•  Előző
 • 1
 • ...
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12(current)
Dortmund Sparkassen
Nagyon szép győzelem a mai. Ez a partivezetés a régi Petit idézte fel. Nagyon szépen egyre jobb állás elérése a tisztek egyre jobb helyeinek megtalálásával. Nagyon szépen dolgozott a futópár és a bástyák. Az ellenfél kb. ott vesztette el a partit, hogy leadta a világos futóját.
Szép volt Peti!
Válaszol
Lehet érdekes képeket találni a galériában:

[Kép: phoca_thumb_l_magische%20momente%204.jpg]
Válaszol
Ha nem is nevezhető nagy áttörésnek a dortmundi játéka, az vitathatatlan, hogy jó irányba sikerült fordítani Lékónak a hajóját. A Karjakin ellen előadott katalán parti impresszív volt, még akkor is ha később kiderült, hogy otthoni elemzés volt az egész mindkét féltől. Kramó elleni védőmunka végképp a régi szebb időket idézte (azzal együtt, hogy az orosz az utóbbi időben nem először képtelen feltenni azt a bizonyos pontot a középjáték-végjáték átmenetben).

Más tanulságok:

Caruanát eddig nem vettem nagyon komolyan, de a Tal emlékversenyen és itt is mutatott játéka kezd meggyőzni.

Kramniknak 1.e4 ellen talán ideje lenne váltani valamilyen irányba, mert a berlini fal messze nem ledönthetetlen.

A német szekcióból Meier szépen tartotta magát az utolsó körös betlitől eltekintve. Az olimpiai csapat részére meg szép gesztus volt a létszámbővítés, de azért ebből nem kellene rendszert csinálni.
Válaszol
Nem rossz ez az eredmény, sikerült előrelépni a FIDE-listán is a 16. helyre. Annak örülök, hogy Kramnyik ellen sikerült kibekkelni, így talán már nem "mumus" az orosz ...
Remélem, a sakkolimpián teljes lesz a csapatunk, és sikerül elcsípni egy dobogós helyet kacsintás
Válaszol
(2012-07-26, 12:35:05)Amerigo61 Írta: Remélem, a sakkolimpián teljes lesz a csapatunk, és sikerül elcsípni egy dobogós helyet kacsintás

Sajnos Polgár Judit nagyon halovány volt a török csapatbajnokságban. szomorúság
Válaszol
Július 26.-án indulnak az órák ...

http://www.chessdom.com/dortmund-sparkas...ting-2013/
Válaszol
Leszek optimista: Lékó +3-mal meglepetést okoz!
Válaszol
(2013-07-17, 14:23:13)terrier Írta: Leszek optimista: Lékó +3-mal meglepetést okoz!

Hát, az "alsóházból" illene néhány pluszt begyűjtenie ... fütyülés
Válaszol
(2013-07-17, 16:21:57)Amerigo61 Írta: Hát, az "alsóházból" illene néhány pluszt begyűjtenie ... fütyülés

Tavaly a Bartel, G. Meier, Gustafsson, Fridman alsóház ellen sikerült a +2. Idén a "derékhad" nem annyira erős: Andreikin, Adams, Wang Hao viszont csak hárman vannak futottak még kategóriában (a top versenyek szintjén). Ha ott nem lesz szerencséje a sorsolással (két feketét kap), akkor nehéz szülés lesz a sok plusz. Legyen úgy, nagyon jól jönne egy magabiztos, szép szereplés a világkupa előtt!
Válaszol
Ez az ő versenye, én is jó szereplést várok.
Válaszol
Az alsóházból csak Fridman ellen lesz világossal Lékó. Khenkin ellen már sötéttel remizett is. Viszont a Grünfeld védelmet használta! Nem is emlékszem mikor fordult ez elő utoljára, pedig egy időben fő védelme volt sötéttel.
Válaszol
A megnyitásban látható pozitívumok ellenére óriási csalódás ez a produkció. Sajnos teljes kiábrándító, kétségbeejtő a játék. A Kramó elleni parti szép kis állatorvosi ló (Nde4). szomorúság

Idézet:I think it is fair assessment to say that Leko simply did not want to get into complex tactical play Kramnik proposed with that sacrifice and thus his advantage completely vanished. After that he got into queen exchange (again because of tendency to "simplify") and got himself into losing position.

Idézet:You know it is sad when you have such a nice and organized harmonious opening and your opponent uncorks something wild to survive. It might force you to respond in kind.

Korchnoi would not do that to respond in kind. Korchnoi would do that to respond in spite! Look at his score against Tal.

Yet the guys like Leko go exactly the opposite. They try to neatly re-order the things but sometimes it is just not possible.

Idézet:KORCHNOI: " I have a beautiful position with Black. 22 Nd2-e4!?!?! What the hell?? @#$% YOU YOU @#$%* PIECE OF @#$%!"

Kibicelők a cg.comról: http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1725437
Válaszol
Úgy tűnik, Kramnyik még mindig Lékó mumusa. Peti egyszerűen nem hiszi el, hogy nyerhet ellene, előnyös állásban sem mer kezdeményezni, a remire való törekvés meg visszafelé sül el ...
A Naiditsch elleni győzelem nagyon kellett, ezzel feljött 50%-ra ...
Válaszol
(2013-08-04, 18:12:09)Amerigo61 Írta: Úgy tűnik, Kramnyik még mindig Lékó mumusa. Peti egyszerűen nem hiszi el, hogy nyerhet ellene, előnyös állásban sem mer kezdeményezni, a remire való törekvés meg visszafelé sül el ...
A Naiditsch elleni győzelem nagyon kellett, ezzel feljött 50%-ra ...

Elég merész játszma Kramniktól. Lehet, hogy van némi pszichológia is a dologban. A biztos lépések helyett, inkább Lékó ismert gyenge pontjaira támad. Laskernak volt ez a módszere.
Válaszol
Az első fordulóban: Lékó - Ponomarjov remi. Van egy meglepetés is: Kramnyik - Georg Meier 0-1 fütyülés
Válaszol
Sok remi után: Lékó - Naiditsch 1:0. Finoman vezetett könnyűtiszt végjáték, precíz lépések menőség
A következő körben a régi "mumus" (Kramnyik) ellen kell helytállni, sötéttel fütyülés
Válaszol
Lékó második helyen végzett a tornán, 3 élőt gyűjtött. Szvsz ez elfogadható eredmény. Caruana nyert, ezzel pillanatnyilag 3. (!) a Live Rating listán. Kramnyik eléggé formán kívül játszott, kishíján kicsúszott a TOP10-ből ... fütyülés
Válaszol
(2014-07-20, 20:51:53)Amerigo61 Írta: Lékó második helyen végzett a tornán, 3 élőt gyűjtött. Szvsz ez elfogadható eredmény. Caruana nyert, ezzel pillanatnyilag 3. (!) a Live Rating listán. Kramnyik eléggé formán kívül játszott, kishíján kicsúszott a TOP10-ből ... fütyülés
kacsintás Yeah!
Üdv: rybkachess
Válaszol
  
 •  Előző
 • 1
 • ...
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12(current)
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég