Rapid és Schnell világbajnokság
#21
Köszi Simulacrum a linket.
Ezt csak ugylehet megnézni hogyha letöltöm?
Válaszol
#22
Igen, de itt megnézheted táblán is:

http://www.chess.co.uk/twic/chessnews/ev...blitz-2009
Válaszol
#23
Peti ma derekasan belehúzott, született néhány szép győzelem, sajnos Juditnak nem ment annyira.
Válaszol
#24
A végére Petinek sikerült jobban összeszednie magát, Jucinak azonban sajnos nem. szomorúság Mindenesetre Elkapta azért Anandot és Aronjant. Tehát annyira nem felejthetett el azért sakkozni! :-)
Válaszol
#25
(2009-11-18, 23:25:10)gábornok Írta: A végére Petinek sikerült jobban összeszednie magát, Jucinak azonban sajnos nem. szomorúság Mindenesetre Elkapta azért Anandot és Aronjant. Tehát annyira nem felejthetett el azért sakkozni! :-)

... és Kramnyikot és Griscsukot és egy bizonyos Lékó Pétert. Csak a relatív "birkák" ellen vesztett többször is 0-0-ra. (Lélektan?)

Péter viszont kiegyensúlyozottságával tűnt ki. Csak egyszer végzett kettős 0-0-lal, Aronjan ellen.

Néhány érdekes statisztika (Polgár Zsuzsa):

"Magnus defeated the 2nd (Anand), 3rd (Karjakin), 4th (Kramnik), and 5th place (Grischuk) finishers by a total score of 8-0! His performance rating was near 2900 and he did not lose any single match against any player. He also defeated 20 of 21 opponents at least once (except the 2008 World Blitz Champion Leinier Dominguez - both games were drawn).
21 of 22 players (except Kosteniuk) performed at 2600+ level and above and 2 players performed over 2800 (Carlsen and Anand). 14 players performed over 2700 (Carlsen, Anand, Karjakin, Kramnik, Grischuk, Svidler, Ponomariov, Leko, Mamedyarov, Morozevich, Gashimov, Aronian, Dominguez, and Bareev).
Carlsen scored the most wins with 28, followed by Anand, Karjakin, and Kramnik, all with 20 wins.
The oldest player is Karpov and the youngest is Carlsen. They split their match 1-1 with Karpov winning the first and Carlsen the second.
There are 4 World Champions / FIDE World Champions in this event. Judit scored 1-1 against Anand, 1-1 against Karpov, 1-1 against Ponomariov, and 1.5-0.5 against Kramnik.
The average rating of the 22 players are 2718. 26.40% of the games were drawn. Approximately 38.96% were won by White and 34.63% were won by Black."
Válaszol
#26
Lehet, h Judit az erőbeosztását eltaktikázta, a gyengébbeket nem vette elég komolyan, inkább a nagyokra koncenrált..
Mindenesetre jól megmutatta az oroszlánkörmeit.. mosolygás
Válaszol
#27
2 óra múlva indulnak az órák az idei Rapid és Schnell világbajnokságon, ahol három hölgy (Gara Anita, Hoang Thanh Trang, Papp Petra) és három úr (Rapport Richárd, Lékó Péter, Almási Zoltán) képviseli a magyar színeket.

Hivatalos honlap
Válaszol
#28
(2017-12-26, 10:46:50)Simulacrum Írta: 2 óra múlva indulnak az órák az idei Rapid és Schnell világbajnokságon, ahol három hölgy (Gara Anita, Hoang Thanh Trang, Papp Petra) és három úr (Rapport Richárd, Lékó Péter, Almási Zoltán) képviseli a magyar színeket.

Hivatalos honlap

Rapid 15m+10s partik mennek, Lékó nyert is. Ha jól látom a playchessen is leadják.
Üdv: rybkachess
Válaszol
#29
Rapport is nyert, Almási világossal vesztett. Gara Anita és Hoang is nyert, Papp Petra vesztett.
Válaszol
#30
Petit nagyon szépen verte most Anand.
Válaszol
#31
Peti meg Inarkievet verte sötéttel mosolygás
Válaszol
#32
A férfiak kimondottan jól zárták az első napot, a nők viszont elég katasztrofálisan.
Válaszol
#33
(2017-12-27, 08:12:04)Simulacrum Írta: A férfiak kimondottan jól zárták az első napot, a nők viszont elég katasztrofálisan.

megijedés komoly. Hátha ma jobban teljesítenek.határozatlanság
Üdv: rybkachess
Válaszol
#34
Miért nincs ott a világbajnok?
Válaszol
#35
Úgy gondolom, hogy ha az ember elutazik valahová, akkor fogadja el, hogy ott más szabályok/ törvények vannak érvényben, és próbáljon meg azokhoz alkalmazkodni. Ha erre képtelen, akkor inkább maradjon otthon.
Egyébként Szaúd-Arábia nagy változásokon megy keresztül, sok területen engednek a világ nyomásának és az emberi jogok területén is várható némi előrelépés.

"Az, hogy egyáltalán van vb elég nagy meglepetés azután, hogy 2016-ban a szaúdi főmufti betiltotta a sakkot, mert időrabló cselekvés és értelmetlen rivalizáláshoz vezethet."

Ilyen alapon az összes sportágat és játékot be lehetne tiltani. De ebből is látszik, hogy van előrelépés, mert a főmufti véleményét figyelmen kívül hagyták, és megrendezték a VB-t.
Válaszol
#36
Lékó és Almási nyert pár élőt, de összességében semmi kiugró a férfiaknál, a nőknél meg kb. ugyanez. Hátha a schnell jobban fog menni.
Gricsi előtt le a kalappal, hogy győzelemre játszott Carlsen ellen, ezzel Anand lett a világbajnok.
Válaszol
#37
Rapporttól többet vártam, ennél sokkal jobban szokta tolni rapidban.
Válaszol
  
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég