Az első táblán a franciáknak volt esélyük, a második táblán mindkét fél állt jobban, de végül úgy alakult, hogy csak behúzták a csapatnyerést. Almási "baromarcú" ellenfele úgy tűnik sakkolimpiai aranyat hoz Kína számára, azzal, hogy ellenünk addig nyomta míg nyert a csapatuk. Nem tudom ki gondolta volna, hogy Kína ilyen hamar sakkolimpiát is nyer?

Ezüst helyről várjuk az utolsó fordulót, de szép lenne ha meg is tartanánk!

A lányok sajnos kifulladtak a végére. Lehet a múltkori felvetésem érdekesen hangzik, de továbbra is úgy gondolom, ha Judit a női csapatban játszana nem vesztene vele a férfi csapat annyit, mint amennyit a női nyerne. Jól látszik, hogy Hoang kevés már az éremért való harchoz az első táblán. A másodikon viszont remekelhetne. Mádl fantasztikus visszatérése brutális lehetne a harmadik táblán. A negyedikre meg kellemes gondja lehetne a kapitánynak, hogy kit rakjon.

Lengyel barátaink kezében az olimpiai aranyunk sorsa. Ha lengyelek és mi is valami csodát teszünk csütörtökön, akkor mindkét csapat éremmel térhetne haza. Mi a legfényesebbel, Lengyelország talán a bronzzal.
Válaszol
(2014-08-12, 17:55:11)Simulacrum Írta: Ezüst helyről várjuk az utolsó fordulót, de szép lenne ha meg is tartanánk!

Bizony szép lenne! Nem lesz könnyű azonban, mert az utolsó ellenfelünk Ukrajna! megdöbbenés
Nincsenek nagy formában, akadt pár gyengébb eredményük (döntetlen Norway2 ellen, vereség az üzbégek ellen, stb.), ha valamikor, most elkaphatóak szerintem! Kellene is, mert a döntetlennel sanszos, a vereséggel pedig biztos, hogy lecsúszunk a dobogóról.
Bármily hihetetlen, de a botlásaik miatt az ukránok nem játszottak eddig az első 6 egyikével sem, mi leszünk a (papíron) legerősebb ellenfeleik az olimpián. A vereségük mellett 3 döntetlennel állnak.

Kína sajnos nem az amerikaiakat kapta, ahogy reméltem (bár meglepődtem, hogy megmentették egyáltalán a meccsüket), hanem a lengyeleket. Ők is kemény diónak bizonyulhatnak, a franciáktól csak minimális arányban kaptak ki. Ezzel együtt ezt Kína már be fogja húzni, a TB miatt (eszméletlen nehéz sorsolásuk volt) egy döntetlen is kb biztos aranyat ér nekik.

Az ezüst eléréséhez kulcskérdés lehet a csapatösszeállítás. Nincs könnyű helyzetben Horváth Tamás, mert nincs igazán gyenge láncszem a csapatban, ráadásul a pihenőnap miatt senki sem lesz kimerült. Kit hagyjon ki?

1. Lékó végigjátszotta a tornát, a legjobb, legstabilabb játékosunk, biztosan játszani fog.
2. Balogh Csaba a magyar csapat legjobbja, nem mellesleg az egész mezőnyben is a 4. legjobb a performance pontszáma. Jelenleg ő a második tábla aranyérem várományosa is! Ki hagyná ki őt a sorsdöntő partiból? Ellene annyi szól, hogy eddigi legerősebb ellenfelétől (Ding Liren) viszonylag könnyen kapott ki és most is hasonló kaliber ül majd a második tábla mögé.
3. Almási Zoli a csapat egyik legtapasztaltabbja és stabil teljesítménnyel oszlopos tagja a válogatottnak. Mindössze egy körben pihent eddig, jól megy neki a játék.
4. Rapport Ricsi eleinte nem találta a formáját és borzalom veresége(i) is volt(ak). Mostanra azonban nagyon belelendült, zsinórban háromszor nyert. Ki akarná őt kihagyni? Ellene szól, hogy instabilabb a többieknél, de tekintve, hogy nyernünk kell, lehet, hogy épp az ő kockázatvállalása révén születhet meg az egyetlen nem remi és ha bejön, azzal ezüstünk van. (Ha meg nem, így se úgy se lesz érmünk, bár nyilván a végső helyezés is számít.)
5. Polgár Judit számomra a csapat leggyengébbje eddig, de egyáltalán nem gyenge! Három pihenőnap után extrán frissen térhetne vissza a csapatba, ráadásul neki is rengeteg tapasztalata van. Ezzel együtt őt hagynám ki, de csak azért, mert mindenki nagyon jó és valakit muszáj.

Ti kit pihentetnétek?

(2014-08-12, 17:55:11)Simulacrum Írta: A lányok sajnos kifulladtak a végére. Lehet a múltkori felvetésem érdekesen hangzik, de továbbra is úgy gondolom, ha Judit a női csapatban játszana nem vesztene vele a férfi csapat annyit, mint amennyit a női nyerne. Jól látszik, hogy Hoang kevés már az éremért való harchoz az első táblán. A másodikon viszont remekelhetne. Mádl fantasztikus visszatérése brutális lehetne a harmadik táblán. A negyedikre meg kellemes gondja lehetne a kapitánynak, hogy kit rakjon.

Egyetértek a felvetéseddel. Judit pályája sajnos lefelé ível, ami persze érthető így 40 felé közeledve, plusz a sakk egy ideje már nem a legfontosabb az életében. Épp emiatt azt várom, hogy két év múlva már talán egyáltalán nem lesz gyengébb a csapat a kihagyásával, ellenben a női csapat vele valóban érmekért csatázna. Mondjuk nem hinném, hogy bevállalná, de jó lenne!
Válaszol
Én is Juditot hagynám ki. Ricsi elkapta fonalat, biztos nagy kedvvel játszana az utolsó fordulóban is. Lékó simán elkaphatja most Ivit. Izgalmas jó csata lesz.
Válaszol
(2014-08-12, 21:39:06)Simulacrum Írta: Én is Juditot hagynám ki. Ricsi elkapta fonalat, biztos nagy kedvvel játszana az utolsó fordulóban is. Lékó simán elkaphatja most Ivit. Izgalmas jó csata lesz.

Ilyen színelosztás mellett Lékó 4x nyert, Ivancsuk 3x, 10x játszma remi lett. Ivi nagyon nincs formában, Petiben pedig szerintem több volt/van, mint amit az eddigi eredmények mutatnak. Nagyon fontos lenne egy esetleges éltáblás győzelem.
Válaszol
Győztes csapaton ne változtass! Visszatekintve USA ellen is jobb esélyünk lehetett volna, ha nem Balogh pihen.

Polgár esetében visszalépésnek érezném, ha újra a női csapatban játszana. Gyakorlatilag már most is inkább visszavonult, mint még aktív sakkozó, ha a klasszikus tornákat nézzük. Furán hangzik, de csak rontana a renoméján. Nem hiszem, hogy nagy kihívást látna benne.

A szurkolók köreiben sokat emlegetett Hou Yifan elleni meccsről is hasonló véleményem van. Élő pont alapján lehet, nagyon hamar utoléri, és már a kínai lesz a női ranglista vezetője, de a top10-ig vagy éppen csak a top25-ig még hosszú az út.
Válaszol
Azért az első tábla az mégiscsak első tábla. Jó, én nem vagyok ilyen szintű sportoló, de magamból kiindulva egyrészt nem tartanám visszalépésnek, másrészt ott állnék helyt, ahol az ország érdekei jobban kívánják. Igazából ma már annyira erős a női sakkozás is, hogy csak Judit játszik a férfiaknál.
Ha van kedve játszani, akkor lehet a renoméjának is jobb, ha nem úgy búcsúzik, hogy nem fér már be a férfi csapatba, hanem úgy, hogy a nőivel aranyért harcolhat még jó pár évig.
Válaszol
Lehet, hogy a találgatás felesleges. Ha hinni lehet a Timesnak, Judit az Olimpia után visszavonul. megdöbbenés
Ha így van, lehet, hogy holnap játssza a búcsúmeccsét.
Válaszol
Igen, már magyar oldalakon is megjelent. Abszolút logikus lépés a csúcson abbahagyni, bár én sajnálom. Bőven volt még benne erő és lehetőség.
Válaszol
No már meg is vannak a táblánkénti párosítások:

Bo. 5
Hungary (HUN) Rtg - 2 Ukraine (UKR) Rtg 0 : 0
2.1 GM Leko, Peter 2740 - GM Ponomariov, Ruslan 2717
2.2 GM Balogh, Csaba 2637 - GM Eljanov, Pavel 2723
2.3 GM Almasi, Zoltan 2690 - GM Korobov, Anton 2680
2.4 GM Rapport, Richard 2704 - GM Moiseenko, Alexander 2707

Nálunk tényleg maradt a győztes csapat és Judit nem játszik ismét. Az ukránoknál bombameglepetésként kimarad a csapkodó formában játszó Ivancsuk! Sajnos lehet, hogy ez nyerő döntés a kapitány részéről, de mindenesetre logikus és bátor, meglepő lépés. Remélem Peti nem csak rá készült, ahogy a többiek sem rossz ellenfélre... Legalább már most este szembesülnek a tényleges ellenfelekkel. mosolygás

Lékó még sosem verte meg Ponomariovot, igaz, világossal nem is kapott még soha ki tőle. Ricsi tavaly kétszer is kikapott Moiseenkótól. Remélem most visszavág!
Válaszol
Peti állása nagyon ígéretes, Alma jól áll, Ricsiéknél horror készülődik az ellentétes királyokkal. halál Egyedül Csabi állása alulról küzdős.
Válaszol
Ha valaki érti Balogh Csaba Rfc8 lépését, az szóljon...
Válaszol
  
 •  Előző
 • 1
 • ...
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6(current)
 • 7
 • Következő 
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég