A magyar sakk
#41
Valahol azt olvastam, hogy a pl. jó programozók hiába érhetnek el (viszonylag) magas jövedelmet, a folyamatos fejlődés-kényszer és a szellemileg megterhelő munka mégis sokakat elriaszt a pályától. Inkább választanak kevésbé nyúzós melót kevesebbért ... A megszállottak persze más kategória.
Valami hasonló lehet a sakkozóknál is, ráadásul ők még magas jövedelemre sem számíthatnak idehaza ...
Válaszol
#42
Egyetértek. Nem igazán motiváló ma profi sakkozónak lenni.
Válaszol
#43
Megvan az új kapitány?

http://www.m4sport.hu/2017/02/07/o-lehet...it-utodja/

A válogató elv pontos definiálása szerintem nagyon fontos és még fontosabb lenne ennek sok éven át tartó alkalmazása, hogy lehessen vele számolni.
Válaszol
#44
Nincs meglepetés, Csaba lett a kapitány.

A Facebookon is megjelent bejelentésnél levő hozzászólással egyetértek. Talán jobb lett volna Horváth vagy Portisch kapitánynak, egyrészt, hogy Csaba még játszhasson, másrészt, neki még bőven lett volna lehetősége később is erre a posztra még nagyobb tapasztalattal és tudással.
A bejelentésben kiemelik, hogy a számítógépes tudás nagy szerepet játszott a döntésnél, gondolom ezért esett ki a Nemzet Sportolója, de úgy gondolom a játékosok egyénileg úgyis jók a számítógépes elemzések terén, a kapitány feladata így kívülről szerintem sokkal inkább mentális és lelki téren fontosabb, mint a tényleges friss versenysakkozói tudásban.
Kicsit nehéz elképzelni, hogy egy Balogh Csaba "parancsoljon" egy Lékó Péternek, míg Portisch azért minden tekintetben példakép bármelyik magyar sakkozó számára.

De hajrá Csaba, kíváncsi vagyok!
Válaszol
#45
Sok sikert kívánok az új kapitánynak!
Remélem, hogy jó választás volt, és meg tudja valósítani az elképzeléseit.
Szerintem nem elvárás, és nem is feltétel a sikerhez, hogy nagy tekintélyű/múltú sakkozó legyen a kapitány. Buenos Airesben Navarovszky László vezette a férfi csapatot, aki még csak nem is nagymester, mégis sikerült aranyat nyerni. Portisch rutinja és tekintélye is óriási, de valószínűleg informatikai ügyekben nem olyan tájékozott, mint a fiatalok, másrészt idén lesz 80 éves. Fizikailag és mentálisan is megterhelő lehet egy sakkolimpia, kérdés, hogy mennyire bírná a gyűrődést ...
Válaszol
#46
Ribli is Portischt választotta volna kaptiánynak, de talán ez nem meglepő.

Nem tudtam, hogy 2016 végén hazajött, hihetetlen, hogy nem tartanak rá igényt, még ha túl nagy szabadságot is kért érte.
Válaszol
#47
Úgy tűnik, hogy a Sakkszövetségre ráférne egy alapos nagytakarítás, mert ami ott történik, az nem a magyar sakk érdekeit és jövőjét szolgálja. Távozás előtt pedig számoljanak el a százmilliókkal, amelyeket támogatásként kaptak ...
(borítékolom, hogy semmi nem fog történni ... )
Válaszol
#48
Nagy a csend errefelé mosolygás

Akkor egy kellemes hír: Gara Anita ugyan csak 14. lett a női sakk EB-n (ugyanannyi pontja lett, mint a 4. helyezettnek), viszont legyőzte Anna Muzicsukot (aki 3. a FIDE-listán), és remizett Stefanovával (aki exvilágbajnok), Cramlinggel (akinek óriási rutinja van) , az utolsó fordulóban pedig Lagnoval (aki 8. a FIDE-listán). Szerintem ez kitűnő eredmény, gratula neki! kezetrázós
Hoang szereplése is rendben van, igaz, neki sokkal könnyebb sorsolása volt ...
Papp Petra, Vajda Szidónia, Gara Tícia nagyjából hozták a papírformát.
Válaszol
#49
Igen, én is akartam írni. Anita szereplése fantasztikus. Hoang visszatérése is szuper és a többiek is hozták a saját szintjüket, ami egy ilyen szintű versenyen nem könnyű. Jó válogatott lesz ez!
Válaszol
#50
Létezik egy olyan szabály (nem tudom mennyire kollektív, vagy csak felénk), miszerint egy versenyparti alatt tilos egynél több kávét meginni, mert az már doppingolásnak számít. Ezt egy bíró mondta. Ennél nagyobb hülyeséget nem lehet kitalálni. röhögés Gondoljatok csak bele. Tehát matematikailag: kávé = sakktudás?? Szóval minél több kávét iszol meg annál erősebben játszol? röhögés Mennyit kell meginni, hogy az ember nagymesterszintet teljesítsen? vigyorgás
Válaszol
  




Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég