• 1(current)
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • ...
 • 23
 • Következő 
Wijk aan Zee szuperverseny (Corus, Tata Steel)
#1
Peti nem lesz ott a 2009-esen, amit január 16. és február 1. között tartanak. Valószínû kevésnek találta a két hetet a Grand Prix és a verseny között.

A résztvevõk.
Válaszol
#2
Peti Zsuzsa origo-s riportjában is háborog (jogosan), mert újra felborították a világbajnoki rendszert. Ezért kellett kihagynia a Corust és még egy kínai versenyt is. Komolyan mondom, ez a FIDE nem más, mint szerencsétlen balfékek gyülekezete :x
Nem tudom, hogyan végzõdik ez a dopping-ügy, de nem lepne meg, ha Ivancsuk mélyen a tudása alatt szerepelne a Coruson :rolleyes:
Kedvencünk, bizonyos van (de minek) Wely meg lassan 2600 alá csúszik (talán már ott is van, köszönhetõen a gyászos olimpiai szereplésének), de még mindig a Corus-A oszlopos tagja. Igaz, pofozógépekre is szükség van vigyorgás
Válaszol
#3
Talan kevesbe ismert dolog, hogy a Corus az egyetlen olyan szuperverseny, ahova ELMELETILEG mezei halando is bekerulhet es jatszhat akar Ananddal...
Elmondom hogyan: az A, B es C csoporton kivul van 10 amator csoport erosorrend szerint 2200-tol 100 ELO pontonkent lefele.
Tehat ha van egy 2200 ELO-s amator az utcarol besetalva jatszhat az elso amator csoportban es amennyiben ezt megnyeri kovetkezo evben meghivast kap a C csoportba. A C csoportot megnyerve a B csoportba majd onnan az A-ba. Tehat ha valakit erdekel egy meccs 3 ev mulva az A csoportban meg nem keso jelentkezni.
Egyebkent januarban ismet jatszom a Corus tornan, de sajnos nem fertem be az elso csoportba... menőség
Majd meselek...
Válaszol
#4
Akkor mivel más magyar nem lesz így egyértelmûen neked fogunk itt szurkolni. Mindent bele! nagyszerű
Válaszol
#5
Magyarok nélkül kicsit szomorkás a hangulatom máma... szomorúság
Válaszol
#6
Ma 13.30-kor indulnak az órák. Magyar résztvevõ sajnos nincs, ezért én Mágnásnak fogok szorítani kacsintás

Az elsõ forduló párosítása:

Daniël Stellwagen - Sergei Movsesian
Magnus Carlsen - Teymour Radjabov
Levon Aronian - Wang Yue
Vassily Ivanchuk - Jan Smeets
Sergei Karjakin - Alex. Morozevich
Loek van Wely - Leinier Dominguez
Gata Kamsky - Michael Adams
Válaszol
#7
Én Movszinak. mosolygás
Válaszol
#8
Még egy pont Movszeszinek! kacsintás
Válaszol
#9
Egyébként már az elsõ forduló is pikáns: Mágnes - Ragyával küzd, Mr. "Tehetség" megkapta Dominót (tuti a 0-1 természetesen), Gatya arcába pedig Edemsz fogja beletolni a fekete figurákat!

Jó kis torna lesz ez!

nagyszerű
Válaszol
#10
Én Loek van Welynek! fejreállt Tongue bohóc fütyülés
Válaszol
#11
Azért Movszeszjannak drukkolók emlékezzenek a nankingi versenyre. Ez más kategória, Movszeszjannak beletörhet a bicskája ismét. Érdekes mezõny, bárki nyerhet a nagy ötösbõl - Ivancsuk, Carlsen, Morozevics, Radzsabov, Aronjan, de Wang Yue, Dominguez is okozhat meglepetést. Kamsky mennyire tartogat a Topalov elleni párharcra. Sajnálom, hogy Almási Zoli nem kapott esélyt a "B" versenyen, három éve Cseparinov törte össze álmait. A hollandok mellett csak +2700 Élõ-pontosok az "A" versenyen.
Válaszol
#12
Ivi vajon leesett vagy csak föladta közel remi állást? Karja szépen tolta.
Válaszol
#13
Iviéknél érdekes, hogy közel remi állásban miért nyert a tejfeleshajú holland... Viszont Moro egyértelmûen mélyen a tudása alatt játszott, Karaj semmit sem csinált, csak amit minden kezdõ megnyitás-tankönyv is ír a szicíliai-védelemnél: világos királyszárnyon gyalogrohamot indít...
Válaszol
#14
Simulacrum Írta:Ivi vajon leesett vagy csak föladta közel remi állást? Karja szépen tolta.

Megint leesett a 40.-nél! meglepődés Vajon hányadik ilyen eset a pályafutása alatt? Hihetetlen!
Válaszol
#15
Most nézem, hogy elkezdõdött. Chucky hû önmagához...Nagyon hiányzik Anand, Topalov, Kramnyik...Péterrõl nem is beszélve. Furcsa egy verseny lesz. Remélem Magnus, Moro és Movsesian színesíti a kínálatot. Tõlük bevállalós, támadó sakkot várok. Jó partikat kívánok magunknak, s szurkoljon mindenki a számára legszimpatikusabb versenyzõnek - és a jó sakknak!
Post coitum omne animal triste.
Válaszol
#16
Wang és Ivi partijában nem mindennapi adok-kapok megy mosolygás

Ráadásul a kínai nemsokára snellezni fog ...
Válaszol
#17
Csuki észhön tért.. kacsintás
Válaszol
#18
gábornok Írta:Csuki észhön tért.. kacsintás

A kis kínai elqurta mosolygás
Válaszol
#19
Na.... Gyeeeerekeeeek?! Mit játszott a jó Loek bácsi ma? Naaaa? Ki tudja a helyes választ?! Aki jól válaszol kap egy "VOTE WELY" kitûzõt + egy "FOREVER WITH YOU WELY" zokniiiiiit!

gonoszság
Válaszol
#20
A Wang - Ivi parti hihetetlen. Elõször az, hogy egy 2700-as nagymester tulajdonképpen a 9. lépésben világossal már veszve volt, aztán az, hogy utána Ivi ezt nem tudta rögtön megnyeri és hihetetlen izgalmak következtek. Nem semmi parti!

Movszi játéka kitûnõ volt ma. Gyönyörûen tartotta nyomás alatt Adamsot. A végén a kombináció pedig nagyon szép.
Válaszol
  
 • 1(current)
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • ...
 • 23
 • Következő 
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég