•  Előző
 • 1
 • ...
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29(current)
Sakkolimpia 2008 Drezda
Petinek majd megmondjuk, hogy mi nagyon örülünk ennek a teljesítménynek. 8. hely. Kis szerencsével tényleg elõrébb végzünk, de nézzük meg az orosz csapatot. Mindenki aranyat várt tõlük és...
Az örmény csapat pedig lenyûgözõ! Jó képességû sakkozók alkotják, de hogy KÉTSZER olimpiát nyernek egymás után 2006 és 2008-ban ILYEN mezõnyben! Ez a nem semmi! Hát igen, Peti majd kifaggatja az apóst egy kicsit. bohóc
Az USA csapata még egy Fischer nélkül is (Isten nyugosztalja a Zsenit) dobogós lett! Hiányérzet? Persze lehet, de felesleges.
A lányok is megérdemelnek egy puszit, na. Trang mindenképp: kezdi elfelejteni az idióta megnyitásokat (de a holland-védelem még mindig ott van a tarsolyában Tongue )
Válaszol
Grat nagyszerű Brekinek menőség is a tábladíjhoz, nem csak Petinek! kacsintás
Válaszol
Én ötödik emberként bizton állítom, hogy pszichikailag tökéletesen tudtam volna kezelni a helyzetet. Bátran vállaltam volna a nehéz pozíciókat...amiben végül mindannyiszor alulmaradtam volna. vigyorgás
Viccet félretéve nagyon várom a kapitányi összefoglalókat, kíváncsi vagyok az értékelésükre és arra, õk milyen következtetéseket szûrtek le a versenybõl.
Válaszol
"Kállai általános gondként említette, hogy a negyedik vagy ötödik emberek pszichikailag nem lettek annyira felkészítve, hogy a dupla terhet, egy jobb játékos helyettesítését elviseljék"

Ez nagyon tetszik, Kállai tényleg tud.
Talán hozassunk be 1-2 pszichológust Örményországból.

Amúgy nem olyan rossz ez az eredmény. Lékó végre felfelé indult a világranglistán, Almási is csak bekerül egyszer a 2700-asok közé. Judit biztosan visszanyeri a formáját. Hogy negyedik-ötödik emberünk mikor lesz, azt nem tudom.
Válaszol
Én inkább a nõknél látom a mentális problémákat. Viccen kívül. Ne mondja nekem senki, hogy aki elsõre 6-ból 5,5 pontot csinál, az a végén négyszer kikap egymás után az tudásbeli hiba. Biztosan nem. A lányoknál fõleg mentálisan kell rendben lenni szerintem egy ilyen versenyen.
Válaszol
Simulacrum Írta:Én inkább a nõknél látom a mentális problémákat. Viccen kívül. Ne mondja nekem senki, hogy aki elsõre 6-ból 5,5 pontot csinál, az a végén négyszer kikap egymás után az tudásbeli hiba. Biztosan nem. A lányoknál fõleg mentálisan kell rendben lenni szerintem egy ilyen versenyen.
Én is kiváncsi vagyok a kapitányi beszámolóra. 44 partiból a nõi csapatunk tízet vesztett el. Ez hihetetlenül nagy szám! S ehhez még álompárosítása is volt a csapatnak. Rivális elleni játék nélkül nem lehet megúszni egy olimpiát. Erre fel kell készülni. A riválisokat én láttam Nalcsikban, akár meg is kérdezhettek volna.
A félreértések elkerülése végett a szövetség megszervezte a lehetõséget, hogy sakkozóink is megkapják a mentális felkészüléshez szükséges támogatást, csak - kevés kivétellel -nem éltek a lehetõséggel. Erõszakkal nem lehet elvinni a játékosokat. A legismertebb sportpszichológusunk, Lénárt Ágota már nagyon sokat tud a sakkról, csak az õ tudására olimpikonjaink nem voltak kíváncsiak. szomorúság
Válaszol
kommunikáció Írta:A félreértések elkerülése végett a szövetség megszervezte a lehetõséget, hogy sakkozóink is megkapják a mentális felkészüléshez szükséges támogatást, csak - kevés kivétellel -nem éltek a lehetõséggel. Erõszakkal nem lehet elvinni a játékosokat. A legismertebb sportpszichológusunk, Lénárt Ágota már nagyon sokat tud a sakkról, csak az õ tudására olimpikonjaink nem voltak kíváncsiak. szomorúság
Ez szomorú szomorúság Éljátékosainkról - akik nyilván átlagon felüli intelligenciával bírnak - azt hittem volna, hogy minden lehetõséget megragadnak a jobb szereplés érdekében ...
Válaszol
http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=5048 ...

annak, aki bronzérmet szeretne kapni (ahelyett, hogy Ivancsukot védené a sakkbürokratáktól).
A Kivétel nem erősíti a Szabályt. Minden esetben gyengíti.
Válaszol
Nagyon kíváncsi leszek a végére. Nehéz jól dönteni.
Válaszol
A doppingszabályok és elõírások nem teljesen feleslegesek, de a orvoskémiai vegyszer-, és labortudományban elõrébb járó országok és régiók helyzeti -és tapasztalati- elõnye elvitathatatlan.
A doppingbürökratákról most annyit, h Õket meg talán már csak egy nagy, világméretû doppingválság ingathatja majd meg.
Válaszol
Zsuzsa cikkébõl kiderül, hogy Peti mégiscsak látta Kamsky ellen a nyerõ Rb4-et de valamiért csak nem húzta meg. @:- Arshak talán mégsincs rossz hatással rá, csak még többet kellene mondania, hogy merjen játszani mindenki ellen. :-)
Nem semmi milyen ünnepséget rendeztek Örményországban, kicsit elismertebb a sakk arra, mondjuk ennek valószínû az is oka, hogy egyértelmûen ott a sakk sikersportág, nincs nagy riválisa. Nálunk meg ugye a vízilabda, kézilabda, kajak kenu elõrébb van.
Válaszol
A kézilabdásoknál még egy EB alatt is két segítõt alkalmaznak a mentális dolgok rendbetételére egy vereség után. Én aztán tényleg nem vagyok pszichológus és pszichiáter barát, de úgy érzem ez a sakkban is segítene.
Válaszol
A FIDE megint variál, az elsõ, és talán a legnagyobbnak maradó veszteség: Carlsen visszalépése. megdöbbenés
Válaszol
Szánalmas ami a FIDE-nél megy... gyenge
Én elfogadom, hogy nincs pénz a sakkban, de akkor tessék leülni kigondolni, hogy hogyan tovább és utána korrekten azt megvalósítani.

Milyen lenne pl. ez: Peti nem menne egyetlen Grand Prix-ra sem, hanem elindult volna a kínai szuper gm versenyen, meg Wijkben, megnyeri, vagy jó helyezést ért volna el ezeken, ezzel pénzt keres, kicsit elbeszélget az Aquaprofittal és mi rendezzük meg a világbajnokjelölti versenyt és Petit nevezzük, mint 2700 fölötti haza játékost. bohóc
Válaszol
  
 •  Előző
 • 1
 • ...
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29(current)
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég