Sakkolimpia 2010 Hanti-Manszijszk
#1
Létrehozom neki a témát itt a fórumon, ha már az összeállításról kezdtünk beszélgetni. Szeptember 19-én kezdődik majd.
Válaszol
#2
Almási Zoltán és Polgár Judit Egerben, a Hotel Eger&Parkban, Lékó Péter, Berkes Ferenc és Balogh Csaba Hévízen, a Hotel Európa Fitben készülnek a 2010. évi Sakkolimpiára.

[Kép: olimpiai_edzotabor_20100415_135336.jpg]

chess.hu
Válaszol
#3
Holnap indulnak a sakkórák!

http://www.ugra-chess.com/
http://chess-results.com/Tnr36795.aspx

A férfiak ötödiknek vannak rangsorolva és Jordániával kezdenek.
A lányok az élőjük alapján a kilencedikek, Skóciával mérkőznek az első fordulóban.
Úgy gondolom mindkét csapatnál kötelező a győzelem.
Hajrá lányok, hajrá fiúk!
Válaszol
#4
Mindkét ellenfelet 0-ra kell verni kacsintás
Válaszol
#5
Most ha azt nézem, hogy a férfiak ötödiknek rangsoroltak, illetve előttünk van a második orosz csapat, aki a végén nem számít, akkor kicsit visszafogottnak érzem a bravúr lenne a hat közé kerülés dolgot, amit Zsuzsa írt az Origón. Úgy gondolom bravúr az érem lenne, de szerintem a férfiak esetében az élő szerinti szereplés jó teljesítménynek számítana, de nem bravúrnak.
Válaszol
#6
Csaba remizett a férfiaknál sajnos, így nem nyertünk 4-0-ra. A lányok még tolják.
Válaszol
#7
A lányok 3-0-ra győztek angyal. A férfiaknál (bocsánat, open kategóriában) ugyan leadtunk fél pontot, de indulásnak szerintem nem olyan rossz ez az eredmény. Az oroszok első csapatában Griscsuk világossal sem tudta legyőzni a 330 élővel (!!) gyengébb ír ellenfelét mosolygás
Válaszol
#8
A férfi csapatunk mindössze egy pluszra volt képes a nem éppen magasan jegyzett Argentina ellen. Úgy is mondhatnám, hogy "csak egy leány volt talpon a vidéken" mosolygás. A csapatgyőzelem megvan, de remélem, hogy ezzel a soványka győzelemmel csak a nehezebb fordulókra tartalékolnak ... (vagy a külső körön próbálnak meg óvatosan előrejutni, a nagyágyúkat kerülendő ...)
A lányok csak fél pontot engedtek át a görögöknek ... angyalnagyszerű
Válaszol
#9
Nem könnyű megverni 2500 átlagú csapatokat,ez az igazság. Régebben könnyen ment, mert a megnyitáselméletet csak a profi csapatok ismerték.

Egy meglepetés (több ilyen is lesz még) : Vietnám megverte az első helyre is esélyes azerieket.
A Kivétel nem erősíti a Szabályt. Minden esetben gyengíti.
Válaszol
#10
Én sem teljesen értettem egyet Peti azon nyilatkozatával, hogy a 2700 fölöttiek egy más világ. Igaz azonban, hogy az olimpián az ilyen 2500-2600-as sakkozók nagyon meg akarják mutatni mit tudnak, míg a 2700-asoknak nehéz dolguk van, mert mindenki őket akarja megverni.
Nem katasztrófa ez a mai eredmény a férfiaknál sem, menni kell tovább!
Válaszol
#11
Nekem nagy meglepetést okozott Peti a mostani meccsével. A középjátékban a közepesen erős lépésekkel, kicsit tervtelennek tűnt a játéka, és nem értettem, miért bonyolított le gyors cserékkel egy nyerőnek korántsem tűnő végjátékra. Utána viszont egy - gépek szerint is - tökremi állást olyan elánnal nyúzott két gyalogig, (sőt tovább), hogy nem ismertem rá! Vissza is utasította közben a remiajánlatot, nagyon teccett! (Nyilván nyerni akart egy 100 Élővel gyengébb ellen, de akkor is éljen!)
Válaszol
#12
Ez mondjuk már régóta szokása, hogy tökremi végjátékot próbálja megnyerni, de nála gyengébb ellen ez teljesen jó gondolat. Általában a végjátékban lehet a legjobban megfogni a fiatalokat, ezt már én is tapasztaltam.
Válaszol
#13
Úgy látom ma nem az első táblások napja van. Peti és Hoang is kikapott. :-( De üröm az örömben, hogy talán mind a két csapat nyerni tud ma is.
Válaszol
#14
Az "férfiak" következő ellenfele Kína, egy csapat-döntetlennel megelégednék ... fütyülés A nők az USA-val csatáznak, ez sem lesz sétagalopp keserűség
Válaszol
#15
Úgy tűnik leverjük Kínát és Judit hozza a pontot. Ez nagyon nagy dolog! A lányok remiztek.
Válaszol
#16
Minden elismerésem Jutkáé: most ő a csapat vezéregyénisége, ismét az ő nyerése hozta a csapatgyőzelmet! angyal virágos

A lányok nagy adok-kapok után csapat-döntetlent értek el az USA ellen, szerintem ez is szép eredmény!
Nem nagy meglepetés, hogy grúz férfiak legyőzték a norvégokat, az viszont igen, Carlsen vereséget szenvedett Jobavától mosolygás
Válaszol
#17
[quote='Amerigo61' pid='5490' dateline='1285337687']
Minden elismerésem Jutkáé: most ő a csapat vezéregyénisége, ismét az ő nyerése hozta a csapatgyőzelmet! angyal virágos

Jól felkészült Bu Philidor-védelme ellen (Bu kétszer is remizett ezzel nemrégiben orosz nm-ek ellen.)
A Kivétel nem erősíti a Szabályt. Minden esetben gyengíti.
Válaszol
#18
Női csapatunk az 5. fordulóban a románokkal mérkőzik, nyerni kellene ...
Szvsz a férfi (open) gárdával szemben nemigen lehet ilyen elvárás, már egy döntetlen is csodával felérő eredmény lenne az oroszok első csapatával szemben ...fütyülés
Válaszol
#19
Érdekes, az oroszok nem Kramót ültetik le Petivel játszani, gondolom azért, mert ott félnek, hogy könnyen remi lehetne. Grischukban több ötlet van sajnos Peti ellen. De jó lenne elkapni!
Válaszol
#20
Jutkát gyorsan kiremzték a Berlinibenmenőség,lenduletben van gondolom ez volt az orosz stratégia...Almási szintén berlinit játszik remélem kiremizi.
Léko ,Berkes táblán fognak eldolni a dolgok,nyerhetne már Peti.....
Válaszol
  
Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég