•  Előző
 • 1
 • 2(current)
 • 3
 • 4
 • 5
 • ...
 • 7
 • Következő 
Online sakk - avagy hol játsszunk?
#21
(2010-10-08, 00:24:56)XBOARD Írta: Ma már a két gépes progizás a divat, azok meg vannak playchessen is. Nekem annak csak a hangulata nem teccik, valahogy számomra lélektelen.


Playchessen egyszer csal bárki aki megpróbálja utána törlik a játszmákat! Ha még egyszer csinálja akkor törölhetik az egész számlát amit kifizetett! Szóval 9-10 ezer ft-ot bukik azért, hogy szerezzen 100 élő pontot!röhögésröhögés Vagy szép kis Guest lesz akinek semmi jogosultsága sincs semmire és a kávéházban játszhat többi csalóval! Nekem tetszik a szerver ott komoly emberek is vannak!
Üdv: rybkachess
Válaszol
#22
Nekem tul komolyak. Egyébként én nem vagyok ott előfizető, egyetlen kód elég ahhoz, hogy játszhats ott. A két gépes progizást meg nem tudják kinyomozni.
Válaszol
#23
Nemrég beszéltem Németh Zoltánnal a Sakkvilág felelős szerkesztőjével, aki a http://zebrasakk.hu-t ajánlotta. Régen fizetős volt, most már ingyenesen is használható. Nemrég felléptem vendégként, szerintem jól néz ki. Nemsokára versenylehetőségek is lesznek az oldalon. Egyetlen fájlt kell letölteni a gépre és már mehet is. Aki teheti nézze meg!
Válaszol
#24
Ismerem, kellemes kis oldal, az ellenfelek elég erősek, de ott se túl beszédes a társaság a sakk.hu-hoz képest vigyorgás
Válaszol
#25
(2010-10-03, 23:20:47)zongorista Írta: Én eddig többnyire ingyenes oldalakon játszottam online sakkot. Egy kivétel volt - nem rossz . de mondhatom sokkal jobbak vannak ingyen. A klasszikus ingyenes totál profi megoldás a freechess.org címen található. A Babaschess interface programot javaslom hozzá.
A másik ingyenes amiért megírtam ezt a cikket, az pedig egy (úgy tudom) teljesen új hely.
Ki lehet választani a magyar nyelvet is. Fantasztikus jól megcsinálták.
Nem szeretném részletezni a rengeteg jó tulajdonságát csak annyit róla , ennél kellemesebb jobban felhasználóbarát lehetőség nincs az online sakkozás palettáján. (A fizetősöket is beleértve). Kicsit még kevesen játszanak rajta mert még nem fedezték föl a sakkozni vágyók. (Kb. egyszerre 50-120 felhasználó). Ezért is szeretném terjeszteni az információt. Próbáljátok ki feltétlen és ha tetszik Ti is terjesszétek sakkozó barátaitok körében! A következő címen elérhető: http://www.chessfriends.com/
Regisztrálás a szokásos - egyszerű ,csak email cím kell hozzá. A magyar zászlóra kell kattintani és akkor minden magyarul lesz.
Viszlát az új remek online sakkszerveren !

Igaz 1 év késéssel, de most rápillantottam vigyorgás Tényleg egész jó böngészős kliens, ráadásul szinte óránként vannak versenyek. Látom közvetítések is szoktak lenni. Napokban még benézek ide, tetszik elsőre.
Válaszol
#26
Playchess-re érdemes befizetni? 1 éve kb játszottam ott, akkor sikerült is eljutnom 1600-as élőig. Most megint beléptem és 1100-as élővel egyszerűen lealáznak... Mi garantálja, hogy aki befizet az nem csal ugyanúgy?
Válaszol
#27
Úgy tudom, a partikat számítógép figyeli (a tétre menőket biztosan), és akiről kiderül, hogy gépet használ, azt kitiltják és elveszti az élőjét. Ott nem érdemes csalni szvsz.
Én évek óta guestként tolom a Kávéházban, de szerintem a többség ott sem csal (a vesztett partijaimat szoktam utólag elemezni, de ott többnyire az ellenfél is pontatlanul játszott).
Válaszol
#28
(2010-10-08, 00:24:56)XBOARD Írta: Ma már a két gépes progizás a divat, azok meg vannak playchessen is. Nekem annak csak a hangulata nem teccik, valahogy számomra lélektelen.

Pedig elég jó szerver! A legnagyobb és a legjobb is egyben! Volt egy magyar tag itt aki csalt! bkornelka69 volt a beceneve, Béres Kornél! 1969-ben született és 2115 körüli az élő pontja! Kitörölték ahogy illik! A rendszer automatikusan szűri az Alt/Tab billentyűk használatát is! 5 perces partikat játszott, megvan 45 partija! Szép kis gépi lépések voltak! Törölték 4 parti után! Szóval nem igazán van esélye az embernek ott trükközni!
(2012-04-20, 18:08:49)Betyárkörte Írta: Playchess-re érdemes befizetni? 1 éve kb játszottam ott, akkor sikerült is eljutnom 1600-as élőig. Most megint beléptem és 1100-as élővel egyszerűen lealáznak... Mi garantálja, hogy aki befizet az nem csal ugyanúgy?
Hogyne lenne érdemes befizetni oda! Attól függ mennyire szereted a sakkot, illetve jó közösség közt sakkozni! Számítógép figyeli a lépéseket! A csalást észreveszik! Sőt értékszám panipuláció sem megengedett! Szóval ha van egy magyar haverod és játszotok és ő hagyja magát akkor sem juthatsz fel magasabb rangra mert ez tilos ott! Sok szabálya van én 2007-től aktív tagja vagyok a playchessnek! Vannak jó versenyek én már 360 napot nyertem eddig! Szóval 1 év hosszabbítást versenyeken! Szerintem elég jó ez!
(2010-11-22, 22:43:17)Simulacrum Írta: Nemrég beszéltem Németh Zoltánnal a Sakkvilág felelős szerkesztőjével, aki a http://zebrasakk.hu-t ajánlotta. Régen fizetős volt, most már ingyenesen is használható. Nemrég felléptem vendégként, szerintem jól néz ki. Nemsokára versenylehetőségek is lesznek az oldalon. Egyetlen fájlt kell letölteni a gépre és már mehet is. Aki teheti nézze meg!
Ott is vagyok persze Chess is life néven (2220) körüli élővel! :-D Nem sok ilyen van ott az a baj! Playchessen rengeteg jó játékos is van de van totál amatőr, kezdő is! Van külön kezdő szoba aki most ismerkedik meg a játékkal! Szóval mindenre figyeltek!
Üdv: rybkachess
Válaszol
#29
Még mindig a playchess.com-ot ajánlom minden sakkozni szerető, akaró játékosnak. Éppen az imént nyertem 120 és 150 napot. Első, és második is lettem. Ott vagyok a lap alján elsőként. :-)
2 és fél évem van amit összeszedtem így versenyekkel. Sok jó játékos is van, van kezdő szoba stb. rengeteg lehetőség van mindenféle játékerejű sakkozó bizonyára megtalálja magának a legjobb ellenfelet. Nemsokára 1000 napom meglesz, bár én 2007-ben kezdtem itt regisztrálni. Egy törököt elkaptak a lap tetején második lett, szép "DQ" jelzés van a neve mellett, törölték az élőjét is stb. Azóta regisztrált egy új néven, egy 2-est tett a neve mellé. Kentaur volt, persze rájöttek. 3+2 és az 5+2-es versenyeket szeretem, bár 3+1-es partikat játszom csak meg 1+0-át. Plusz idő azért jó mert nem játszhat időre az ellenfél ha marad pl. egy bástyád, biztos, hogy bemattolod ha tudod az elveket és nem fogsz leesni.
Sajnos most nincsen olcsón sorozatszámom, 33 euro a chessbase-nél de megéri befizetni, mert utána versenyezhet az ember, és minden bizonnyal tud nyerni. Vannak véletlen díjak is amit ki lehet fogni.
Üdv: rybkachess
Válaszol
#30
Sakkbarátokon illetve a chess.com-on szoktam játszani ha ember ellen szeretnék.
Válaszol
#31
(2013-04-23, 16:30:08)Sakkozzunk Írta: Sakkbarátokon illetve a chess.com-on szoktam játszani ha ember ellen szeretnék.
Jó lehet az is de mivel nekem most 2015 augusztusig jó a sorozatszámom, így biztos nem megyek más oldalra. Csak egy kis versenyre kell menni és megpróbálni nyerni. Több éve nem vásárolok sorozatszámot már mivel versenyeken nyerek szerver napokat. Így mindig kapok hosszabbítást. :-)
Üdv: rybkachess
Válaszol
#32
Természetesen te tudod, de nekem már az visszataszító, hogy fizetős. De ismétlem mindenki ott tollja ahol akarja, nekem az általam írt 2 ahol ingyen játszhatok, szimpibbb, eggyezzünk ebbe ki kacsintás
Válaszol
#33
(2013-05-14, 13:50:42)Sakkozzunk Írta: Természetesen te tudod, de nekem már az visszataszító, hogy fizetős. De ismétlem mindenki ott tollja ahol akarja, nekem az általam írt 2 ahol ingyen játszhatok, szimpibbb, eggyezzünk ebbe ki kacsintás
Kinek a pap, kinek a papné... Nekem nem visszataszító, hogy fizetős, hiszen professzionális sakkszerveren játszhatsz. Persze nagyon kezdőknek nincs is értelme ilyenen játszani. Fizetsz az internetért is, az sincs ingyen... A fizetős oldal a nagyoknak való, ellentétben pl. az öreg nyugdíjasoknak a kandalló mellett persze, hogy felesleges fizetni, egyébként is sok ember még az 1 Ft-ost is a fogához veri... Ettől függetlenül mindenki ott játszik ahol akar..kacsintás
Üdv: rybkachess
Válaszol
#34
(2013-05-15, 08:37:06)rybkachess Írta: Kinek a pap, kinek a papné... Nekem nem visszataszító, hogy fizetős, hiszen professzionális sakkszerveren játszhatsz. Persze nagyon kezdőknek nincs is értelme ilyenen játszani. Fizetsz az internetért is, az sincs ingyen... A fizetős oldal a nagyoknak való, ellentétben pl. az öreg nyugdíjasoknak a kandalló mellett persze, hogy felesleges fizetni, egyébként is sok ember még az 1 Ft-ost is a fogához veri... Ettől függetlenül mindenki ott játszik ahol akar..kacsintás

Nem kéne mindenre ilyen tiszta erőből reagálnod. Szerintem ez a stílus már túl agresszív ehhez a fórumhoz.
A playchessen sem csak profik játszanak, ott is sok az amatőr meg a csaló.
Én már úgy vagyok az online sakkal, hogy lehet az bármennyire jó, de nem tudom már beleélni magam, hamar megunom. Én csak élőben szeretek játszani, gyakorolni pedig program ellen.
A chess.com pedig valóban a világ egyik legjobb sakkszervere. Nem lehet összehasonlítani a playchess.com-al, mert az sokkal régebbi fejlesztés, és annak van a legnagyobb támogatása. A chess.com alapból szerényebb, de minden megvan benne, ami az online sakkhoz kell. Ha esetleg kevesebb ott a komoly játékos, mint a playchessen, arról nem a szerver tehet, csupán még nem elég nagy a népszerűsége. De ahogy a f.b. lesöpörte a többi közösségi oldalt csupán azzal, hogy telefonra lett írva, és a PC alkalmazás már másodlagos, így a chess.com-nak is lehet, hogy ezért lesz a legnagyobb rajongó tábora.
Állításod szerint versenysakkozó vagy, bár nem tudom mennyi az Élőd, de szerintem egy igazi sakkozó sosem nézi le az amatőröket. Őket is meg kell tisztelni, köztük is vannak erősek. Nem szégyen az ő színvonaluk, mert a legtöbb nem is akar jobban játszani. Ha nem lennének amatőrök, akkor nem lennének profik sem, mivel nem lenne egyik sem különleges.
Válaszol
#35
(2013-05-15, 08:37:06)rybkachess Írta: Kinek a pap, kinek a papné... Nekem nem visszataszító, hogy fizetős, hiszen professzionális sakkszerveren játszhatsz. Persze nagyon kezdőknek nincs is értelme ilyenen játszani. Fizetsz az internetért is, az sincs ingyen... A fizetős oldal a nagyoknak való, ellentétben pl. az öreg nyugdíjasoknak a kandalló mellett persze, hogy felesleges fizetni, egyébként is sok ember még az 1 Ft-ost is a fogához veri... Ettől függetlenül mindenki ott játszik ahol akar..kacsintásAz 1 forintos megjegyzésed nem éppen kedves, lehet hogy te milliomos vagy és holmi profi sakkért szívesen fizetgetsz, de fogadd el, (szerinrtem) a józanul gondolkodó nagy többség a mai világba biztos nem ad ki azért pénzt , hogy sakkozhasson, ha te megteheted hogy pénzt erre költesz lelked rajta.


Bocsi de te már mániákusan szinte fanatikusan rajongsz ezér az oldalér, lehet éles a stílusom, ne veddd sértésnek, TÖBB NEMZETKÖZI nagy sakkozó nikkje megtalálható a chess.com-on! de a barátokon is láttam már olyan nikket amivel rájuk lehet asszociálni .


A nagyok is játszanak a sakkbarátokon is de főleg a chess.com-on is mosolygás)) ez nem jó érv ne haragudj.
Nem hazudok a fészbukoddal reg nélkül beléphetsz a chess.com-ra és megnézheted ott vannak a nagyok is az igazi nagyok...


Az internetet meg ne hasonlísd már holmi sakkszerverhez! 1 kicsit többre használja az ember minthogy belépeget és sakkozgat....


XBOARD


a chess.com-on is 7 millió regelt tag van.....amúgy amatőr sakkozó is lehet néha jó,,, nekem 2 szer is igen komoly élővel rendelkező sakkozók gratuláltak a meccsünk után, hogy bár levertek, de 40-50 lépés körül és írták, hogy amatőrt sokkal hamarabb kiszoktak végezni, mint ahogy én tartottam magam...
Válaszol
#36
"Sakkozzunk" felesleges ezt a témát tovább vinni ebbe az irányba.
Válaszol
#37
jogos mosolygás , mindenki ott játszik ahol akar. Amúgy valaki nem tudja, a sakkbarátok ismeretlen oldal, vagy viszonylag új? mert nagyon kevesen vannak rajta sokszor az ezret se éri el az akttív tagok száma. (4-5 éve már tolltam ott tehát azújjat tágabb értelembe és nem 2-3 éves időintervallumba értem)
Válaszol
#38
(2013-05-15, 12:46:48)Sakkozzunk Írta: Az 1 forintos megjegyzésed nem éppen kedves, lehet hogy te milliomos vagy és holmi profi sakkért szívesen fizetgetsz,
Nem vagyok milliomos csak szeretek olyanért fizetni amiben látom a fejlődést, látom azt, hogy foglalkoznak az emberrel, megadják a lehetőséget szinte mindenre. 450 barátom van a szerveren, már évek óta nem vásárlok sorozatszámot mivel nyerek a versenyeken, így hosszabbítást kapok. 2015 augusztus még messze van, szóval 1 év 33 euro, és ha összeszámolom eddig mennyi napokat nyertem az kb. 3-4 év. Szóval egyszer fizettem be eddig azt is haver által nekem 7000 Ft-ért adta, mégsem 9000 Ft volt és azóta játszom csak időnként nyerek pár versenyt ami után kapok napokat.
Én nem csak úgy űzöm a sakkot mint mások. Kicsit másképpen, sokkal mélyebben, és magasabb szinten. Nekem kell az, hogy egy szerver könnyen kezelhető legyen, ne legyen annyi idióta , kinézzen jól a tábla stb.. Nos itt ezt megkapod.
Üdv: rybkachess
Válaszol
#39
Egy újabb online sakk lehetőség. Személyesen a szerkesztőségen mutatták nekem. vigyorgás

http://www.sakkvilag.hu/

Bár ez a weboldal már régóta van, de most először csináltak ott online sakkot.
Válaszol
#40
Egyenlőre nem tartok tőle, hogy letolják a Chess.com-ot vigyorgásvigyorgásvigyorgás
SAKK! az élet a táblán zajlik , gondolj meg minden lépést...
Válaszol
  
 •  Előző
 • 1
 • 2(current)
 • 3
 • 4
 • 5
 • ...
 • 7
 • Következő 
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég