2014-07-08, 14:03:49
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2014-07-08, 14:04:44. Szerkesztette: XBOARD.)
Most elsősorban a Morra csel érdekelne, csak nem nyitottam neki külön topicot, mert más Szicíliai változatokat is ide lehet majd írni.
Tehát a Morra csel lépései:
[Event "?"]
[Site "?"]
[Date "
?.??.??"]
[Round "?"]
[White "Új játék"]
[Black "?"]
[Result "*"]
[PlyCount "14"]
1. e4 c5 2. d4 cxd4 3. c3 dxc3 4. Nxc3
![[Kép: N_vtelen.jpg]](http://s28.postimg.org/di1kubor1/N_vtelen.jpg)
jpg images
Rybkachess ha gondolod csinálhatsz egy mélyelemzést, hogy melyik a legjobb védelem sötéttel.
Szerintem ez a csel a gazdája ellen fordítható, úgy, hogy ne tudja visszaszerezni a gyaloghátrányt és ne is hozzon ki előnyt belőle, de érdekelne a véleményetek is, hogy mennyire számít jónak.
Világos elképzelése, hogy a futókat f4 és c4-re, a lovakat pedig c3 és f3-ra fejlessze, a vezért meg e2-re és sáncolás után támad.
A centrumon keresztül próbál a gyorsfejlődéssel nyomást gyakorolni a sötétre.
Klasszikusban lehet, hogy egyértelműen hátrány világosnak de rapidban nem tűnik túl gyengének.
Én nem mindig vagyok biztos a védő lépések sorrendjében, de a Houdini 4 is igen sok változat közül próbál dönteni, és nem kevés idő kell hozzá neki.
A legszebb lépés 4. Nxc3 után 4. ... Nc6.
Elvileg ez a legjobb folytatás, de nem biztos.
Tehát a Morra csel lépései:
[Event "?"]
[Site "?"]
[Date "

[Round "?"]
[White "Új játék"]
[Black "?"]
[Result "*"]
[PlyCount "14"]
1. e4 c5 2. d4 cxd4 3. c3 dxc3 4. Nxc3
![[Kép: N_vtelen.jpg]](http://s28.postimg.org/di1kubor1/N_vtelen.jpg)
jpg images
Rybkachess ha gondolod csinálhatsz egy mélyelemzést, hogy melyik a legjobb védelem sötéttel.
Szerintem ez a csel a gazdája ellen fordítható, úgy, hogy ne tudja visszaszerezni a gyaloghátrányt és ne is hozzon ki előnyt belőle, de érdekelne a véleményetek is, hogy mennyire számít jónak.
Világos elképzelése, hogy a futókat f4 és c4-re, a lovakat pedig c3 és f3-ra fejlessze, a vezért meg e2-re és sáncolás után támad.
A centrumon keresztül próbál a gyorsfejlődéssel nyomást gyakorolni a sötétre.
Klasszikusban lehet, hogy egyértelműen hátrány világosnak de rapidban nem tűnik túl gyengének.
Én nem mindig vagyok biztos a védő lépések sorrendjében, de a Houdini 4 is igen sok változat közül próbál dönteni, és nem kevés idő kell hozzá neki.
A legszebb lépés 4. Nxc3 után 4. ... Nc6.
Elvileg ez a legjobb folytatás, de nem biztos.