•  Előző
 • 1
 • ...
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10(current)
Sakk EB
Na ugye megmondtam! Valahogy éreztem ezt az eredményt, igaz nem Viktortól vártam a győzelmet, pedig logikus lett volna, hisz ő a trükk a csapatban.
2002-ben Bledben is pont az hozta a pontot, akitől nem vártuk. Ruck Robi győzelme fantasztikus volt akkor. Gyanús nekem, hogy azóta nem győztük le az oroszokat.
Válaszol
Az, amilyen siman most Leko leikszelget a legjobbakkal, eleg biztato, hogy meg nem felejtett el sakkozni. mosolygás
Egy-ket gyozelemtol lehet megjonne az onbizalma, es hasithatna [/i]a legrangosabb versenyeken ujra.
Válaszol
(2017-10-31, 19:59:36)Simulacrum Írta: Na ugye megmondtam! Valahogy éreztem ezt az eredményt, igaz nem Viktortól vártam a győzelmet, pedig logikus lett volna, hisz ő a trükk a csapatban.
2002-ben Bledben is pont az hozta a pontot, akitől nem vártuk. Ruck Robi győzelme fantasztikus volt akkor. Gyanús nekem, hogy azóta nem győztük le az oroszokat.

Azóta nem vertük el őket. Nagy eredmény!

Ma ikszeltünk az örményekkel, úgy, hogy még nekik kellett kapaszkodni.
A TB pontszámunk is elsőrangú, a legjobb a mezőnyben. Nagyon jó az esély egy éremre, csak tartsuk ezt a szintet a partikban. mosolygás

Horvátország vagy Lengyelország jön számításaim szerint, mindkettő gyengébb nálunk papíron.
Válaszol
Szerintem a következő horvátok elleni meccsen dől el, hogy a legfényesebb éremért játszunk-e majd az utolsó fordulóban. A horvátok is meglepetéscsapat eddig, kíváncsi vagyok ki lepi majd jobban meg a másikat.
Válaszol
Berkes nyert, Erdős remi, Lékó és Almási is jobban áll, mint az ellenfele fütyülés
Válaszol
(2017-11-03, 18:14:24)Amerigo61 Írta: Berkes nyert, Erdős remi, Lékó és Almási is jobban áll, mint az ellenfele fütyülés

Meg is nyerték!
3,5-0,5 ide, hihetetlen.
Nagyon megy most a csapatnak. A performanszok eddig:
2798, 2789, 2785, 2743, 2752, burtális.
Azt hiszem kellemes probléma Csabának az, hogy kit hagyjon ki.

A nagy győzelmeinknek és pl a románok, horvátok jó szereplésének köszönhetően elsőrangú a segédpontszámunk is, szóval aki meg akar minket verni, annak több pontot kell gyűjtenie.

Még 3 forduló. Nagy feladat, Azerbajdzsán jön holnap.
Válaszol
Szerencsénk van az izlandiakkal és olaszokkal is buchholz szempontjából. Mivel minden döntetlent eldöntő pontszámunk jó elég csak minimális győzelmeket hozni a hátralevő fordulókban úgy biztos az arany, de lehet a remi is belefér ma. Lehet meg is lehetne próbálni felajánlani a 4 remit kapitányi szinten, más kérdés, hogy az azeriek elfogadnák-e. Az azeriek után már csak könnyebb csapatok jöhetnek, lengyelek, ukránok, izraeliek. Lehet később Peti is kaphat még egy szabadnapot, bár ő simán végig szokta tolni.
Válaszol
Jó látni, hogy a magyar csapat az egyetlen veretlen a mezőnyben, sőt az eddig lejátszott 24 partiból egyet sem vesztettünk el kacsintás
Ha az azeriek meg akarják nyerni az EB-t, aligha fognak kiegyezni csapatremiben ...
Válaszol
Vereség az azeriektől. Rapport döntetlenszagú partit rontott el egy (számomra) érthetetlen lépéssel. Berkes nem bírta a kínzást, a végén rontott (talán enélkül ki lehetett volna húzni remivel). Lékó nehéz partiban ért el remit, szerintem még mindig nagyon jó védekező játékos. Erdős eseménytelen döntetlent játszott, Rádzsa sem erőszakoskodott.
Válaszol
Az ukránokkal játszunk a következő fordulóban.
(Szerencsére Ivancsuk nem résztvevő). Orosz-azeri összecsapás lesz ....
Válaszol
Biztos nem Ricsit játszattam volna sötéttel, én őt hagytam volna ma ki. Gyanús, hogy az arany ugrott, az orosz-azerin amelyik fél győz azé a legfényesebb érem.
Válaszol
(2017-11-04, 23:45:01)Simulacrum Írta: Biztos nem Ricsit játszattam volna sötéttel, én őt hagytam volna ma ki. Gyanús, hogy az arany ugrott, az orosz-azerin amelyik fél győz azé a legfényesebb érem.

Igen, nekem is az az érzésem, hogy Csaba első igazi hibája Almási kihagyása volt. Erdőst kellett volna pihentetni, úgy Ricsi Radjabov ellen játszik fehérrel. Ellene jobban megy neki, Naiditsch kicsit mumus. Ráadásul akkor az első 3 táblán ugyanaz a felállás, mint 2 éve, amikor 3,5-0,5-re leléptük az azerieket... Persze nem komoly hiba ez, lehet amúgy is kikapunk, Csaba meg kicsit talán váratlant akart húzni, ami belefér. Amúgy sem szégyen kikapni az erősebb csapattól, sőt. kacsintás

Még ezzel együtt is elvárások felett teljesít a csapat maximálisan! Ma viszont nem kellene kikapni, mert akkor ez már nem feltétlen állná meg a helyét. Amúgy az erős kezdésünk miatt elég pechesek vagyunk, csupa erős ellenféllel játszunk: 1., 2., 3., 6., 10. kiemeltek... Ezzel szemben az oroszok és az azeriek is ma játszanak először az első hatból bárkivel is (egymással)... Az ukránok esete még durvább: 3. kiemeltként eddig a 10. kiemelt hollandok voltak a legerősebb ellenfeleik, és ma is velünk játszanak "csak", ergo az első hatból maximum 1! ellenfelük lesz, és simán lehet, hogy így szereznek érmet...

A tegnapi meccshez még annyit, hogy Berkes kiválóan játszott, simán hozta volna a remit, hiszen lépést is ismételtek világos kedvezőbb állásánál, amiből ő tért ki. Egyszerűen kockáztatnia kellett, hogy elkerüljük a csapatvereséget. Mident megtett, tisztet áldozott, stb., sajnos nem sikerült nyernie. A csapat szempontjából jól döntött, egyéni eredménye bánta, de nem hiszem, hogy zavarja.
Ma ő marad ki, ami kicsit meglepő, mert tegnap Ricsi szúrta el a partiját, nem Fecó.

Hajrá fiúk!
Válaszol
Ez a mai remi volt, sajnos Alma nagyot hibázott időzavarban. Nagyon szerencsétlen a svájci rendszerben a végén többet veszteni, ahogy levezetted ezzel szemben az ukránok surranópályán lesznek érmesek. Az azeriek teljesen megérdemelten lesznek Európa bajnokai.
Válaszol
A svájci rendszer a sorsolás miatt alapból igazságtalan. A FIDE "Country-top" listáról az első 12 között kellene rendezni 11 fordulós körmérkőzést.
Válaszol
A befejezés szép lett: 3,5-0,5 az angolok ellen, ez az 5. helyhez volt elég. Kicsit több szerencsével (jobb sorsolással) szerintem simán meglett volna a dobogó.
A nők a 12 helyen végeztek.
Válaszol
Minden játékos a férfiaknál plusz élővel fejezte be a versenyt. Lékó stabil volt, jobb, mint amit vártam tőle. Erdős fantasztikus húzásnak bizonyult. Rapport és Alma hozta a formáját, Berkes is kiemelkedő volt. Most ez az ötödik helyre volt elég, de lehet ez még jobb is.
Alma a Facebook oldalán jelezte, hogy lehet ez volt az utolsó szereplése a válogatottban.

A lányoknál lehet elgondolkodnék a Gara testvérek helyett egy Marjanovics, Varga Klára cserében, fiatalok, hadd játszanak.
Válaszol
  
 •  Előző
 • 1
 • ...
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10(current)
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég