•  Előző
 • 1
 • ...
 • 3
 • 4
 • 5(current)
 • 6
 • 7
 • Következő 
Sakkolimpia 2014 Tromsø
#81
Peti vesztésre áll, sajnos, de Balogh Csaba nyerésre kacsintás
Judit remizett, Ricsi partija pedig egál.
A lányok előtt le a kalappal, ha Mádl Ildi tartja a remit (kellemes állása van), akkor verjük a románokat mosolygás
Válaszol
#82
A lányok fantasztikusak, nagyon szurkolok nekik a bronzéremért, mert most kikapnak a kínaiak, de azért ők és az oroszok jobbak nálunk, ehhez kétség sem férhet, de a mostani teljesítményünk alapján nagyon megérdemelnénk a dobogót. Az amúgy nem fordul meg a vezetés fejében, hogy Judit esetleg játszhatna a nőknél újra? Van nekünk egy Berkes Ferink, egy Erdős Viktorunk, akik biztosan szívesen jönnének az olimpiára, a nők esetén viszont az aranyért játszhatnánk ha Judit ott tolná.

A férfiaknál 2:2 várható, ha nem is megbeszélt az eredmény, de úgy tűnik csak remi lesz velük.
Válaszol
#83
Balogh precízen játszott, ezzel hozza a döntetlent a csapatnak!
Válaszol
#84
A mai napra is jutott meglepetés: a csehek 3:1-re verték a Kramnyik nélkül felálló oroszokat. Griscsuk és Szvidler is betlizett az első és a második táblán.megdöbbenés
Carlsennek nagyon kell kapaszkodnia a remiért Naiditsch ellen ...
Az orosz női csapat pedig nyerésre áll a kínai ellen, szóval a tippem nem jött be gonoszság
Végeredmény: a lányok legyőzték a románokat, Tícia volt a nyerő ember nagyszerű
Vicces fiú ez a Sargissian, -11-nél még tolja vigyorgás
Már nem, mert vége. Bravó, Csaba! menőség
Válaszol
#85
(2014-08-09, 18:19:08)Simulacrum Írta: Az amúgy nem fordul meg a vezetés fejében, hogy Judit esetleg játszhatna a nőknél újra? Van nekünk egy Berkes Ferink, egy Erdős Viktorunk, akik biztosan szívesen jönnének az olimpiára, a nők esetén viszont az aranyért játszhatnánk ha Judit ott tolná.

Nem biztos, hogy a vezetésen múlik ... ha Judit csak a férfi csapatban hajlandó játszani, de kihagyni nem akarják, akkor patthelyzet van.
Amúgy nem vagyok biztos benne, hogy Judit egyértelműen jobb a női élmezőnynél: Lahno, Koneru, és főleg Yifan azért kemény dió lenne neki ... fütyülés

Egyébként ma "világbajnokverő" nap volt, mert Carlsen és Yifan is veszített!
Válaszol
#86
Mádl fél pontja, amit ma otthagyott nehogy hiányozzon a végén...
Válaszol
#87
Holnap a férfiak az USA-val meccselnek, a nők pedig az oroszokkal ...
Válaszol
#88
A nőknél várható volt, nem baj, a Bergerrel nem lesz gond a végén. Ugyanaz a cél, mint a kínaiak ellen, minél több pont gyűjtése.
Válaszol
#89
A lányok egyszerűen fantasztikusak! Kivétel nélkül mindenki hatalmas formában és gyönyörűen játszik. A románok legyőzése újabb nagy bravúr. Holnap tessék pár (fél)pontot elcsenni, aztán a hajrában már "csupa verhető" ellenfél jön majd, míg sok rivális a mezőnyből magasan kiemelkedő orosz ill. kínai csapattal kell majd, hogy meccseljen.

A férfiak eredménye rendben van. Alapvetően bejött a számításom, azaz megnyertünk épp egyet a három játszmából, melyek mindegyikében kicsivel erősebbek voltunk. A gond Lékó veresége volt, amire nem számítottam, de ez van. Aroniantól feketével simán ki lehet kapni. Vicces, még eszembe is jutott ma délelőtt, hogy Lékó tényleg mindenki ellen képes "könnyen" remizni, de talán pont Aronian egy kivétel... Tavaly is nyert Peti ellen a Tata Steelen.

Összességében viszont nagyon rendben van a 2-2 a regnáló olimpiai bajnok ellen, főleg, hogy az egyik legerősebb (és remek formában sakkozó) játékosunkat pihentettük. Csabi előtt le a kalappal, eddig maximálisan bizonyította, hogy jól választott a kapitány (kb 2800-as a performance pontszáma). Holnap immár Zolival megerősödve (bár kérdés, ki marad ki) mehetünk neki az amerikaiaknak. Kicsit hasonlóan kiegyensúlyozotlan a csapatuk, mint az örményeké, bár azért itt még a 2. tábla is elég jó.
Ugyanakkor most talán bejöhet az elképzelésem: Nakamurát Peti jobb eséllyel tartja majd remin, főképp, hogy világossal játszik. Az alsóbb táblákon Kamskyt elkaphatná Zoli (nagyon gyenge mostanában és itt is a formája Gatának), Onischuk ellen meg világossal minimum remire jó lehet Ricsi (eddig egyetlen meccset játszottak és azt megnyerte, szóval kellemesek az emlékei). A negyedik táblán Shankland vagy Akobian játszik náluk. Akobian gyenge formában van, Shankland viszont eddig mind a 6 partiját hozta... Mindenesetre Judit szerintem jó lesz minimum egy döntetlenre és így összejöhet a csapatgyőzelem. Nagyon jó lenne!
(Azt tippelem, hogy most Csabi pihen, bár a formája nagyon jó, így akár más megoldás is szóba jöhet. Lékó mellőzését nem hiszem, hogy kockáztatná a kapitány, jól ismeri Nakamurát és eddig csupa remijük volt.)
Válaszol
#90
(2014-08-09, 23:50:46)kiszol Írta: Nakamurát Peti jobb eséllyel tartja majd remin, főképp, hogy világossal játszik.

Biztos vagyok benne nem az a célja, hogy remin tartsa, ez úgy hangzik, mintha egy jóval gyengébb sakkozóról beszélnénk.
Válaszol
#91
Ricsi ma világossal játszik, vagyis 1.b3 terítéken lehet kacsintás
Válaszol
#92
(2014-08-10, 11:41:43)Remi? Írta: Biztos vagyok benne nem az a célja, hogy remin tartsa, ez úgy hangzik, mintha egy jóval gyengébb sakkozóról beszélnénk.

Igazad van, rosszul fogalmaztam. Úgy értettem, hogy jobb eséllyel hoz ellene legalább egy remit.
Tényleg Csaba pihen ma.
Válaszol
#93
(2014-08-10, 12:49:45)Amerigo61 Írta: Ricsi ma világossal játszik, vagyis 1.b3 terítéken lehet kacsintás

És lőn mosolygás
Válaszol
#94
Onischuk elnézett egy tisztet, nagyon kellett ez a győzelem : sajnos Judit ismét veszíteni fog. Peti gyalogelőnyös bástyavégjátékot nyúz, nem tudom, hogy ez nyerhető-e egyáltalán ... fütyülés
A lányoknál Hoang remizett, Mádl Ildi vesztített, és a 4. táblán Tícia állása is reménytelen. Anita állása viszont nagyon jó, el kellene kapni Kosteniukot gonoszság
Válaszol
#95
2-2 lett a vége, Peti állásában nem volt benne a győzelem. Az amcsik ellen ez nem rossz eredmény, a végén ebből még bármi lehet. A lényeg többek között, hogy mostantól jó sorsolásunk legyen. Tudja valaki, hogy ez hogy megy (főleg azonos ponton állók között mi a szisztéma)?

Az állás kb így fog festeni, ha Griscsuk tényleg elszúrja a nyertes állását és így az oroszok remiznek ismét. röhögés TB-t nem számolok.

1. Kína (nagy formában játszanak mind, ma leverték az azerieket) (14 pont)
2. Azerbajdzsán (13 pont)
2. Csehország
2. Románia
2. Franciaország
2. Ukrajna
7. Örményország (12 pont)
7. USA
7. Magyarország
7. Bulgária
7. Németország
7. Kuba
7. India
7. Fehéroroszország
7. Szerbia
7. Izrael
7. Hollandia
18.- orosz, lengyel, spanyol, stb. (11 pont)
Azaz a kínaiak, majd egy 5 csapatos boly, majd egy 11 csapatos boly 1 ill. 2 pont hátránnyal. Az erős FRA, UKR csapatokat jó eséllyel elkerüljük, mert kevesebb pontunk van, az oroszokat meg azért, mert több (időközben ugyanis Griscsuk rontott és remire adták). Vélhetően most egy verhetőbb ellenfél jön, ha nyerünk, kifejezetten izgalmas lesz a vége, ott leszünk a harcban a dobogóért. A Bergeren sok múlhat és szerintem nekünk az nem olyan rossz. Bár mintha rémlene, hogy idén először nem a Berger lesz az első TB, hanem a meccspontok száma. Azon viszont még lenne mit javítanunk, azt hiszem.
Válaszol
#96
A férfiaknál több rivális csapat döntetlent játszott, nagy lesz a tülekedés a végén.

A lányok nagyon kikaptak, sajnos, csak fél pontot sikerült elhozni szomorúság

Kramnyik ismét vereséget szenvedett, most éppen világossal. Ezzel kikerült a TOP10-ből, amire időtlen idők óta nem volt példa megdöbbenés
Válaszol
#97
(2014-08-10, 19:47:59)Amerigo61 Írta: Kramnyik ismét vereséget szenvedett, most éppen világossal. Ezzel kikerült a TOP10-ből, amire időtlen idők óta nem volt példa megdöbbenés

Már az Olimpia előtt kikerült, csak itt visszaküzdötte magát pár forduló erejéig. A lényegen ez persze nem változtat. mosolygás

Na a férfiaknak nincs szerencséjük (egyelőre) a sorsolással. Ismét erős ellenfelünk lesz, sőt, a velünk azonos ponttal állók közül a lehető legerősebb: Izrael.

Az éltáblán Gelfand - Lékó meccs lesz. Ilyen színelosztásban eddig 17 klasszikus partit váltottak: 1 világos és egy sötét győzelem, 15 döntetlen. röhögés
(Összesen 4 - 4, 23 döntetlen) Gyanúsan remi lesz.

Picit erősebbek vagyunk összességében, de szoros meccs lesz szerintem. Nyerni kellene, mert meglógnak a kínaiak mellett az ukránok és a franciák is.


A lányok visszaestek a holtversenyes 7. helyre és holnap a németekkel mérkőznek meg. Kb velünk egyező erősségű csapat, remélem sikerül megverni őket.
Válaszol
#98
Szerintem Izrael csapatát le lehet győzni. Gelfand sincs formában, szerintem Peti simán elkaphatja most. A lányokat a holnapi naptól én jobban féltem. Kár, hogy csak fél pont jött az oroszok ellen.
Válaszol
#99
(2014-08-10, 19:15:43)kiszol Írta: Azaz a kínaiak, majd egy 5 csapatos boly, majd egy 11 csapatos boly 1 ill. 2 pont hátránnyal. Az erős FRA, UKR csapatokat jó eséllyel elkerüljük, mert kevesebb pontunk van, az oroszokat meg azért, mert több (időközben ugyanis Griscsuk rontott és remire adták). Vélhetően most egy verhetőbb ellenfél jön, ha nyerünk, kifejezetten izgalmas lesz a vége, ott leszünk a harcban a dobogóért. A Bergeren sok múlhat és szerintem nekünk az nem olyan rossz. Bár mintha rémlene, hogy idén először nem a Berger lesz az első TB, hanem a meccspontok száma. Azon viszont még lenne mit javítanunk, azt hiszem.

Teljes táblázat a chess-results.comról TB-kel együtt:

http://chess-results.com/tnr140380.aspx?...=30&wi=821
(2014-08-10, 19:47:59)Amerigo61 Írta: Kramnyik ismét vereséget szenvedett, most éppen világossal. Ezzel kikerült a TOP10-ből, amire időtlen idők óta nem volt példa megdöbbenés

Nyilván mélypont, de már a VB-jelöltek legutóbbi tornáján sem volt ott fejben teljesen. Kíváncsi vagyok, hogy még van-e benne egy komolyabb visszatérés. A VB-címen kívül azért őt már nem sok minden motiválhatja. Szerintem közel a visszavonulás, vagy legalább is egy hosszabb pihenő.
Sam Shankland meg döbbenet, hogy mit művel az olimpián: 7-ből 7 győzelem és 3196-os Élő teljesítmény. :O Legutóbbi áldozata éppen Polgár volt.

Jól jött volna már a fiúknál végre egy bravúr csapatsiker. szomorúság
Válaszol
Juditon kívül mindnél 200 élvővel minimum többje volt, szóval azért ez még nem szenzáció. A bolgár Iotov viszont azért durvábban tolta eddig. Ma Eljanov elkapta.
Válaszol
  
 •  Előző
 • 1
 • ...
 • 3
 • 4
 • 5(current)
 • 6
 • 7
 • Következő 
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég