• 1(current)
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • ...
 • 10
 • Következő 
Szuper GM verseny Kínában
#1
Legyen ennek a versenynek is egy témája, bár mi ugye a Grand Prixre koncentrálunk Petivel. mosolygás

Szóval Kínában összecsap hat szupernagymester: Topalov, Ivancsuk (ha engedik neki), Aronjan, Movszeszjan, Szvidler és a hazai színeket képviselõ Xiangzhi. Szimpatikussága miatt a mostanában fantasztikusan játszó Movszinak drukkolok. Jó kis verseny lesz az biztos.

A verseny hivatalos honlapja, bár jelenleg nálam haldoklik, gondolom a Playchessen lesz közvetítés.
Válaszol
#2
Hat az elso fordulo utan nem vagyok elragadtatva. Nagyon gyenge szinvonalon adtak elo. Szvidler nalam mar kezd egy skatulyaba kerulni szerencsetlen Van Welyvel... mosolygás
Válaszol
#3
Kimondottan unalmas parti inkább Topáéké volt. Elvileg Szvidi nyerõ állásban ismételt lépést. Bu viszont nagyon szépen gyõzte le a futópárral nem sok mindent kezdõ Movszit.
Válaszol
#4
Ivanchuk szerintem megint rugdossa a betonoszlopot.
Mondjuk a feladast kicsit korainak erzem... kicsit a Kepes konyv jut eszembe, mikor irja, hogy o az allasra nezve a parti vegen se tudja megmondani, hogy ki nyert. vigyorgás
Válaszol
#5
Nem volt az korai, az az állás már egy katasztrófa volt. A b5-öt éreztem én korainak, vagyis inkább nem eléggé elõkészítettnek.
Válaszol
#6
Szvidleeeer!!! Jezusom! Tegnap nyerot remire ad, ma remi allasban kigolyozza sajat magat. Az az utolso 5-6 lepes valami fantasztikus! Muhaha. vigyorgás
Válaszol
#7
Ha 42-ben lecseréli a vezért megúszhatta volna. Mondjuk végig sötét kezdeményezett, de a remi megvolt az utolsó pár lépésig. Idõ is közrejátszhatott, bár Movszinak is kevés volt.
Válaszol
#8
Idokontroll utan cseszte el a remit...
Válaszol
#9
Simulacrum Írta:Nem volt az korai, az az állás már egy katasztrófa volt. A b5-öt éreztem én korainak, vagyis inkább nem eléggé elõkészítettnek.

Jajo, most latom, hogy 33. Bxe6 utan adta fel. En a chessok.com kozvetitest neztem, ott 25. Nd3 utan volt vege... mosolygás
Válaszol
#10
Megfejtettem: Kepes könyv, az nem Képeskönyv, hanem a P. Juciról szóló Kepes András: Matt a ffiaknak c. mûve valszeg.. Juci meg épp most volt látható a sport2-õn Kállaival..
Válaszol
#11
A második nap, mikor minden parti remi. megijedés
Válaszol
#12
Edes istenem, Svidler megint mar... fejreállt
Ez a 23... Rc8 ez mi volt?? Vegig lehetett latni az egyetlen lepeseket a buko vegjatekig, megis mire gondolt? Ideje is volt csomo, hat ez teljesen kesz. Orosz bajnok... meglepődés
Válaszol
#13
26...Bf6 volt az igazi vesztõ lépés. Lehet 23...Qxc5 is már vesztõvégjátékra egyszerûsítés ám. Ha nem is, az biztos, hogy világos kényelmesebben áll. A baj a 20. lépésben lévõ minõségáldozat elfogadása volt a Rybka szerint.
Szvidi nincs jó formában, de a Grünfeld védelme már nem elõször nem jön be neki. Nem is nagyon játssza már más rajta kívül ilyen magas szinten.
Válaszol
#14
Igazad van, de az sokkal szomorubb ha egy szuper-GM 3-4 gyenge lepes utan veszit, mint ha egyben nezi el. Hogy lephet ennyi gyenget egy olyan nyitasban, ami a specialitasa? Szerencsetlen Svidler irta is a New in Chess-ben, hogy Alekseev ellen nem mert Najdorfot jatszani, Caro-Kann-ban szinten 20 lepesben kapott ki elotte, d4-re nem mukodik a Grunfeld - problemak vannak a megnyitasi felkeszulessel ugy tunik.
Válaszol
#15
Igazad van, egyetértek. Tényleg az egyik kedvelt védelmében ez ma nem volt egy jó teljesítmény, de biztos vagyok benne, hogy más is áll a háttérben. Rossz forma, vagy az életében történt valamilyen negatív változás hathat ki a szereplésére.
Válaszol
#16
Topalov fantasztikusan szépen verte Arcsit. Lehet õt szidni, hogy WC-gate-ben hallgatólagosan részt vett, stb., de hogy úgy sakkozik, mint az állat, az biztos. Teljesen megérdemelten vezeti a világranglistát, fantasztikusan jó játékos. Élményszámba menõ partikat vált és végigtolja két királyig, ahogy azt kell!
Nagyon várom a KamSky elleni meccsét, ha összejön egyáltalán. Szerintem simán verni fogja az amcsit.
Válaszol
#17
Tényleg szépen tolta, de azért tegyük hozzá Arcsi 22...Bd5 lépése erõsen sorolható a viccesen gyenge kategóriába. vigyorgás
Szabad gyalogot képzett ezzel világosnak a d vonalon. A nem túl rossz futót leadta a még rossz huszárért. A vezére meg semmit nem tudott csinálni a világos király közelében.
Válaszol
#18
Aronian ma nagyon "muveszi" modon kezeli ezt a nyitast. Ritka igy szuper-GM szinten, hogy rogton kimennek a konyvbol valami gyanus mellekvarival, de egyelore nagyon szepen tolja, Ivancsuk meg bajban lehet az idovel is...
Válaszol
#19
Yesss! Ha Aronian behuzza ebbol ujsagcikk lesz, mar latom. Ivancsuk 2 gyalog hatranyban es 1 perce van 10 lepesre, eleg eselytelennek tunik...
Válaszol
#20
Megvan! Nem volt konnyu vegjatek. Konnyu eltevedni az ilyenekben. Remek parti volt!
Válaszol
  
 • 1(current)
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • ...
 • 10
 • Következő 
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég