•  Előző
 • 1
 • ...
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6(current)
 • 7
 • Következő 
Online sakk - avagy hol játsszunk?
(2009-10-04, 11:52:39)Frenky Írta: Szia!
Én szoktam néha de a húsz perces játék idõt kevésnek tartom ezért inkább más oldalakat részesítek elõnyben.PldTonguelayOk.com,GameTwist.

Szia! Az utóbbi időben Én is megfordulok a flyordie-en. mosolygás
Válaszol
(2015-03-16, 20:07:29)Behind22 Írta: Szia! Az utóbbi időben Én is megfordulok a flyordie-en. mosolygás

Sajna az nem sakk! A tábla eszméletlen rossz. Átláthatatlan..
Persze akinek egyáltalán nem fontos mit hová tesz annak mindegy hol van. Én úgy gondolom, hogy az átláthatóság nagyon fontos a sakkban.
Üdv: rybkachess
Válaszol
(2015-03-16, 20:11:30)rybkachess Írta: Sajna az nem sakk! A tábla eszméletlen rossz. Átláthatatlan..
Persze akinek egyáltalán nem fontos mit hová tesz annak mindegy hol van. Én úgy gondolom, hogy az átláthatóság nagyon fontos a sakkban.


Már van átlátható tábla is.
Nekem a végleges véleményem az a sakk.hu-ról, hogy hobbi sakkozóknak az a legjobb oldal.
A magam részéről már a nosztalgia miatt kedvelem csak, de az egyszerűsége miatt szereti sok hobbi játékos.
Aki komolyan játszik, annak ott a play vagy chess.
Mióta leigazolt lettem, azóta már szinte egyáltalán nincs türelmem gépen játszani, csak egy amolyan instant unaloműző, főleg ha nem otthon vagyok, és a telóról megyek fel.
Egy valódi partihoz nem mérhető semmilyen online játszma.
Programmal is már csak elemezni szoktam, de komoly partiba nem tudom beleélni magam ellene.
Válaszol
(2015-03-16, 22:11:15)XBOARD Írta: Már van átlátható tábla is...

Ezt nem tudtam, de akkor jó. Igazad van. Régen én is sokat voltam ott.
Üdv: rybkachess
Válaszol
(2015-03-16, 22:23:15)rybkachess Írta: Ezt nem tudtam, de akkor jó. Igazad van. Régen én is sokat voltam ott.


Valójában igazad van. Én amikor elöször voltam a flyordie-n, és megláttam a figurákat, hirtelen azt sem tudtam melyik milyen figura és miért ott van ahol... Azóta fejlődött sokat, és a figurák kinézetén is lehet változtatni. Ami unszinpátiát válthat ki a flyordie-s sakkal kapcsolatban az az, hogy valóban nagyon sokan használnak programot, de mára már, aki programot használ, azt egy felkiáltó jel jelzi. Aki nem használ semmit, annak a rangján kívül semmit nincs a neve mellett. Régebben én is szerettem az oldalt, de már nagyon ritkán vagyok ott. Találtam jobbat. mosolygás De kinek ez, kinek az. Az sem elítélendő, ha valaki ott játszik. mosolygás
Válaszol
(2015-03-16, 17:26:13)rybkachess Írta: Jut eszembe ilyen van a playchessen is, csak ott a rendszer automatikusan észleli, hogy a netet megszakították, illetve kezdeményezheted a győzelmet kapcsolatmegszakítás miatt. (Claim win on disconnect)

ezt a lichess is megteszi!


Időnként nekem ki írja, hogy manuálisan visszaléptethetem az ellenfelet megszakadt a kapcsolat, a pont az enyém lesz stb.. kacsintásRybka a sakk.hu-n van már kb 5 fajta tábla szín és van már 2-d bábu semmivel sem rosszabbul átlátható mint pl a chess.com vagy a lichess vagy a te kedvenced, tehát ezt már kár felhozni a hibájuknak, mert ezt megoldották mosolygás


És itt nem a sakk-hu t fényezem de ami tény az tény a ronda átláthatatlan táblát kezelték mosolygás
SAKK! az élet a táblán zajlik , gondolj meg minden lépést...
Válaszol
(2015-03-17, 18:13:53)SakkTomi Írta: ... Rybka a sakk.hu-n van már kb 5 fajta tábla szín és van már 2-d bábu semmivel sem rosszabbul átlátható mint pl a chess.com vagy a lichess vagy a te kedvenced, tehát ezt már kár felhozni a hibájuknak, mert ezt megoldották mosolygás...

Sajna jó pár év kellett nekik hozzá. Amúgy playchess a kedvencem, ez a neve mosolygás
Üdv: rybkachess
Válaszol
(2015-03-18, 15:58:12)rybkachess Írta: Sajna jó pár év kellett nekik hozzá. Amúgy playchess a kedvencem, ez a neve mosolygásMég mindig nem értem miért nem adnak ki az android kliensükre 1 offline gépi sakkot, az ÖSSZES nagy konkurensüknél van, és ez ma már szerintem alap.
SAKK! az élet a táblán zajlik , gondolj meg minden lépést...
Válaszol
(2015-03-18, 19:41:02)SakkTomi Írta: Még mindig nem értem miért nem adnak ki az android kliensükre 1 offline gépi sakkot, az ÖSSZES nagy konkurensüknél van, és ez ma már szerintem alap.
Offline gépi sakkot? Ha offline akkor csak lépegetsz magaddal, vagy nézel állásokat. Arra van sok sakkprogram androidra.
Üdv: rybkachess
Válaszol
(2015-03-18, 19:49:03)rybkachess Írta: Offline gépi sakkot? Ha offline akkor csak lépegetsz magaddal, vagy nézel állásokat. Arra van sok sakkprogram androidra.


Vagy játszol a mesterséges gépi játékossal. amúgy nekem8 hogy a playchess ezt megcsinálja e vagy sem, a konkurencia mind megcsinálta, mert legalább gépi sakk módban is az ő szoftverüket nyomkodja a kedves user.

Ezt anno 1 másik fórumba mondták a sakkosok, hogy nem elhanyagolható szempont.

szóval nem kötekedni szándékoztam, de ma már a userek elvárása az offline netnélkül is használható játéklehetőség, mesterséges gépi ellenfél ellen. A ,lichess is elősször nethez kötött gépi játékot tett be de hamaR váltottak ők is netnélkülire
SAKK! az élet a táblán zajlik , gondolj meg minden lépést...
Válaszol
Kezdem unni a chess.com szerverhibáit! keserűség
Válaszol
(2015-07-22, 10:20:47)XBOARD Írta: Kezdem unni a chess.com szerverhibáit! keserűség

Nem is jó érzés úgy sakkozni, hogy hiba, hiba hátán van.

Most Playchessre van egy akcióm, Prémium számlát kapok 9000 Ft-ért, amúgy eredeti ára 15000 Ft. 6000 Ft spórolás aki szeretne komoly tag lenni.

Lehet, hogy ma eladom, csak elsősorban a magyar játékosokra gondolok. Ekkora akcióval még a hülyének is megéri. mosolygás
Éppen látok egy "gordonka" nevű játékost a playchessen! És a neve ismerős volt mert itt is ezzel a névvel van. Persze írtam neki, de nem tud visszaírni (vagy nem is akart). Ő is ott játszik, lehetne neki is egy aktív előfizetése sokkal olcsóbban.

Mivel a Prémium számlával lehet nézni bármilyen elemzést amit nagymesterek közvetítenek, meg a ChessBase is. Beleszólhatunk legnagyobb mesterjátszmákba amik a Broadcast - közvetítőszobába mennek, ott akik figyelik a partit mind le lehet írni mi milyen tervet/lépést lépnénk. Nincs korlátozás. Sárga csillag illeti meg az embert és rá felnéznek mivel komoly előfizető.

Na írok pár külföldi havernak, aztán 9000 Ft-ért eladom ha nem lesz rá jelentkező esetleg itt. Egyik haverom, Muhari István éppen két napja utalt át 10 ezer Ft-ot 1 éves sorozatszámra. Éppen tegnap volt 2300 felett, kapott is bástya rangot. Természetesen a BASIC sorozatszám még olcsóbb mint eredeti áron. Ha nem akartok szerverhibát, meg komoly játékosokkal akartok játszani, egy igényes, színvonalas szerveren, akkor itt a helyetek. mosolygás
Üdv: rybkachess
Válaszol
Ha egy 7-8 éve ajánlanád fel, akkor biztos igényelném, mert akkor még sokat szerettem fent lenni ezeken az oldalakon, ma már csak unaloműzésként megyek fel ide-oda. mosolygás
Válaszol
A lichess teljesen stabilan működik nincs leállás, ha mégis azt előre közlik ki írják.
SAKK! az élet a táblán zajlik , gondolj meg minden lépést...
Válaszol
(2015-07-22, 10:26:25)rybkachess Írta: Éppen látok egy "gordonka" nevű játékost a playchessen! És a neve ismerős volt mert itt is ezzel a névvel van. Persze írtam neki, de nem tud visszaírni (vagy nem is akart). Ő is ott játszik, lehetne neki is egy aktív előfizetése sokkal olcsóbban.

Gordonka "régi motoros", az Index sakkfórumaiban (Sakk-Matt, Lékó Péter, Polgár Judit, Index Sakktorna) sok ezer hozzászólást alkotott, a Computersakk fórumot pedig ő indította el és művelte nagy hozzáértéssel, és ide is írogatott. Sajnos ezektől teljesen visszavonult, törölte a nickjét és ma már inkább politikai csatározásokkal foglalkozik sakk helyett szomorúság
Válaszol
(2015-07-23, 15:48:35)SakkTomi Írta: A lichess teljesen stabilan működik nincs leállás, ha mégis azt előre közlik ki írják.

Kipróbáltam, tetszik!
Válaszol
(2015-07-23, 22:17:13)Simulacrum Írta: Kipróbáltam, tetszik!
Szerintem jelenleg a létező legjobb sakkoldal, ÉS TELJESEN INGYENES A RENGETEG GYAKORLÓ FELADATTAL együtt, amit más sakk portálok csak pénzért adnak.
SAKK! az élet a táblán zajlik , gondolj meg minden lépést...
Válaszol
(sakk.hu, 20 perces - idióták)

Elegem van már azokból a hülye dilettáns kóklerekből, akiknek már mindenét leszedted, nincs jó pozíciójuk, gyakorlatilag egy 20-30 lépéses fonalas mattra állnak, de mégis minden idejüket felhasználják még és a végsőkig húzzák a partit. És ezek nem kis pontosok és nem kezdők, hanem 10 éve az oldalon játszó, nem kevés pontosok, több ezer játszmával a hátuk mögött. Nem értem milyen isteni csodára várnak, amikor már 0% esélyük van matematikailag. Az ilyenek szánalmas lúzerek, és sosem fognak tanulni. Én ha neadjisten egyetlen gyalogot is elnézek, és nincs támadó helyzetem, akkor már fel is adom és újat kezdek. De ezek sunyi módon csak kivárják a szerencséjüket, amikor te már annyira unod a nyert partidat, hogy oda se figyelsz és mással foglalkozol közben. Az előbb is majdnem kikaptam egy ilyen dilettánstól, de még időben visszahoztam. A végefelé is lett esélye, de a gyalogvégjátékhoz se értett, meg se próbálta kiszámolni. keserűség[/align]
Válaszol
(2016-12-25, 14:05:59)XBOARD Írta: (sakk.hu, 20 perces - idióták)

Elegem van már azokból a hülye dilettáns kóklerekből, akiknek már mindenét leszedted, nincs jó pozíciójuk, gyakorlatilag egy 20-30 lépéses fonalas mattra állnak, de mégis minden idejüket felhasználják még és a végsőkig húzzák a partit. És ezek nem kis pontosok és nem kezdők, hanem 10 éve az oldalon játszó, nem kevés pontosok, több ezer játszmával a hátuk mögött. Nem értem milyen isteni csodára várnak, amikor már 0% esélyük van matematikailag. Az ilyenek szánalmas lúzerek, és sosem fognak tanulni. Én ha neadjisten egyetlen gyalogot is elnézek, és nincs támadó helyzetem, akkor már fel is adom és újat kezdek. De ezek sunyi módon csak kivárják a szerencséjüket, amikor te már annyira unod a nyert partidat, hogy oda se figyelsz és mással foglalkozol közben. Az előbb is majdnem kikaptam egy ilyen dilettánstól, de még időben visszahoztam. A végefelé is lett esélye, de a gyalogvégjátékhoz se értett, meg se próbálta kiszámolni. keserűség[/align]


Sajnos, ilyen alakok is előfordulnak a neten sakkozók között. Korábban összegyűjtöttem a legellenszenvesebb módszereket, amivel a playchessen találkoztam:

http://sakkforum.subu.hu/playchess-felha...t-167.html

Azért egy gyalog hátránynál még nem szoktam feladni (kivéve, ha az ellenfélnek egyértelmű nyerése van), gyakorolni kell a hátrányos állások megmentését is mosolygás
Ha nagy anyagi előnyöm van, és még sok idő van hátra, akkor inkább feladom és új partit kezdek, mintsem ott unatkozzak még fél órát. Vagy, ha egyértelmű, hogy csak szívatni akar, és nagyon felbosszantott, akkor én is otthagyom a partit, megvárva, míg elfogy az időm gonoszság
Ez ugyan sportszerűtlen, de szemet szemért ... vigyorgás
Válaszol
(2016-12-25, 14:05:59)XBOARD Írta: (sakk.hu, 20 perces - idióták)

Elegem van már azokból a hülye dilettáns kóklerekből, akiknek már mindenét leszedted, nincs jó pozíciójuk, gyakorlatilag egy 20-30 lépéses fonalas mattra állnak, de mégis minden idejüket felhasználják még és a végsőkig húzzák a partit.

XBOARD teljesen megértem az érzésedet. Ezeket a játékosokat soha nem fogom tudni megérteni. Ezek egyáltalán nem sportemberek. De sajnos sok ilyen van. Nyugi, lényeg, hogy nyertél aztán utána ignore! fütyülésröhögés
Üdv: rybkachess
Válaszol
  
 •  Előző
 • 1
 • ...
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6(current)
 • 7
 • Következő 
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég