Gibraltári Sakk Fesztivál
#21
Nem gondolom, hogy nőkkel szemben másként kellene viselkedni a sakktáblánál, mint a férfiakkal. Ellenfél van, akivel meg kell küzdeni, a szabályok adta kereteken belül. Tegnap is ez történt.
Sehol nincs leírva, hogy a küzdő felek egy elméleti döntetlen végjátékot kötelesek remire adni. Számtalan példa van arra, hogy az anyagi előnyben lévő sokáig próbálkozik, aztán vagy remi lesz, vagy - ha hibázik az ellenfél -akkor begyűjti a teljes pontot.

A tegnapi végjátékhoz hasonló állt elő az alábbi partiban, ahol Kaszparov hosszú próbálkozás után végül is nyert. Ráadásul az ellenfél nő volt, egy bizonyos Polgár Judit ...

http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1070866

Ezek szerint Kaszparov is bunkó volt?
Válaszol
#22
Ezek szerint Kaszparov is bunkó volt?


Kaszparov zseni volt, és mint minden zseni bolond is, jó értelemben.
Azonban vannak zseni bolondok, akik úriemberek sakkozóként is ! Én nem vagyok épp úriember, de csicska sem. A sitten sokan azt hiszik ha bólogatnak akkor megfelelenek. Meg, csak épp csicskák lesznek. Azt kérdezte tőlem a bíró mikor megfejeltem a bodzás kissebségit. Minek tolta bele a fejét még a kávéautomatába ? Én ugyan nem bíró úr. Nekiment szegény. Persze nem vette be, mert má volt priuszom.
Kb annyit mondtam, hogyan megy neki Rapport a falnak a sakkjával.
Ezért nem vagyok én csicska hopp. Mint sokan....
Legyen az a zárszó. TöRöld a regimet öreg.
Válaszol
#23
Újabb győzelem, ezúttal egy spanyol GM ellen:

http://chess-results.com/tnr120746.aspx?...821&snr=11
Válaszol
#24
Kaszparov ma is az a politikában.
Halvány nagymester a spanyol -mosolygás
Válaszol
#25
Nyert a svájci ellen is. Lehet, hogy ez is halvány volt. kacsintás
Válaszol
#26
Első komolyan vehető ellenfél Rapportnak a francia Edouard Romain (2658) személyében a mai fordulóban.
Válaszol
#27
Eddig hibátlanul játszik Ricsi és már nyerő állása van. Érdekes, hogy ilyen rossz lépést, ami még szemre is rossz, hogy tudott az ellenfele lépni 23. Qd1?
Válaszol
#28
De szép végállás. Bravó Ricsi!
Válaszol
#29
Szép volt! kezetrázós

Holnap valami nagyágyú jöhet kacsintás
Válaszol
#30
Szép volt, Ricsi! mosolygás

Holnap bizony nagyágyú jön valószínűleg. Csak Edouardnál erősebbek vannak most holtversenyes első helyen. Ricsi és még hatan. Egy Ivanchuk vagy VLM nem lenne gyenge, de Harikrishna illetve Vitiugov sem gyenge. Ha Harikrishna, akkor azonos színekkel játszhatnak, mint pár hete a TATA Steelen. Gondolom Ricsi nem bánná, ha ráadásul azonos eredménnyel tennék.
Válaszol
#31
Grat Ricsinek.
Válaszol
#32
(2014-02-01, 22:31:19)kiszol Írta: Holnap bizony nagyágyú jön valószínűleg. Csak Edouardnál erősebbek vannak most holtversenyes első helyen. Ricsi és még hatan. Egy Ivanchuk vagy VLM nem lenne gyenge, de Harikrishna illetve Vitiugov sem gyenge. Ha Harikrishna, akkor azonos színekkel játszhatnak, mint pár hete a TATA Steelen. Gondolom Ricsi nem bánná, ha ráadásul azonos eredménnyel tennék.

Vitiugov jutott végül.
Válaszol
#33
(2014-02-02, 00:21:39)terrier Írta: Vitiugov jutott végül.

Jó lesz. Remélem Ricsinek is. mosolygás
+7 Élőnél tart egyelőre.
Válaszol
#34
Most Ricsi éli át amit Tania-val csinált -mosolygás
Válaszol
#35
Vitiugov nem tudott élni az előnyével. Rendesen szorongatta Ricsit, de hiába.
A címvédő ellen szép a remi. Gratula!kacsintás
Válaszol
#36
Gratula Ricsinek, szép volt! Igen fontosak az ilyen meccsek, mert bizony az erős játékos elleni kemény védekezésben javulnia kell Ricsinek. Ma kiválóan tette. Kis túlzással az 5. lépéstől csak egykapuzott az orosz, de nem tudta belőni a labdát. RAz f3 talán hiba volt, de nem egyértelmű... Ahogy nézegettem, világosnak sötét legjobb játéka mellett is talán remije van. Szóval fontosak az ilyen 2700+ elleni védekező partik, a TATA Steelen is az volt többek között a gond, hogy ilyesmi állásokban elvesztette a fejét és mindenképpen támadni próbált, amiből zakó lett jellemzően.

Holnap egy 2560-as kanadai GM jön, most a lehetőségekből egy könnyebb ellenfelet kapott. Sötéttel játszik, de remélem behúzza. Aztán jöhetnek a legjobbak az utolsó három körben.
Válaszol
#37
Remi a kanadai GM ellen, nem volt esély a győzelemre.
Válaszol
#38
Ismét egy ritka megnyitás Ricsitől. Szerintem kicsit túl kombinálta, nagyon érdekes játékot akart, de csak remi sült ki belőle. Kár érte.határozatlanság
Válaszol
#39
Holnap Ricsi világossal a csodagyerek kínai Wei Yi ellen játszik. Nem lesz könnyű parti, az tuti, mert a kínai srác igen jó, holott még csak 14 éves. A valaha volt legfiatalabb, aki elérte a 2600-as Élőt. Jelenleg 2620 körül jár. Tavaly már találkoztak a junior VB-n, ahol szintén Ricsi volt világossal. Akkor Wei nyert, de Ricsi ezzel együtt a győztes Ipatovval azonos pontszámmal végzett. Remélem most jól visszavág a kis kínainak.
Válaszol
#40
Wei Yi tényleg kemény dió lesz Ricsinek. A kisgyereknek nagyon megy, jelenleg Ricsivel és másokkal is holtversenyben a második helyen áll, 5,5 ponttal keserűség
Válaszol
  
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég