Index Sakktorna
#1
nyilván nem talált még ide mindenki - és lehet, hogy nem is fog -, de érdemes lehet elgondolkodni egy újabb sakktornán. nyilván olyan kéne, ami az eddigiek elõnyeit megõrzi, hátrányait pedig kiküszöböli. ezeket kellene talán elsõ körben összegyûjteni a sikeres rendezéshez.
Válaszol
#2
Sokat gondolkoztam azon, mikor átraktam a sakksziget domain alá a sakktorna honlapját, hogy átkereszteljem és indítsak egy újat. Most még eléggé elfoglal az új honlappal való teendõm, de nem tettem le a jövõbeli új torna indításáról. Megköszönném, ha segítenétek összegyûjteni a torna hibáit, erényeit egy sikeres új torna lebonyolításhoz.
Válaszol
#3
Szerintem is jo lenne egy torna. Az indexes torna legnagyobb hibaja, hogy a "majd megbeszeljuk es lejatsszuk" rendszer nem mukodik. Tehat valami jobbat kell kitalalni, de hogy mit, az kizart dolog mert nem tudom...
Válaszol
#4
Két lehetõség van, az egyik, amit már Sign is pedzegetett, hogy egy nap alatt kell tornákat csinálni. Ilyen gyors svájcit, vagy mindenki mindenkivel egy vasárnapi napon, vagy délelõttön.
Illetve ha ha hosszabb tornában gondolkodunk, akkor meghatározni mondjuk egy idõpontot egy adott nap és kötelezõ akkor játszani a partit. Ezt az idõpontot jó elõre kitalálni, sokáig egyeztetni, hogy minél több embernek legyen jó. Esetleg két ilyen idõpontot megadni egy héten, vagy ilyesmi.
Válaszol
#5
Szerintem próbáljuk meg befejezni az V. Index Sakktornát, mielõtt újabb, nagy lélegzetû versenyt indítunk (ILane, hétvégén valamelyik este lejátszhanánk a régóta esedékes partinkat, ha Neked is megfelel!).

Támogaton Sign ötletét : az egy napos tornákra valószínûleg könnyebb lesz résztvevõket toborozni, mint egy hosszabb versenyre.

Simu: egy hosszabb torna esetén a nagyon korán egyeztetett idõpont sem garancia arra, hogy a játékosnak nem jön közbe valami halaszthatatlan ...
Válaszol
#6
Igen, de akkor ha valami halaszthatatlan van, akkor elvesztette azt a partit nincs mese, más mód nincs, mert ebbõl késõbb lesznek a nekem is halaszthatatlan volt, meg így meg úgy kifogások.
Válaszol
#7
akkor összefoglalnám, igazából lenne igény nagyobb lélegzetû versenyekre is, de kisebb, félnaposokra is. lehetne kombinálni a kettõt, csoportmeccseket csinálni, amire lehetne mondjuk 2 hét az eddigi idõpontmegbeszélõs rendszerben megadva (az is elég hosszú idõ, de mégsem egy év), amit követhetnének A-B-C döntõk a 2. hét végén vagy valamikor késõbb, megbeszélés szerint. ez azért jó, mert hosszabb idõ befektetését senkitõl nem követel meg, 2 hét alatt 4-5-ször napi 1 meccs, utána pedig 1 vasárnap, ahol egymás után szintén 4-5 meccs.

ha sok a jelentkezõ és 1 nap alatt akarjuk megcsinálni, akkor 9 fordulós svájci lehet a megoldás, menet közbeni, eredménytól függõ párosítással. de tényleg minden attól függ, hányan és kik akarnak részt venni.
Válaszol
#8
Jó lenne valami újba belevágni srácok, de még jobb lenne befejezni korrekten az ötödiket. Megpróbálom még egyszer megkérni a hiányzókat pótolják a játszmáikat. Ha nem látok hajlandóságot, akkor a partik 0 ponttal lesznek az év végéig beírva.

Az idén addig megötleteljük, hogy hogy induljon 2009-ben valami újdonság. mosolygás
Válaszol
#9
Simulacrum Írta:Jó lenne valami újba belevágni srácok, de még jobb lenne befejezni korrekten az ötödiket. Megpróbálom még egyszer megkérni a hiányzókat pótolják a játszmáikat. Ha nem látok hajlandóságot, akkor a partik 0 ponttal lesznek az év végéig beírva.

Az idén addig megötleteljük, hogy hogy induljon 2009-ben valami újdonság. mosolygás

Tényleg jó lenne befejezni a félbemaradt Sakktornát. Nekem még 2 partit kell letudnom. Egyet Hecsével - sajnos õ csak "munkaidõben" ér rá, - de az nekem nem jó. December második felében viszont szabi vagyok, akkor talán sikerül lejátszanunk a meccset. A másik ellenfelem iLane, de õ valószínûleg megsértõdött, mert a múltkor lecsesztem :rolleyes:
Válaszol
#10
Simulacrum Írta:Az idén addig megötleteljük, hogy hogy induljon 2009-ben valami újdonság. mosolygás

Szerintem egy villámversenyt (5+5s) sokkal egyszerûbb lebonyolítani, ha nincs túl sok induló, akkor fél nap alatt lezavarható. Kijelölsz egy idõpontot, az elõzetes nevezések alapján összeállítod a párosítást. Aki nincs ott a kezdés idõpontjában, annak az ellenfele automatikusan gyõztes.
Kieséses, vagy round robin ... erre adjon tippet más mosolygás
Válaszol
#11
Igen, ezt már anno Sign is felvetette. Egy ilyet mindenképp bepróbálunk. Ki lesz jelölve egy szombat, vagy vasárnap délelõtt vagy délutáni idõpont és valami ilyen beosztással vagy körverseny, vagy svájci összecsapást összehozunk.
Válaszol
#12
Az V. sakktornát befejezettnek tekintem. Sajnálom a le nem játszott 10 partit, de már nem várhattam tovább. A sakktorna oldalán minden információ megtalálható a versennyel kapcsolatban.
Válaszol
#13
már a zsebemben éreztem a bronzot, de mire elõhúztam, ezüst lett belõle. nekem tetszett azért a verseny, de ha nem mûködik, hát nem mûködik.
Válaszol
  
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég