Polgár *
#1
Nocsak, ez a uj? Nem is hallottam, hogy ez megjelent, olvasta esetleg valaki??

http://bookline.hu/control/producthome?t...tkintc4735

Polgár László: Nevelhetsz zsenit...
Válaszol
#2
Ez egy régi könyv felújított verziója,ha jól tudom... Márpedig jól tudom... Jó könyv,de ajánlom figyelmedbe Egy emberformáló játék címû remekmûvet...A Polgárpapa mondjuk verhetetlen nevelésben,ezt lehet idézõjelbe kéne tennem,de én tisztelõje vagyok...Jó könyv na...De az én kedvencem magasan Schneider Attila!!!!!! A legnagyobb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Az összes könyve isteni!!!
Válaszol
#3
hoolla Írta:Ez egy régi könyv felújított verziója,ha jól tudom... Márpedig jól tudom... Jó könyv,de ajánlom figyelmedbe Egy emberformáló játék címû remekmûvet...A Polgárpapa mondjuk verhetetlen nevelésben,ezt lehet idézõjelbe kéne tennem,de én tisztelõje vagyok...Jó könyv na...De az én kedvencem magasan Schneider Attila!!!!!! A legnagyobb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Az összes könyve isteni!!!

Nekem megvan a régi változat, de olyan nagyon nem voltam oda tõle.
Egyvalamirõl nem esik szó abban a könyben, ha jól emlékszem. Arról, hogy milyen költségei voltak a zseninevelésnek. Persze magánügy, de azt hiszem, pusztán a pedagógia nem elég. Na mindegy, a lányok óriási dicsõséget hoztak Magyarországnak, ezt nem lehet vitatni. Hogy újra így élnék-e le az életüket, azt csak õk tudják.

Schneider szerintem is hatalmas, a Mattadás mûvészetét gyakran elõveszem, és jókat szórakozom rajta. Nagy kár, hogy ilyen fiatalon elment.
Válaszol
#4
Triceratops Írta:Schneider szerintem is hatalmas, a Mattadás mûvészetét gyakran elõveszem, és jókat szórakozom rajta. Nagy kár, hogy ilyen fiatalon elment.

én ismertem elég közelrõl Attilát, nem ebbe a világba kellett volna születnie. voltak negatív tulajdonságai, de különben arany szíve volt. tábla mellett nem jutott a képességeihez képest túl magasra, de a könyveiben verhetetlen volt, szakmailag is, de az íráskészségben is.
Válaszol
#5
Jutka elment snellezni Alma-Atába. Nagyon szereti ezt a játékos müfajt. Elõször nyolc éves volt, amikor elõször snelleztem vele, egálban. Amikor tíz éves lett, semmi esélyem se volt ellene. fütyülés
A Kivétel nem erősíti a Szabályt. Minden esetben gyengíti.
Válaszol
#6
Azt írják a Playchessen, hogy sok jó állásban idõvel vesztett. Itt az utolsó fordulós parti. Szerintem felcserélhették a színeket, és fehérrel nyert Ivancsuk. Merthogy fehér simán nyerve van. De így közölték:

[Event "IV World Blitz"]
[Site "Almaty KAZ"]
[Date "2008.11.08"]
[Round "15"]
[White "Polgar, Ju"]
[Black "Ivanchuk, V."]
[Result "0-1"]
[ECO "B93"]
[WhiteElo "2711"]
[BlackElo "2786"]
[PlyCount "35"]
[EventDate "2008.11.08"]

1. e4 c5 2. Nf3 d6 3. d4 cxd4 4. Nxd4 Nf6 5. Nc3 a6 6. f4 Qc7 7. Qf3 g6 8. Bd3
Bg7 9. Be3 O-O 10. h3 b5 11. g4 Bb7 12. g5 Nfd7 13. h4 Nc6 14. Nde2 Nb4 15. h5
Qc5 16. Qh3 Bxc3+ 17. bxc3 Nxd3+ 18. cxd3 0-1

FEN
A Kivétel nem erősíti a Szabályt. Minden esetben gyengíti.
Válaszol
#7
gordi Judit simán leeshetett világossal és azért veszthetett szerintem.
Válaszol
#8
Na nem, Simu. 18 lépésben, snellben? Matt elõtt? Ötévesen is nyert volna. Letöltöttem a partikat, több hiba is van, ezen a színtévesztésen kívül.
A Kivétel nem erősíti a Szabályt. Minden esetben gyengíti.
Válaszol
#9
Akkor, ahogy a másik témában is írtam, a kapkodás miatt a progi nem tudta rendesen vezetni a lépéseket.
Válaszol
#10
Polgár Zsuzsa híres pornóvideója

Nem gondoltam volna, hogy egy sakkszövetség elnöki posztért folytatott küzdelemben is érdekes dolgok történhetnek. mosolygás
Válaszol
#11
Sam Sloan elmebeteg. õ terjesztette még 2000 körül Lékóról, hogy autóbalesetben meghalt, de elég sûrûn lehetett hallani a nevét mindenféle botrányban.
Válaszol
#12
Akkor viszont nem értem mit kereshet még ott.
Válaszol
#13
Elolvastam a "Matt a férfiaknak" c. könyvet, amely természetesen Juditról szól mosolygás
Polgárékról már annyit írtak, hogy azzal könyvárat lehetne megtölteni, de ez a mû kicsit más szemszögbõl mutatja be minden idõk legjobb nõi sakkozóját. A könyv írója Kepes András (ismét) nagyot alkotott O-o-O
Válaszol
#14
Engem három részlet fogott meg... 1) A gyalázkodó névtelen levelek, 2) A Kaszparov-fejezet, 3) A Fischer-fejezet.
A Kivétel nem erősíti a Szabályt. Minden esetben gyengíti.
Válaszol
#15
Úgy emlékszem, hogy a gyalázkodó leveleket már a "Nevelj zsenit"-ben is említette Polgár papa. Hihetetlen lelki sötétségre vall, ha valaki egy 12 éves lányt - aki mellesleg ilyen fiatalon dicsõséget szerzett az országnak - névtelen levélben gyaláz.
Az viszont nagyon meglepett, hogy az egyébként keményen hímsoviniszta és egoista Kaszparov - aki egyébként sok élsakkozót (Karpov!) is levegõnek néz - milyen tisztelettel viselkedik Judittal és elismeri nem mindennapi játékerejét. Az, hogy Kaszparov közös nyaralásra hívta Juditot és családját, valószínûleg példátlan ...
A másik érdekes momentum, hogy Judit gondolkodására mennyire nem jellemzõek a nõi gyengeségek/sztereotípiák. Kritikus helyzetekben vacillálás helyett gyors döntéshozatal, sértõdés esetén hiszti és duzzogás helyett nyílt vélemény-nyilvánítás szemtõl szembe, oszt jónapot mosolygás Az, hogy életének nagy részében férfiakkal sakkozott, nem múlt el nyomtalanul ...
A könyvben elég sok intim téma is felmerül, az ezekre vonatkozó kérdéseket Kepes megpróbálja finoman körülírni, de Judittól olyan nyílt és egyenes válaszokat kap, ami az író számára igencsak zavarbaejtõ lehetett ... mosolygás
Válaszol
#16
Én már olvastam a Nevelhetsz zsenit! is meg a Matt a férfiaknak is!! Szerintem mind két könyv nagyon jó!
Válaszol
#17
Judit jól tolja Hoogeveenben:

http://chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=5848

Tivjakov és Ivi ellen is jobban állt. Akár mindkettõben hozhatta volna a pontot. Igaz az Ivi elleniben mindkét fél nyerhetett volna.
Válaszol
#18
Simulacrum Írta:Judit jól tolja Hoogeveenben:

http://chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=5848

Tivjakov és Ivi ellen is jobban állt. Akár mindkettõben hozhatta volna a pontot. Igaz az Ivi elleniben mindkét fél nyerhetett volna.

Valóban jól tolta Jutka. A sikeres visszatérés ereményeként akár három 2700-asunk is lehet a következõ FIDE-listán kacsintás
Válaszol
#19
100 táblás Polgár-nap a celebekkel és az ifjú titánokkal.

http://sportgeza.hu/sakk/2009/11/12/polg...oko_ellen/

Kár, hogy nem publikusak a partik, pedig írhatnánk néhány vitriolos bírálatot fütyülés
Válaszol
#20
Polgár Judit: Már a gyermekeim állnak az első helyen
http://inforadio.hu/hir/sport/hir-315597

Úgy néz ki Juditot is elveszítjük lassan. sírás
Még a jövő zenéje, hogy csak a sakk népszerűsítésével foglalkozom, vagy az élmezőnyben is tudok még játszani.
Válaszol
  
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég