•  Előző
 • 1
 • ...
 • 19
 • 20
 • 21(current)
 • 22
 • 23
 • Következő 
Wijk aan Zee szuperverseny (Corus, Tata Steel)
(2015-01-18, 02:26:45)szdavid89 Írta: Sziasztok!

Követi valaki az idei versenyt? Carlsen eléggé belelendült újból.
Giri és So úgy látom eléggé kezd beérni a legjobbak közé.
Közben Wei Yi aki a B csoportban játszik már lassan 2700-as...

Küldesz róla linket?
Válaszol
(2015-01-18, 02:26:45)szdavid89 Írta: Sziasztok!

Követi valaki az idei versenyt? Carlsen eléggé belelendült újból.
Giri és So úgy látom eléggé kezd beérni a legjobbak közé.
Közben Wei Yi aki a B csoportban játszik már lassan 2700-as...

Carlsen megtalálta a góllövő cipőjét. mosolygás
Jó esélyei vannak a tornagyőzelemre. Giri és So is egyre jobb, ez tényleg látszik. Most már mindketten igen közel vannak a 2800 ponthoz, szerintem el is érik egy éven belül. Kíváncsi vagyok, melyikük tudja majd kvalifikálni magát a világbajnoki kihívók versenyére. Nem lesz könnyű, reálisan kb csak a Világkupáról juthatnak be, de onnan is baromi nehéz. Érdekes amúgy, hogy Élő alapján Aronian sanszosan nem fog bejutni, mert mind Caruana, mind Griscsuk jobb lesz nála átlagban!

Wei Yi impresszív. Minden esélye megvan, hogy a valaha volt legfiatalabb 2700-as játékos rekordot megdöntse. Jelenleg Carlsen a rekorder, de Weinek van még kb egy éve, hogy 11 ponttal növelje értékszámát...

Rapport Ricsinek bele kell húznia, mert a kicsit idősebb zsenik (Giri, So) elhúztak tőle, a bőven fiatalabb csodagyerek meg lassan megelőzi...
Válaszol
Holnap indulnak az órák a "sakk Wimbledonjában". Ugyan azt hirdetik, hogy a "világ legjobb sakkozói" ülnek asztalhoz, de Anand, Kramnyik és Topalov azért hiányzik a mezőnyből ... fütyülés (Az utóbbi kettő nyilván egymás miatt is gonoszság )

Magyar résztvevő sajnos egyik csoportban sincs, de ha Rapport Ricsi olyan évet produkál idén, mint tavaly, akkor szerintem ott lesz 2017-ben a Masters csoportban ... kacsintás

http://en.chessbase.com/post/78th-tata-s...-on-friday
Válaszol
Anand, Kramnik és Topalov már lejárt lemezek. vigyorgás

Szeretnénk látni valami újat. röhögés
Válaszol
Ma kezdenek, a mezőny nagyon erős. Első fordulóban Eljanov - Rapport.

GM Carlsen, Magnus NOR 2840 1
GM So, Wesley USA 2808 4
GM Karjakin, Sergey RUS 2785 8
GM Aronian, Levon ARM 2780 9
GM Giri, Anish NED 2773 10
GM Nepomniachtchi, Ian RUS 2767 11
GM Harikrishna, Pentala IND 2766 12
GM Eljanov, Pavel UKR 2755 15
GM Wojtaszek, Radoslaw POL 2750 18
GM Andreikin, Dmitri RUS 2736 24
GM Wei, Yi CHN 2704 38
GM Rapport, Richard HUN 2702 40
GM Van Wely, Loek NED 2695 49
GM Adhiban, Baskaran IND 2653 102
Válaszol
Eljanov-Rapport 1:0

Holnap Karjakin következik.
Válaszol
(2017-01-14, 19:40:13)Amerigo61 Írta: Eljanov-Rapport 1:0

Holnap Karjakin következik.

Papírforma eredmény. Ricsinek borzasztó a mérlege Eljanov ellen (a maival együtt -3 =1, és még egy rapid győzelme is van Eljanovnak), ráaádsul sötéttel volt Rapport.
Az extrém megnyitás nem maradt el, de ezzel együtt a megnyitást sikerként értékelheti Ricsi. Sajnos a középjátékban szép lassan elvesztette a fonalat, pedig sokáig úgy festett, hogy könnyen lehet ebből győzelem is, vagy kényelmes remi.

Sebaj, ez belefért, lássuk a többit! Mondjuk szegény Ricsinek nagyon nehéz a sorsolása... eleve 7 sötét partija lesz a 6 világos mellett, ráadásul kezdésnek a mumus Eljanov mellett Karjakin és So vár rá az első 3 fordulóban.

Nagyon remélem, hogy jól sikerül neki a torna, nagyon ráférne.
Válaszol
Remélem, valamelyik nagyágyút azért sikerül elkapnia ...
Válaszol
Karját kitartottuk ma egy gyaloglánccal.
Válaszol
Sötéttel vereség So-tól. Bosszantó a dolog, mert Ricsi igen jó állást hozott ki ellene, de elszúrta.
Válaszol
(2017-01-16, 19:32:57)Amerigo61 Írta: Sötéttel vereség So-tól. Bosszantó a dolog, mert Ricsi igen jó állást hozott ki ellene, de elszúrta.

Kb az év partija lehetett volna b5! után, de a legszebbek között az biztos. Nagyon fájó a 2 brutális elnézés, félreszámolás.
Válaszol
(2017-01-16, 21:12:38)Remi? Írta: Kb az év partija lehetett volna b5! után, de a legszebbek között az biztos. Nagyon fájó a 2 brutális elnézés, félreszámolás.

Nem is értem, hogy mit gondolt. Két különböző nyerés is lett volna Bd2 (könnyebb) és c6 (nehezebb) után. Nagy kár ezért a partiért... de ahogy játszott a középjátékban, az valami ihletetten zseniális volt!!! Ha tudja magát stabilizálni, akkor a legjobbak közé emelkedhet, de csak akkor.

Remélem a teljes tornáját nem teszi tönkre ez a hiba, mert ennél többre képes és többet is érdemel!
Válaszol
Most olvastam Károlyi Tibor friss könyvét Portischról. Lajos bácsi elmondása szerint 1972 és 1982 közé teszi a legerősebb korszakát. 72-ben 35 éves volt. Jó, persze egyrészt maga is elmondja, hogy későn érő típus, illetve ma már minden felgyorsult, de Ricsi nincs elkésve, szépen beérik és pár év múlva ugyanilyen nagyszerű játék mellett nem fogja kiengedni a kezéből a nyerést.
Válaszol
Döntetlen Wojtaszek ellen.
Válaszol
Világossal vereség Wei Yi-től. Az elején volt némi esély, de ami a 20. lépés után jött, az katasztrófa szomorúság
Válaszol
(2017-01-20, 18:25:52)Amerigo61 Írta: Világossal vereség Wei Yi-től. Az elején volt némi esély, de ami a 20. lépés után jött, az katasztrófa szomorúság

Pszichológus kellene Ricsinek, de minimum egy jó edző. 35 perccel az órámon nem teszek meg 7 lépést 5 perc alatt a középjáték kritikus fázisában... Majndem ugyanez volt So ellen is. Mi van ezzel a gyerekkel? Mert hogy a tehetsége, sőt, s tudása is megvan a TOP10-hez az tuti!
Válaszol
(2017-01-21, 00:58:36)kiszol Írta: Pszichológus kellene Ricsinek, de minimum egy jó edző. 35 perccel az órámon nem teszek meg 7 lépést 5 perc alatt a középjáték kritikus fázisában... Majndem ugyanez volt So ellen is. Mi van ezzel a gyerekkel? Mert hogy a tehetsége, sőt, s tudása is megvan a TOP10-hez az tuti!

Még a legjobbak ellen is sikerül kihoznia egy előnyös állást (ami biztató), de ott valamiért jön egy törés ...
Ricsinek tudomásul kellene venni, hogy egyedül nem megy: nem versenyezhet azokkal, akik mögött szponzorok, és egy egész stáb van. A tehetség önmagában itt már nem elég ...
Nem tudom, hogy a Sakkszövetség hogyan viszonyul ehhez, de jó lenne valamit tenni az előrelépés érdekében ...
Válaszol
Igen, totálisan amatőr szinten kapkod, nem érzi a tét súlyát, hogy a jövőjét alapozhatná stb. Ugyanazt megcsinálta tegnap is, mint So ellen, sokadszorra indokolatlanul. Szponzort és edzőt szeretne - nyilatkozta is -, de "hülyegyerekbe" senki nem fektet be szívesen. Pedig a tehetsége adott, szerencsére még kinőheti, ha addig nem süllyed el ... Bele sem merek gondolni Lékó szintű munkabírással és alázattal mire vihetné, sima top5 a minimum.
Válaszol
Igen, Ricsi stílusát Petiével keverve lenne egy világbajnokunk.
Én, ahogy írni szoktam reménykedem a pár év múlva való megkomolyodásban. Még annyi idő belefér szerintem.
Válaszol
Remi sötéttel Nepo ellen. Elég sima ügy volt.

Holnap Carlsen az ellenfél, aki remélhetőleg ma alaposan kifárad: Giri ellen túl vannak a 100. lépésen is, és még nyúzzák egymást ...
Válaszol
  
 •  Előző
 • 1
 • ...
 • 19
 • 20
 • 21(current)
 • 22
 • 23
 • Következő 
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég