Capablanca emlékverseny
#1
A résztvevők az Élő-pontszámok sorrendjében:

Leinier Dominguez Perez (kubai, 2768 )
Vaszilij Ivanchuk (ukrán, 2753)
Wesley So (Fülöp-szigeteki, 2731)
Francisco Vallejo Pons (spanyol, 2700)
Almási Zoltán (magyar, 2693)
Lazaro Bruzon Batista (kubai, 2682)

Almási Zoltán két döntetlent (Vallejo Pons, Dominguez) követően ma sötéttel legyőzte Ivanchukot és három fordulót követően holtversenyben vezet! Csak így tovább, Zoli! mosolygás
Almási egyébként tavaly megnyerte a tornát, címvédőként játszik.
Válaszol
#2
Ilyen szinten ez kicsit erős volt Ivitől. Egy 2500-as ellen valószínűleg megnyeri, de 2700-as szinten ezt megoldják. Szép volt Alma!
Válaszol
#3
Szép volt! mosolygás

Alma közel lehet a 2700-hoz ...

A versenynek van honlapja? Én nem találtam ...

Az is megérne egy misét, hogy a Chessbase miért nem ír egy sort sem egy 2720-as átlagú tornáról ... fütyülés
Válaszol
#4
(2014-05-11, 08:36:25)Simulacrum Írta: Ilyen szinten ez kicsit erős volt Ivitől. Egy 2500-as ellen valószínűleg megnyeri, de 2700-as szinten ezt megoldják. Szép volt Alma!

Igen, erre gondoltam én is, kicsit lebecsülte Almát.

"Ma sötéttel legyőztem Ivanchukot :) sokat nem kellet lépnem magamtól,mert egy régi vari,elemzésem volt,amit Chuki nem ismert! Be8 után már jobban áll a sötét,de Ő ezt tetézte a tisztáldozattal,ami nem működik,de gondolom már kinjába lépte..Jó volt ez igy,utána azért kellett egy.két pontosat lépnem,amiket megtaláltam és beirták a pontot! Kicsit nem is tudom hogyan fogalmazzak,viccesnek találtam,amikor tiszt hátránnyal f3-nál remit ajánlott :) Nem olyan fából faragtam engem..Drukkoljatok tovább!! Köszönettel Havannából"

Az a remiajánlat valóban elég durva...

Amerigo61: Ami a 2700-at illeti, számításaim szerint is nagyon közel lehet hozzá, úgy fél pontra vagy még közelebb. Ha ma nem kap ki So-tól, akkor szerintem átlépi ismét!

A verseny honlapja (néha meglehetősen lassú)
Itt írnak még róla rendszeresen (képekkel)
Válaszol
#5
A 2700chess.com először rosszul írta ki a mai meccseket, nem So, hanem Bruzon az ellenfél. Így ma csak győzelem esetén lépi át Alma a 2700-at, az meg nem lesz egyszerű sötéttel. Egy döntetlen is jó lenne. Mindenesetre hajrá Alma! Már tart a játszma, 10 perce kezdtek.
Válaszol
#6
Sajnos Alma elbukta a So elleni partit ... szomorúság
Válaszol
#7
Adorján versenye lesz ez. Black is OK! megdöbbenés

Ilyen szinten meglepő az eddigi egy világos győzelem mellé az 5! sötét diadal.
Válaszol
#8
(2014-05-16, 09:38:46)Simulacrum Írta: Adorján versenye lesz ez. Black is OK! megdöbbenés

Ilyen szinten meglepő az eddigi egy világos győzelem mellé az 5! sötét diadal.

Tegnap elkezdett helyreállni a rend, két játszmát is világos nyert. mosolygás
Wesley So nagy formában van. Ha így folytatja, hamarosan 2750+ lesz a ratingje és belép a TOP10-be. Azért érdekes, mert So igen korán elérte a 2700 közeli élőt, majd stagnált vagy 2 évig. Utána viszont megindult, mint a rakéta és már kb 50 pont pluszban van egy év alatt. Remélem Ricsi is hasonló emelkedést mutat be hamarosan. mosolygás
Válaszol
#9
(2014-05-17, 15:31:18)kiszol Írta: Wesley So nagy formában van. Ha így folytatja, hamarosan 2750+ lesz a ratingje és belép a TOP10-be. Azért érdekes, mert So igen korán elérte a 2700 közeli élőt, majd stagnált vagy 2 évig. Utána viszont megindult, mint a rakéta és már kb 50 pont pluszban van egy év alatt.

Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy van mögötte pénzügyi háttér, köszönhetően a SPICE programnak és ezen keresztül a Webster egyetemnek, ahol jelenleg is tanulmányait folytatja. Azonban Polgár Zsuzsa nem volt igazán optimista, hogy mi lesz két év múlva So sorsa amikor megszerzi diplomáját és az előbb leírt pénzügyi háló már nem áll rendelkezésére.
Válaszol
  
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég