Új funkciók, javítások a fórumon
#1
Az elsõ újítás iLane nagyon jó ötletének megvalósítása, a FEN kódból tábla kép generálása a fórumon. Ezt a következõképen tudjátok megtenni:

Mondjuk itt egy FEN:

Kód:
rnb1kbnr/pppppppp/8/3Q4/8/8/P4PPP/RNB1KBNR b KQkq - 0 1

ezt beírod a hozzászólás dobozba kijelölöd és rákattintasz a sakktábla ikonra (második sorban az utolsó [Kép: fen.gif]) és akkor így kell utána kinéznie:

Kód:
[fen]rnb1kbnr/pppppppp/8/3Q4/8/8/P4PPP/RNB1KBNR b KQkq - 0 1[/fen]

Vagy megnyomod rögtön az ikont és
Kód:
[fen] [/fen]
közé bemásolod a hozott FEN-t. Érthetõ ugye? :-)


Ami kérdés srácok, hogy milyen táblát és figurát használjunk. A program innen származik: http://webchess.freehostia.com/diag/
Itt meg tudjátok nézni, milyen lehetõségek vannak és beállítom olyanra itt a fórumon. Persze lehetne itt olyanokat is, hogy mindenki olyat állít be amilyet szeretne, de szerintem legyen egységes. Szóval jöhetnek az ötletek. ;-)
Válaszol
#2
A megadott linkrõl én a default katonákat használnám, ez olyan szokásos, megszokott megjelenés.
Válaszol
#3
Okés, a teszt témában a javaslatoknál meg lehet nézni, most hogy néz ki. Jobb így nagy méretben vagy elég lesz a közepes?
Válaszol
#4
Erre gondoltom, így okés. A méretet tekintve szerintem elég a közepes, de a nagyobbal sincs semmi gond.
Késõbb lehetne saját játszmák bemutató topik, ahhoz nagyon jól jön ez az opció.
Nagyon szép lesz ez a fórum.... Emlékszem az elsõ SMF telepítésemnél ugyanezt a skint használtam kacsintás
Válaszol
#5
Jó a témaötlet, szerintem tuti lesz ilyen, lehet majd kezdem én eggyel, hogy rávegyem az embereket. :-) Bár színvonalasabbak szerintem simán mehetnének egy-egy bejegyzésnek a sakkszigetre is.

Szerintem is nagyon szép ez a skin, de már megkaptam máshol a magamét érte, hogy nem voltam képes a sakksziget dizájnjához igazítani a fórumét, mert így nagyon elüt, szóval nem biztos még, hogy ez a végleges, de egy ideig még marad, aztán ha más szerint is szép ez, lehet meg is hagyom. ;-)
Válaszol
#6
Simulacrum Írta:, hogy nem voltam képes a sakksziget dizájnjához igazítani a fórumét, mert így nagyon elüt, szóval nem biztos még, hogy ez a végleges, de egy ideig még marad, aztán ha más szerint is szép ez, lehet meg is hagyom. ;-)

Majd igazíthatod a sakkszigetét ehhez a dizájnhoz vigyorgás
Válaszol
#7
Mondjuk ez sem egy hülye ötlet, még egy hónap meló aztán kész is, csak ez már túl macerás hobbi lenne. :-)
Válaszol
#8
gordi, az elsõ hozzászólásban itt ebben a témában olvashatod el, hogy tudod beilleszteni a FEN kódot, kell hozzá egy ikonkattintás, ha nem világos szólj, segítek.
Válaszol
#9
Nagyon nem jöttek be az alap szmájlik a fórumon, ezért cseréltem õket. Nagyobbak, jobban látható a kifejezésük. mosolygás
Válaszol
#10
a partik figurajelzéses berakására lehet esetleg esély? megoldaná a dilemmát, hogy akkor most KQRBN vagy KVBFH, mert mégiscsak magyarok vagyunk, neeeeeeem?
Válaszol
#11
be8ki Írta:a partik figurajelzéses berakására lehet esetleg esély? megoldaná a dilemmát, hogy akkor most KQRBN vagy KVBFH, mert mégiscsak magyarok vagyunk, neeeeeeem?

Nagyon macerás a dolog sajnos, lehet hogy ezzel együtt kell élni, de általában egységes az angol jelöléseket használjuk.
Válaszol
#12
A végén még megcsinálom. :-) Elnézést kérek a mostani kis kellemetlenségek miatt a játszmáknál, próbálom be8ki kérését megoldani. :-)
Válaszol
#13
Ezzel lehet, hogy lesz egy kis baj. A megszokott jelölésekkel könnyû volt betenni a játszmákat - megjegyzéssekkel együtt - bármilyen pgn nézõbe, szerintem a figurálissal nem fog menni. Az egyszerû másolás/beillesztésre gondolok.
Válaszol
#14
Remi? Írta:Ezzel lehet, hogy lesz egy kis baj. A megszokott jelölésekkel könnyû volt betenni a játszmákat - megjegyzéssekkel együtt - bármilyen pgn nézõbe, szerintem a figurálissal nem fog menni. Az egyszerû másolás/beillesztésre gondolok.

Nem ez a módszer Remi. Az történik, hogy mint a szmájliknál ha :-) írsz, akkor a fórummotor kicseréli egy képre. Most is ez fog történni, ha mondjuk Rf6-ot írsz akkor a fórum kicseréli az R-t egy bástyaképre. Ugyanúgy írhatsz mindent, ahogy eddig. Kicsit javítanom kell még a képek minõségén, illetve az ütést is belekalkulálni és szerintem jó lesz. Már láthatod egyes írásokban a kedvenc játszmáknál ha belenézel.
Válaszol
#15
Úgy értem Simu, hogy ha a fórumról másolnék játszmát egy pgn nézõbe, akkor a kép bezavarhat. Az viszont kétségtelen, hogy szebb a figurás megjelenítés.
Válaszol
#16
Remi? Írta:Úgy értem Simu, hogy ha a fórumról másolnék játszmát egy pgn nézõbe, akkor a kép bezavarhat. Az viszont kétségtelen, hogy szebb a figurás megjelenítés.

Így már teljesen világos a kérdés. Ha megnézed mikor hozzászólást írsz, van egy további opciók link itt a hozzászólás box alatt, ha ott bekattintod, hogy ne használjon grimaszokat, akkor nem fogja kicserélni a jelöléseket. Jó persze ez nem a legtökéletesebb megoldás. De azt tudom mondani még, hogy esetleg lehet a pgn fájlt csatolni is és nem kell megjeleníteni csak az elemzést. Így már elfogadható lesz szerintetek?
Válaszol
#17
be8ki Írta:a partik figurajelzéses berakására lehet esetleg esély? megoldaná a dilemmát, hogy akkor most KQRBN vagy KVBFH, mert mégiscsak magyarok vagyunk, neeeeeeem?

Megcsináltam, ha minden igaz. :-) Remélem erre gondoltál. Bele lehet kötni, hogy nincs félkövér és dõlt stílus a figurák képébõl, de remélem ez annyira nem zavaró. Majd figyeljetek, ha hibát találnátok, vagy olyan is át lenne írva, aminek semmi köze a sakkhoz és megjelenik valahol egy bástyaképe mondjuk, de remélem ilyen nem lesz. kacsintás
Válaszol
#18
nagyon ááááááááááááááááááááállat!
Válaszol
#19
Ha egy témában vagytok és csak simán megnyomjátok a válasz gombot, hogy írjatok valamit az elõzõ vagy eddigi hozzászólásokra, akkor a téma nevénél egy Re: elõtag keletkezik, azaz reagálás az adott néven indított témára. De ha egy új dolgot akartok felvetni egy adott témában, akkor megtehetitek, hogy ezt a részt átírjátok és akkor az jelenik meg az adott hozzászólásnál. Nem tudom érthetõ-e, de ez pl. a Kedvenc sakkjátszmáim fórumon belüli saját témákban lehet jól használatos, amikoris egy új játszmát raktok be és oda mehet egy új név. Majd gordonkánál mindjárt megmutatom. mosolygás
Válaszol
#20
Ahogy Remi? írta a figurák képpel való helyettesítése miatt, nem lehet egy pgn lépéseit innen a fórumból kimásolni sima másolás paranccsal. Ezt két funkcióval lehet megoldani.

List:
·Ha kimondottan pgn-t szeretne valaki berakni és így megmutatni, akkor a hozzászólás doboz alatt További opciók lenyílóban a Ne használjon grimaszokat. opciót kapcsolja be így nem lesznek a jelölések képpel átírva

·Jobb megoldás, a pgnt a hozzászóláshoz pluszban egyszerûen csatolni. Ezt is a További opciókban a csatolás részen lehet megtenni.
Válaszol
  
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég